En Sıcak Konular

BAŞÖRTÜLÜ KAPAK KIZI YARIŞMASI

9 Mayıs 2013 23:09 tsi
BAŞÖRTÜLÜ KAPAK KIZI YARIŞMASI Ala, ardından Hesna, ardından Aysha dergisi derken şimdi Doğan grubu bir muhafazakar moda dergisi çıkarmak istiyormuş.

Kapak Kızı Yarışması

Ala, ardından Hesna, ardından Aysha dergisi derken şimdi Doğan grubu bir muhafazakar moda dergisi çıkarmak istiyormuş. Yok yok moda değil, muhafazakar magazin dergisi. Savunulduğu şekli ile içinde aynı zamanda faydalı dini bilgiler bulunan dergiler. Mesela kocasıyla çorba karıştırırken okuyacağın duayı öğreten, çocuğuna ıspanak yedirmenin faydalarını (yepyeni bir keşif olarak) anlatırken, en iyi makyaj malzemesi, en iyi kırmızı ruj ve başörtüsü markalarını mikser gibi harmanlayıp faydalı bilgiler haline getiren dergiler.

Kısaca sosyalleşirken öğrendiğimiz (neyi öğrendiğimiz mühim değil) dergiler… Eh dini emirler tüm hayatı kapsar zaten. Her zamana ait bir dua bulmak ise zor değil. Bu minvalde Cosmopolitan'ın islamisini yapmak da zor değil. Kapak kızı yarışması yapılabilir mantığı ile en güzel gözlü tesettürlü kızlarımızı kapak resimleri ile yarıştırararak dindarlığımıza da bir level atlatabiliriz. Jüride kimler var acaba? Dindar erkeklerimiz de bakacaksa bari başörtülü güzel kızlara baksın. Günaha girmesinler.

Bu durumu aynı zamanda başörtüsünü sevdirme misyonunun bir parçası olarak kabul edenler olabilir. Hayatın her alanında yaşadığımız durumun son günlerde, benim dilimdeki tanımı 'Hipokrasi' olsa da Alev Alatlı böyle şeylere "paçozlaşma" diyordu galiba…

Yok yok biz yine de buna başörtüyü güzel gösterme misyonu diyelim. Çünkü dergi sahipleri bu dergilere özenip örtünen genç kızlar olduğunu söylüyor. Tüm bu dergilerin islam dünyasında lümpenleşmeye karşılık geldiğini de tartışabiliriz. Ya da bunlara hiç kafa yormadan ya bunlar olmasaydı da  genç kızlarımız (Allah korusun) Cosmopolitan mi okusaydı diyebiliriz.

Tüm bu dergilerle Körfeze, Ortadoğuya gönül ferahlığı ile açılabiliriz. Türk tesettürlü kadınının gücünü gösterebiliriz. Kocaları ile çorba karıştırırken okuyacakları duaları, Paris seyahatlerinde gezecekleri yerleri, makyaj hileleri ve başörtüsü bağlama biçimleri ile onları İslam dünyasına örnek hale getirebiliriz. Ha bir de başörtülerin üzerine zifiri karanlık ortamlarda bile takılan pahalı güneş gözlükleri var.

 'Nasıl yaşarsanız öyle ölürsünüz' diyen bir dinin muhatapları olarak, liberal kalkınma ekonomisinin beraberinde liberal hayat tarzını da getirdiğini unutmamalıyız. Böyle bir yolda muhafazakar hayat tarzı empozeleri "kürkümü kestim yama yaptım" kıvamında kalıyor.

Ayşe Böhürler - Kürehaber

Yazının diğer bölümlerini aşağıdaki link'ten okuyabilirsiniz 

 

Kaynak: kurehaber.com  http://www.kurehaber.com/yazi/oylesine-yazilar-16.html



Bu haber 1,212 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,805 µs