En Sıcak Konular

MUHALEFET 'KIYAK YASA'DAN İMZALARINI ÇEKTİ

10 Mayıs 2013 22:54 tsi
MUHALEFET 'KIYAK YASA'DAN İMZALARINI ÇEKTİ MHP'nin ardından CHP ve BDP de TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda dün kabul edilen TBMM Üyeliği Kanun Teklifi’nden imzalarını çektiğini açıkladı.

3 parti 'kıyak yasa'dan imzalarını geri çekti

MHP'nin ardından CHP ve BDP de TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda dün kabul edilen TBMM Üyeliği Kanun Teklifi'nden imzalarını çektiğini açıkladı.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, partisinin Milletvekillerinin Özlük Hakları Kanun Teklifinden, "MHP'nin, ülkemizin bekasını ilgilendiren bir süreçte ortaya koyduğu tavrın sulandırılmasına, sanki tamamen bireysel menfaatler doğrultusunda siyaset yapıldığına yönelik bir algı oluşturulmasına, milletimizin hassasiyetlerinin göz ardı edilmesine izin vermemiz de mümkün olmayacaktır" gerekçesiyle imzasını çektiğini bildirdi.

Konuya ilişkin TBMM'de bir basın toplantısı yapan Vural, "Teklife konulan imzaların mevki ve bireysel beklentileri karşılamak ve daha da arttırmak amacıyla atıldığını ifade etmek her şeyden önce büyük bir haksızlık ve kötü niyetliliktir" diyerek şöyle devam etti: "MHP olarak hiçbir zaman bireysel beklentilerle veya imtiyaz arayışlarıyla hareket etmedik. Bu kanun teklifine verdiğimiz desteğin özünde de bu prensip vardır. Bu teklif içinde yer alan kimi hususların eleştirilmiş olması elbette demokrasinin bir gereğidir ve olmalıdır.

TBMM'de herşeyi yapma gücü olan, her kanun tasarı ve teklifini istediği gibi çıkaran, muhalefetin önerilerini hiçe sayan çoğunluk partisinin, milletvekillerinin tamamını ilgilendiren bir konuda tüm partilerin üst düzeyde mutabakatına müracat etmesi de milletimizce değerlendirmesi gereken bir konudur.

TBMM Başkanlığının en üst düzeyde oluşturduğunu ifade ettiği bir irade buluşmasına yaptığımız katkıyla oluşan tekliften Başbakan Erdoğan'ın haberinin olmadığının servis edilmesi, TBMM Başkanının girişimlerinin gözardı edilebilmesi verdiğimiz imzanın siyasi taktik amacıyla saptırılarak, kendi siyasal amaçları için kullanılmasıdır. Buna MHP'nin müsaade etmesi mümkün değildir.

Bu anlayış çerçevesinde, MHP'nin ülkemizin bekasını ilgilendiren bir süreçte ortaya koyduğu tavrın sulandırılmasına, sanki tamamen bireysel menfaatler doğrultusunda siyaset yapıldığına yönelik bir algı oluşturulmasına, milletimizin hassasiyetlerinin göz ardı edilmesine izin vermemiz de mümkün olmayacaktır." Söz konusu kanun teklifinde yer alan imzalarını çektiklerini ifade eden Vural, ayrıca Genel Kurul'da da teklife destek vermeyeceklerini söyledi.

KILIÇDAROĞLU'NDAN ÇEKİN TALİMATI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Grup yöneticilerine 'imzaları çekin' talimatı verdiği bildirildi. Kılıçdaroğlu'nun, Yargıtay 11. Ceza Dairesi'nin CHP Denizli Milletvekili Cihaner ile ilgili verdiği 'davaya zorla getirilmesi' kararına tepki gösterdiği ve "Polis ruhsat sordu diye itibarlarının zedelendiğini söylenler milletvekilinin polis zoruyla mahkemeye götürülmesine ses etmiyorlar. Böyle iki yüzüllük olmaz" dediği ve tekliften imzaların çekilmesini istediği öğrenildi. MHP de tekliften imzasını çekmişti. AK Parti 'de ise teklif ile ilgili Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında yapılacak MYK'da yeni bir değerlendirme yapılacağı da ifade ediliyordu.

Kaynak: MİLLİYET GAZETESİ http://siyaset.milliyet.com.tr/mhp-den-flas-aciklama-mhp/siyaset/detay/1706586/default.htm




Bu haber 616 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,262 µs