En Sıcak Konular

ERDOĞAN: ''AP KARARINI TANIMIYORUM''

13 Haziran 2013 15:31 tsi
ERDOĞAN: ''AP KARARINI TANIMIYORUM'' Başbakan Erdoğan, AKP Belde Başkanları toplantısında konuştu. Erdoğan, Gezi Parkı eylemcilerine son çağrısını yaptı.

Erdoğan: 'Bu kararı tanımıyorum'
 
Başbakan Erdoğan, AK Parti Belde Başkanları toplantısında konuştu. Erdoğan, Gezi Parkı eylemcilerine son çağrısını yaptı.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

14 il büyükşehir belediyesi statüsüne kavuştu. Kapatılacak belde belediyelerinin parti dağılımı bizim bu yasada ne kadar samimi olduğumuzun ispatıdır. 

1637 rakamına dikkat çekiyorum. Bunun içinde 928 Ak Parti belediyesi var. Yüzde 57'si Ak Partili olan bu belediyeleri bu değişime tabii tutmazdık. Bizim derdimiz hizmetkarlık.

Biz AK Parti olarak oy almadığımız yerleri cezalandırma anlayışını elimizin tersi ile ittik. Seçim sandıkları kapatıldığı andan itibaren biz önümüze tertemiz bir Türkiye haritası koyduk. Tüm Türkiye'ye, 76 milyona tam bir nazarla baktık. Bizim oy alamadığımız belde ve ilçelerimize bakın, ne demek istediğimizi daha iyi anlayacaksınız.

Cumhuriyet tarihinde böyle bir uygulama yok. Biz köylere hiç olmayan hizmeti götürdük. BELDES'le belediyelere ekstra hizmeti de biz ulaştırdık. Peki bizden öncekilerin aklına neden böyle bir şey gelmezdi? Neden? Çünkü onların hizmet derdi yoktu.

TUNCELİ'DEN VEKİL ÇIKARAMADIK AMA...

Bizden öncekilerin niye aklına gelmedi çünkü onların hizmet anlayışı yok. Tunceli'den milletvekili çıkaramadık ama Tunceli'ye öyle hizmetler götürdük ki CHP bunu yapamadı.

Antalya, İzmir, Iğdır milletvekillerimiz olmasa da orada yaptığımız hizmetleri görürsünüz. Hakkari aynı şekilde.Üniversitesine, hastanesine, havaalanına varıncaya kadar bunları görürsünüz.81 vilayette bizim nazarımızda aynı.

Biz etnik milliyetçilik yapmayacağız.Beraberiz, bütünüz çünkü 'Yaradılanı yaradandan ötürü severiz'

Orta Anadolu'ya, Doğu Karadeniz'e yatırım yapıldı mı yapılmadı biz ne dedik Batı da ne varsa Doğu'ya da onu yapacağız. Onun için bölgesel milliyetçiliği ayaklarımız altına aldık.

76 milyonun her bir ferdi bizim nazarımızda birdir, kardeştir. Biz dinsel milliyetçilik de yapmayacağız. Ama dikkat eden şu anda muhalefet mezhebi kaşımanın gayretindeler.

REYHANLI SALDIRISI

Reyhanlı saldırısının 1 numaralı zanlısı da yakalandı. Türkiye'den Suriye'ye gidip gelenlerin kimler olduğunu biliyorsunuz. CHP'li vekillerin oraya giderek böyle bir ortaklık içerisinde, oradan buraya neler taşıdıkları ve kimler oldukları ortada. 

Biz birliği beraberliği slogan olarak kullanmıyoruz. Birileri AK Parti kaybetsinde gerisi ne olursa olsun diyor biz böyle değiliz.Şahsi çıkarlarımızı değil ülkemizin çıkarlarını ön planda tutuyoruz.

5 KOYUN VER KAYBEDERLER

Ben karşınızda bir belediye başkanı Başbakan olarak duruyorum. Sizi en iyi ben anlarım. Kılıçdaroğlu mu anlar Bahçeli mi anlar bunların eline 5 koyun ver kaybedip gelirler.

Mülkiye sınırlar büyükşehir sınırlarına alındıkları için köy mahalle oluyor. Köy mahalle olunca ilçe belediyesi oraya her türlü hizmeti götürecek. Büyükşehir de kendisine ait olan hizmeti aynen oraya götürecek. Acaba Türkiye'deki köylerin yüzde kaçında kanalizasyon var, yüzde 10 diyorsunuz ama ben o kadar olduğuna da inanmıyorum. Bütün o pislikler açılan kuyulara gidiyordu. Niye acaba bu hastalıklar artıyor, bunları düşünüyor musunuz. Bir büyükşehir belediyesi olarak Kocaeli'nde, İstanbul'da oralarda köyler her türlü imkana, kanalizasyon noktasında sahip olmuştur. Yollarıyla, her şeyiyle.

Biz bazı gerçekleri kardeşlerimizle paylaşmak istedik.Makamlar gelip geçicidir baki olan hizmetlerdir. Eğer kötü eserler bıraktıysanız vay halinize. Bende kötü eser bıraktıysam benimde vay halime.

Biz daha kurulurken 3 dönem kuralını koyduk. Başka partilerde var mı bu. 30 yaş olan seçilme yaşını ne yaptık 25'e indirdik. Ben müsteşarıma talimat verdim. 18 yaşına indirebilir miyiz dünya da böyle ülkeler var mı dedim.

Nerde CHP nerde MHP desinler ki biz bu projenin içinde varız. Bir karanlık çağı kapatıp bir diğer çağı açan Fatih'i örnek alırız.

ALLAH BUNUN HESABINI SİZE SORACAK

10,5 yıllık süreçte bazı makamları kapatırken ölçümüz sadece hizmet olmuştur. Allah gün gelecek bunun hesabını bize soracak.

Bugün İstanbul, Ankara gibi yerlerde 30 bin 40 bin gibi muhtarlıklar var. Bakın belediye demiyorum. Ama bu makamlar saltanat gibi devam ediyor. 250 tane maaşlı çalışanları var. Öyle belde belediyeleri var ki ödenekler maaş ödemeye bile yetmiyor. Bu sorunu biz ele aldık. Bu soruna neşter vurduk ama Danıştay engel oldu. Onlar da vebalini ödeyecek. Bu belediyeler kapanınca sizler kazanacaksınız.

Biz demokrasi mücadelesi veriyor muyuz, AK Parti'ye gönül verdik mi verdik. İlçe seçimlerine en güçlü adaylarla girmemiz lazım. Acaba ilçede halkımız ne diyor. Biz filancayı destekliyoruz diyor o zaman eyvallah. Ben Genel Başkan olarak ilçeyi açıklıyorum. Bu bir yarıştır. Bizi kim en ideal temsil edecekse, ilçe mensupları kimi görmek istiyorsa ilçe başkanları yanında olacak.Biz kimsenin nefsini tatmin etmek için burada değiliz.

AK Parti'nin belde belediyeleri oalrak güzel çalışmalar yaptınız. Hepinizi tek tek kutluyorum. AK Parti teşkilatı içinde farklı görevlerde, beldelerimizde ülkemize hizmet etmeye devam edeceğiz.

SİZLERİ KOLAY KOLAY HARCAMAYACAĞIZ

İlçe başkanlarıma tekrar sesleniyorum, il başkanlarıma tekrar sesleniyorum, aday olamayan arkadaşlarımı dışlamayın, onlardan nasıl istifade edeceğiz onu düşünün. Yetişmiş insan kolay kolay bulunmuyor. Sizleri kolay kolay harcayamayız.

Belde belediye başkanlarımız olarak, toplumun nabzını tutyorsunuz. 2 hafta önce Taksim'de başlayan ülkenin birçok iline yayılan eylemler eminim sizleri de rahatsız ediyordur. Yarın partimizin genişletilmiş il başkanları toplantısında nasıl oyun oynandığını sizlere göstereceğim.

Ardından Ankara ve İstanbul'da miting gerçekleştireceğiz. Amacımız bu grubun karşısına başka bir grup çıkarmak değil. Amacımız sessiz yığınların sesini dünyaya duyurmak. Bazı medya kuruluşları olayları tüm Türkiye yanıyor gibi gösteriyor. Şimdi çıktığınızda göreceksiniz durakları, araç gereçleri kim yaktı yıktı. Bunları anlamak anlatmak görevimiz değil mi. 

BU KARARI TANIMIYORUM

Dün Avrupa Parlamentosu'nda çıkan biri bir şeyler söylemiş ben cevap veriyorum:

Onların aldığı kararı ben tanımıyorum.Bu kararı alanlar önce Yunanistan'a baksınlar. Halk polisle karşı karşıya geldikleri zaman AB onlara para vermekten başka ne yaptı. Destek verdi. Onlar yürüyüşleri niye yaptı; açız diye yaptı.(Erdoğan bu sözlerinden sonra salondakiler tarafından ayakta alkışlandı.)

İngiltere'de G-8'le ilgili yapılan gösterilerde 30 kişi gözaltına alındı. 

YÜZÜME KONUŞAMIYOR TWEET ATIYOR

Sen nasıl oluyorda benim için böyle bir karar alıyorsun. Senin haddine mi? Sen önce onlarla ilgili karar alacaksın sonra benim karşıma geleceksin. Benim karşıma gelip konuşamıyor sonra tweet atıyor. Bu ahlaki mi?

Dün, 11 kişiyle konuştuk. Dedik ki illegal örgütlerle aranıza perde çekmek zorundasınız. Aynı yerdesiniz. Dolayısıyla burada benim polisimi de eleştiremezsiniz. Kurunun yanında yaş da yanar. AKM işgal altındaydı. Asılan paçavraları gördünüz. Bakanıma 24 saat içinde o paçavralar indirilecek talimatını verdim.

Hep söyledim samimiyiz, dürüst olanların başımızın üstünde yeri var. Sorun Taksim Gezi Parkı'ysa bazıların otelin üst katında parkı izlemek derdi varsa benim öyle bir derdim yok.

Bir Kasımpaşalı olara, Beyoğlu'nun bir çocuğu olarak kimse bize Gezi Parkı dersi vermesin. Çevre bilincini iyi anlamalıyız. Çevre sadece yeşil değildir.

Bu kardeşiniz Belediye Başkanı olduğu zaman aleyhte yazanlar o zaman maske dağıtıyorlardı. Hava kirliliği için.

GEZİ PARKI PİSLİKTEN GEÇİLMİYOR

Açık konuşacağım orası pislikten geçilmiyor. Sidik kokusundan geçilmiyor. Büyük abdestini oraya yapıyorlar.

Anıt temizlendi, AKM temizlendi. Benim polisim görevini yapacak. Kimse kusura bakmasın. Herkes hukuk kurallarına uygun davranmak zorunda. Biber gazı kullanılabilir mi evet kullanılır.

BİBER GAZI KULLANMAK HAKLARI

Biber gazı, suyla hatta boyalı suyla yeri geldiğinde kullanır. Bu onun en tabi hukuki hakkıdır.Birçok şeyleri söylüyoruz. 600 polisimiz hastalandı. Bir komiserimiz şehit oldu bunları niye konuşmuyorsunuz. İllegal örgütleri niye gündeme getirmiyorsunuz. Gözaltına alınanlar bırakılsın diye açıklama yapıyorlar emriniz olur.

MESAJIN NEREYE GİTTİĞİ BELLİDİR

Bu mesajın nereye gittiği bellidir. Yargıdan da görevini yapmasını bekliyorum. Molotof kokteyli atmak suçtur. Kamu malına zarar vermek suçtur. 100 trilyona yakın masraf var. Kim ödeyecek bunu. Fakir halk adına devlet ödeyecek. Esnafımız iş yapamaz hale geldi. 

Belediye otobüslerini yakıp yıkıyor sonra da yerine geçip poz veriyorlar. Bizi daha fazla üzmeyin. Siz oradan çekilin. Bizi o uç kesimlerle baş başa bırakın. Biz onları temizleyelim. Gezi Parkı'nı sahiplerine bırakalım. 

SALON AYAKTA ALKIŞLADI BENİ

Referandum YSK'yla olacak iş değil. Bu yerel yönetimlerle ilgili. Ya buna evet diyeceksin ya diğerine evet diyeceksin. Biz İstanbul'a çılgın proje dedik onlardan biri de buydu. Bunu açıkladığımda salon ayakta alkışladı beni.

Bakın daha önce egzos kokusundan geçilmiyordu şimdi herkes çoluğuyla çocuğuyla dolaşacak. Yani İstanbul halkı Topçu Kışlası'nın içine rahatlıkla girebilecek. Çünkü şehir müzesi olacak.Herkes o güzel projenin önünde fotoğraf çektirecek. Buna inanıyorum.

AKM'yle ilgili açıklama yaptım. Depreme dayanıklı değil yıkalım dedim. Gerekli araştırmayı yaptık.Burada dev bir opera binası yapalım. Bu binayla bir ilki gerçekleştireceğiz. Buna haset edenler bizim karşımıza geçiyorlar. Çevreciliği bizden iyi siz bilemezsiniz.

SEKA yıkılıyorken CHP'nin o zaman ki genel başkanı geldi günlerce eylem yaptı. Şimdi orada ne var park var. Kim dürüst, kim samimi...

Biz halkımızın hakkını gasp etmeye müsade etmeyiz. Hilton'un yanında yeşil alan vardı. Bu alanı Hilton'a dahil etmek istiyorlardı. Şişli Belediyesi'yle de görüşmeye başlamışlardı. Biz buna izin vermedik. Kendi alanını restore etsin ama o alana giremezsin dedik. Ben bu alanı düşünerek aldım dedi bize ne kardeşim.

Muhalefet ağaç fidan hesabı yapıyor. Onlar fidan büyüyecek ağaç olacak. Bunlara sorsan ne ağacı bilir ne fidanı...

Kendi üniversitesinin öğrencilerini bu eylemlere gösteren üniversite 15 yaş üstü ağaçları kesmiş bir gruptur. Oradaki orman onlar tarafından katledilmiştir. Şimdi bizim karşımıza çevreciyiz diye çıkıyorlar sen nasıl çevrecisin. Kim çevreyi sever bunları iyi ayırmamız lazım.

Atatürk Havalimanı'nın bir kısmını orman haline getireceğiz.Orada tek pistli bir havalanı bırakacağız. Orayı orman alanı haline getireceğiz dedik buna rağmen istemeyiz diyorlar.

KARAR MANİDAR

Yürütmenin durdurulması kararı da manidardır. Biri bir yazı yazıyor siz bunun üzerinden karar veriyorsunuz. Nasıl böyle bir karar verirsiniz. İhale yokken çıkıp bunun kararını veriyorsunuz. Bu düşündürücü.

BİZ ONLARIN HAKKINDAN GELİRİZ

Siz oradan çekilin bizi illegal örgütlerle başbaşa bırakın biz onların hakkından geliriz. Kimse orada işgalde bulunamaz. Artık sabrın sonuna geldik. Bu uyarımı son kez yapıyorum. Anneler, babalar lütfen çocuklarınıza sahip çıkın. Biz zaten yargı sürecini bekliyoruz. Gezi Parkı işgalcilerin değildir. Ben bir kez daha tüm belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Sizleri bir kez daha tebrik ediyorum.Allah yar ve yardımcınız olsun...


Kaynak: GAZETEVATAN http://haber.gazetevatan.com/erdogan-bu-karari-tanimiyorum/545719/1/gundem


Bu haber 518 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,346 µs