En Sıcak Konular

KAÇINILMAZ MALİYET!

18 Mayıs 2013 11:13 tsi
KAÇINILMAZ MALİYET! Hatay Reyhanlı’daki Cumhuriyet tarihinin en kanlı saldırısının ardından yapılan bir yorum var ki, en hafif ifadeyle “yuh” demek gerek.

Kaçınılmaz maliyet!

Hatay Reyhanlı'daki Cumhuriyet tarihinin en kanlı saldırısının ardından yapılan bir yorum var ki, en hafif ifadeyle "yuh" demek gerek. Bu saldırıyı, Türkiye'nin "Ortadoğu'da etkili bir aktör olmanın kaçınılmaz maliyeti" olarak gören zihinler var maalesef. Yani, Türkiye çok etkili bir aktöre dönüştüğü için bu türden şeyler olabilir demiş hazretin biri, ismi gerçekten de lazım değil. Öyle bir ifadeyle karşı karşıyayız ki, neresinden tutsanız elinizde kalıyor ve en başta da insanlık utanıyor bu sözlere.

Ölen onlarca insan (ölü sayısı resmi rakamla 51 olsa da çok daha fazla olduğu söyleniyor ve halktan gerçeği gizlercesine yayın yasağı geliyor bir de), bu sözü eden vatandaşa göre sadece bir "maliyet unsuru" olmuş oluyor. En basitinden "insanlıktan nasibini almayan" bir değerlendirme bu ve aslına bakılırsa bir fikir olmayı bile hak etmeyecek bir hezeyan resmen. İnsanların acılarının üzerine böyle bir yorum yapmak için "iktidar ve otorite sevdalısı" olmak bile yetmez normalde. İnsanlıkla irtibatı kesmek gerekiyor bu sözleri söyleyebilmek için.

Bu her konuda bilgi sahibi zevatın, içi boş "büyük" (!) lafları, maalesef hemen her televizyondan veya gazete köşelerinden "analiz" diye insanların zihinlerine tecavüz ediyor. Yazının ve düşüncenin de bir namusu olduğunu hesaba katarsanız, bu vicdan yoksunu "değerlendirmeler" (!) sadece ve sadece "namussuz ve vicdansız fikirler" olarak saçıyorlar zehirlerini. Bir insanın, böyle bir saldırının ardından ilkel bir "fayda-maliyet analizine" girişip, otoriteye yaranmak uğruna "kaçınılmaz maliyet" çıkarımında bulunması kadar pespaye bir durumu tahayyül etmek de, buna tahammül etmek de imkansız insan olana.

Söz konusu kimsenin değerlendirmesinin "vicdansız" ve "gayrı insani" yönünün yanında, bir de "temelsiz" kısmı var. "Ortadoğu'da etkili bir aktör" olmaktan bahis var, ancak gelin görün ki söylendiği gibi "etkili bir aktör" olan bir ülke yok şu anda. ABD-İsrail eksenli politikalarla ve milli menfaatten uzak bir tavırla Batı'nın Ortadoğu'daki "ileri karakolu" pozisyonunu sağlamlaştıran ve en ufak bir meselede anında Batı ve kurumlarını göreve çağıran bir ülke var maalesef.

Şu son birkaç senede NATO'yu, BM'yi, ABD'yi devamlı surette bir yerlerde "göreve" davet eden kim acaba? Güya küresel nizam ve kurumlarını eleştiriyor gibi görünüp, her fırsatta onlardan medet uman kim peki? Irak'taki ABD askerleri için "duacı" olanlarla, Libya'da NATO varlığını sorgulayıp 3 gün sonra işgale destek verenler aynı mı yoksa?

"Sıfır sorun" fantezisiyle ve içi boş ama iddialı (!) söylemlerle neredeyse tüm komşularını kendisine düşman eden, öte yandan ise ABD ile müttefikliğini "stratejik ortaklığa" taşıyan Türkiye olsa gerek "Ortadoğu'da etkili bir aktör olmanın kaçınılmaz maliyetine" katlanmak zorunda olan.  İsrail'in Mavi Marmara katliamının dahi hesabını soramayıp, cılız tedbirlerle zalimi zulmünde daim kılan ve "özür" mizanseniyle kendini kandırmaya devam eden şanlı (!) dış politikamız, herhalde katlanacaktır bu "kaçınılmaz maliyetlere".

Bir de hükümetin "asil (!) ve şerefli (!) dış siyasetinin bu ülkeye 2 numara büyük geldiğini" söyleyen sarayın soytarısı zihniyetli zavallı kimseler var ki, bu zevat hakkında cümle kurmak bile zulümlerin en büyüğü.

Daha kendi vatandaşını koruyamayıp aleme nizamat vermeye devam eden, kof efelenmelerden öte hiçbir şey yapamayan, ancak bir gözü devamlı Atlantik ötesindeki Sam Amca'da olan Türkiye, bu "kaçınılmaz maliyetlere" katlanır belki. Ancak böylesine insaf ve vicdandan nasibini almamış, otorite sevdalısı ve kerameti kendinden menkul bu tiplere nasıl katlanacak, o tartışılır işte. Asıl maliyet bu tiplerdir, hem de "dayanılmaz" bir maliyet!

Burak Kıllıoğlu - Milli Gazete

Kaynak: MİLLİ GAZETE http://www.milligazete.com.tr/koseyazisi/Kacinilmaz_maliyet/14984#.UZc32aLxqCk


Bu haber 647 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,786 µs