En Sıcak Konular

TUĞLUK: ''ÖCALAN SERBEST BIRAKILSIN'

10 Mayıs 2013 12:41 tsi
TUĞLUK: ''ÖCALAN SERBEST BIRAKILSIN' DTK Eşbaşkanı Aysel Tuğluk, teröristlerin çekilmesi konusunda “Şimdi sıra devlette. Artık hiç bir bahanesi kalmadı” dedi.

Şimdi sıra devlette. Öcalan serbest bırakılsın

DTK Eşbaşkanı Aysel Tuğluk, teröristlerin çekilmesi konusunda "Şimdi sıra devlette. Artık hiç bir bahanesi kalmadı" dedi. Van'da konuşan Tuğluk, şunları söyledi: "Öcalan özgürleştirilmeli, kendi halkının içinde siyaset yapma koşullu yaratmalıdır. Bugün gerillalar çekiliyor, bu büyük bir fedakarlık örneğidir. Kürt halkı gerillasını hiç unutmaz, Kürt halkı gerillasıyla beraberdir ve barış yoluna beraber çıkacaktır. Kürt halkı savaşta da barışta da gerillasıyla beraberdir." Aysel Tuğluk, PKK terör örgütünün elebaşı Abdullah Öcalan'ın isteği doğrultusunda halka giderek süreci anlattıklarını ve halkın isteklerini raporlaştırarak Öcalan'a sunacaklarını söyledi. "Devletin, bugüne kadar sürekli silahlı unsurlar var bahanesi ile Kürt sorununu çözmemek için direndiğini" savunan Tuğluk, "Sınır dışına çekilme başladı. Şimdi sıra devlette, yıllardır 'Silahlı güçler var, onun için biz bu sorunu çözmeyeceğiz'diyen devlet, bundan sonra ne yapacak. Artık devletin hiçbir bahanesi kalmadı. Devlet, bu sorunu çözmek zorundadır" diye konuştu. 
 
Süreç sahiplenmeli
 
DTK Eşbaşkanı Ahmet Türk ise, Öcalan'ın Diyarbakır Newroz'unda yaptığı çağrı ile tarihi bir süreci başlattığını dile getirdi. Kürt halkının demokratik haklarından hiç bir zaman taviz vermediğini ve bundan sonra da vermeyeceklerini dile getiren Türk, "Geçmişte yaşanan acıları geride bırakıp Öcalan'ın, verdiği mesajda da belirttiği gibi gün helalleşme günüdür" dedi. Ahmet Türk, "Yıllar önce sokaklarda Kürtçe konuşulması bile yasak iken bugün bu zihniyette olan devlet, Kürt halkının kendisine lider olarak belirlediği Öcalan ile müzakere ediyor. Bunun için bu süreç, sahiplenmesi gereken bir süreçtir" diye konuştu. Türk şöyle devam etti: "Gerilla görevini başarıyla yerine getirdi, şimdi artık sıra Kürt ve Türk siyasetçileri ve Kürt halkındadır."


Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=83971


Bu haber 626 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,408 µs