En Sıcak Konular

REFERANDUM ÖNERİSİNE GEZİ'DEN ONAY YOK

13 Haziran 2013 14:21 tsi
REFERANDUM ÖNERİSİNE GEZİ'DEN ONAY YOK Hüseyin Çelik'in açıklamalarının ardından Taksim Dayanışması, ''Hiçbir yere gitmiyoruz'' açıklamasında bulundu

Hüseyin Çelik'in açıklamalarının ardından Taksim Dayanışması, ''Hiçbir yere gitmiyoruz'' açıklamasında bulundu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Gezi Parkı heyetiyle yaptığı görüşmenin ardından Hüseyin Çelik'in açıklamalarıyla gündeme gelen referandum seçeneğine Gezi Parkı'ndan yanıt gecikmedi. En başından beri referandum seçeneğini kabul etmeyen Taksim Dayanışması, Kışla projesi tamamen iptal edilmedikçe Meydan'dan ayrılmayacağını duyurdu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gezi Parkı için kendi seçtiği bir heyet ile 4.5 saat görüştüktükten sonra AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, "Somut sonuç şudur, biz İstanbul halkına bunu referanduma götürebiliriz. Tüm Türkiye için değil ama İstanbul halkına bunu sorabiliriz" dedi.

Bu sözler, Taksim'de hızla yankılandı. Daha önce "Ankara'da bizden bir temsilci yok" diyen Taksim Dayanışması, Gezi Parkı'nda kalmakta kararlı olduklarını belirterek şu açıklamayı yaptı:

"Bu yolda yaralılarımız ölülerimiz oldu. Referandumu kabul etmiyoruz. Bizimle kimse görüşmedi. Biz bu sabaha kadar süren polis zulmünü reddettiğimiz için baş kaldırdık. Çelik 'Kalanlar marjinaldir' diyor. Bu kadar insan mı marjinal? Bu gece buradan bir kişi bile ayrılmasın. Buradan yükselen sloganlar bu akşam Başbakan'a kadar gidecek. Sinirlerimiz gergin ama birbirimizin elinden tutup direne direne kazanacağız..."

Taksim Platformu'ndan Mimar Korhan Gümüş de "İhaleyle verilmiş projeye referandumla karar verilmesi mimarlık tarihine geçer. Şehircilik ve mimarlık muhakeme işidir, bunu referandum gibi bir süreçle çözmek mümkün değildir. Burada bir başka mimar da çıkıp 'Burası Nişantaşı'na kadar yeşil vadi olsun, yaya bağlantılı olsun' der, bizim önerimiz buydu, o zaman bu da referanduma sunulsun. Bu demokratik bir yöntem değildir" dedi.

MİLLETVEKİ LEVENT TÜZEL: " BU İŞİ YOKUŞA SÜRMEKTİR"

Referandum olursa iyi olur diyen bir kişi de "Böyle olayla olmasın, herkes rahat bir nefes aldın. İstanbul değil'de sadece Taksim Halkına yaparlarsa daha iyi olur" şeklinde konuştu. İstanbul Bağımsız Milletvekili Levent Tüzel de gezi parkı'nda yer alırken, "O da yapılır, o referandumdan onun istediği sonuç çıkmayacaktır ama, şöyle birşey var ki Gezi Parkı, ağaçlar ve buradaki betonlaşmayı önleme talebi, temel insan hakkına dönüşmüş durumda. Çoğu insanda bunun referanduma sorulacak bir yönü yok diye düşünüyor. Hüseyin Çelik bunu bilmez birisi değil. Yani bu işi yokuşa sürmektir. Günlerdir burada direnen insanlar, Türkiye ayakta, bunu bir referandum konusu yapmanın alemi yok. Gezi parkına gelen insanlar kararını vermiş durumda, hükümetin üzerine düşen, bu iradeye saygı göstermek. Bu halkın talebine yanıt vermek. Oyuncu Mahmut Cevher "Çoğunluğun evet demesi önemli değil. Şu anda referanduma gerek yok. Buradaki istekler referandumu gerektirecek istekler değil. Burada insanlar diyorki, 'Biz rengarenk yaşamak istiyoruz, biz özgür yaşamak istiyoruz, biz muhafazakar yaşamak istemiyoruz, bize kimse Osmanlıu idolünü dayatmasın'" diye konuştu. Eylemcilerin Gezi Parkındaki nöbeti devam ediyor.

Gezi'den ilk tepkiler!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in basın toplantısında Gezi Parkı ile ilgili "Biz İstanbul halkına bir referandum götürebiliriz. İstanbul halkına soracağız" demesi üzerine Gezi Parkı'ndan ilk tepkiler geldi. Gezi parkı'ndaki eylemcilerin bazılarının tepkileri şöyle; "Türkiye seçimlere güvenmiyoruz" "Referandum AK Parti'nin seçimi olur" "Referandum yapılacaksa sadece Beyoğlu Halkı için yapılsın" "Bunun için huykuk süreci işliyor. Referandum olmasın, hukuk ile bu iş çözülsün" 


Kaynak: GAZETEVATAN http://haber.gazetevatan.com/Haber/545589/1/Gundem


Bu haber 598 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,870 µs