En Sıcak Konular

TMSF SHOW TV VE BMC'YE EL KOYDU

18 Mayıs 2013 10:57 tsi
TMSF SHOW TV VE BMC'YE EL KOYDU Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Çukurova Grubun'dan olan alacaklarının tahsili amacıyla Gruba ait Show Tv ve BMC'nin yönetimini devraldığını duyurdu.

TMSF, Çukurova Grubu'na ait Show Tv ve BMC'ye el koydu

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Çukurova Grubun'dan olan alacaklarının tahsili amacıyla Gruba ait Show Tv ve BMC'nin yönetimini devraldığını duyurdu.

TMSF'den yapılan yazılı açıklamada, TMSF'nin Çukurova Grubu'ndan olan alacaklarının tahsilini teminen 5411 sayılı Bankacılık Kanunundan kaynaklanan yetkilerini kullanarak 16 Mayıs 2013 tarihinde aldığı kararla AKS Televizyon Reklamcılık ve Filmcilik San. Tic. Aş ve BMC San. ve Tic. Aş'nin yönetimini devraldığı belirtildi.

TMSF'nin, Çukurova Grubun'dan olan alacaklarının tahsili amacıyla Gruba ait Show Tv ve BMC'nin yönetimini devraldığı duyurulan açıklamada, daha önce de çeşitli zamanlarda yönetim ve denetimi TMSF'ye devrolunan şirketlerin Çukurova Grubu ile yapılan protokoller çerçevesinde gruba iade edildiği hatırlatılarak şunlar kaydedildi:

"Ancak gelinen aşamada, Çukurova Grubu, protokol kapsamında ödemekle yükümlü bulunduğu borcunu zamanında ödememiş ve Ekim 2012 tarihinden bugüne kadar Fon tarafından kendilerine verilen makul sürede de temerrüt halini ortadan kaldırıcı ödeme yapmamıştır.

Bu durumda, ileride telafisi mümkün olmayacak kamu zararına yol açılmaması için ilgili borçlu grup hakkında temerrüt hükümlerinin uygulanmasına ve ilgili şirketlerin yönetim ve denetiminin Fon'a devri zorunluluğu doğmuştur.

TMSF, kamu alacaklarını en kısa sürede ve en yüksek bedelle tahsil edebilmek amacıyla, hakim ortakların doğrudan veya dolaylı sahip oldukları varlıklarla ilgili inceleme ve araştırmalarına yoğun bir şekilde devam etmektedir.

TMSF, kendisine kanunlarla verilen görev ve yetkiler çerçevesinde, kamu alacaklarının en yüksek değerle tahsili ve Fon'a devredilen bankaların kamuya maliyetinin asgari seviyelere indirilmesi prensibiyle çalışmalarını etkin ve kararlı bir şekilde sürdürecektir."


Kaynak: MİLLİ GAZETE http://www.milligazete.com.tr/haber/TMSF_Cukurova_Grubuna_ait_

Show_Tv_ve_BMCye_el_koydu/280995#.UZc0J6LxqCk



Bu haber 641 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,878 µs