En Sıcak Konular

''twitter DENEN BİR BELA VAR''

6 Haziran 2013 17:34 tsi
''twitter DENEN BİR BELA VAR'' Erdoğan,Taksim Gezi Parkı’nda başlayan ve hızla tüm ülkeye yayılan gösterilerin faturasını sosyal medyaya kesti.

Sosyal medyadan Organize Suç'a!

Taksim Gezi Parkı'nda başlayan ve hızla tüm ülkeye yayılan gösterilerin faturasını sosyal medyaya kesen Erdoğan'ın önceki gün "Twitter denilen bir bela var, yalanın daniskası burada. Sosyal medya denilen şey aslında şu anda toplumların baş belasıdır. Toplum bu şekilde terörize ediliyor. Photoshoplarla cesetler yayınlanıyor" sözünün ardından operasyon başlatıldı. 
İzmir'de sosyal paylaşım siteleri üzerinden asılsız haber yaydıkları iddiasıyla gözaltına alınanların sayısı 29'a yükseldi. Polisin Gezi Park'ındaki olayların protesto edilmesi sırasında sosyal paylaşım sitelerini kullanarak asılsız haber yaydıkları belirlenen 38 kişinin yakalanması için başlatılan çalışma kapsamında, 16 kişinin ardından 13 kişi daha gözaltına alındı. Şüpheliler, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne (KOM) getirilirken, 13 kişinin de arandığı belirtildi. 
Gözaltına alınan şüphelilerin yakınları ile CHP İl Başkanı Ali Engin, KOM Şube Müdürlüğü'ne geldi. Engin, "Gözaltına alınanlar arasında partimize mensup kişiler yok ama bütün İzmirliler bizi ilgilendiriyor. Halkı gösteriye davet etmekle suçlanıyorlar. Eğer suçsa bu suçu aslında İzmirliler olarak birlikte işledik. Serbest bırakılmalarını bekliyoruz. Biz, adaletsizlik olmasın, insan hakları ihlali olmasın diye burdayız" dedi. 
 

İsyanla suçlanıyorlar
 

Avukat İmdat Ataş, ise şu bilgileri verdi: "Dosyanın içeriği Gündoğdu'da yaşanan olaylar sırasında birbirleriyle yazışmaları. İsyana ve kanunlara uymamaya teşvikle suçlanıyorlar. Eylemler sırasında twitter'a yazdıkları 'Şu sokakta polis var', 'Şuraya gelmeyin'gibi ifadeler. Bir de çoğu polisin Kordon'da bir genç kızı saçından sürüdüğü fotoğrafı paylaşıp yorum yapmışlar.  Suç unsuru taşıyan bir şey göremedik. Sadece az önce sözünü ettiğim bilgilendirme tarzı yazışmalar paylaşmışlar. Çocuklar birbirini tanımıyor. Ancak organize suçlara götürülmüşler. Dosyada hiçbir ciddi şey yok. Başbakan'ın twitter açıklamasından sonra böyle bir şeyin yaşandığını düşünüyoruz."


Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=84994


Bu haber 602 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    8,662 µs