En Sıcak Konular

MEHMET ALTAN: ''GÜLEN KAYGILARINI ANLATTI''

9 Mayıs 2013 12:11 tsi
MEHMET ALTAN: ''GÜLEN KAYGILARINI ANLATTI'' Gazeteci Mehmet Altan, ABD'de Fethullah Gülen'le yaptığı görüşmeyi açıkladı

'Gülen kaygılarını anlattı'

Gazeteci Mehmet Altan, ABD'de Fethullah Gülen'le yaptığı görüşmeyi açıkladı

Prof. Mehmet Altan, ABD'de Fethullah Gülen ile yapılan ve önce Nagehan Alçı tarafından, ardından da Gerçek Gündem'den Barış Yarkadaş tarafından ayrıntıları kaleme alınan görüşme hakkında konuştu. Yarkadaş'ın kendisi hakkında Fethullah Gülen'in elini öptüğü ve 'masaya yumruğunuzu koymalısınız' dediği iddialarını ilişkin konuşan Mehmet Altan, "Fethullah Gülen, görüşmede iktidara yönelik eleştiriler getirdi. Kaygı ve endişelerini de anlattı. Ama bunları ben söyleyeyemem" dedi.

FETHULLAH GÜLEN'İ ZİYARET EDEN 9 GAZETECİ

Mehmet Altan, SkyTürk 360 kanalında yayınlanan "Gündem ve Ekonomi" programında Doğan Akın ve Murat Sabuncu'nun sorularını yanıtladı. Altan, Amerika'da Fethullah Gülen'i ziyaret eden 9 gazeteciden birisiydi. Gülen'in ABD'deki evinde gerçekleşen ziyarete, Harun Tokak, Mustafa Yeşil, Erkam Tufan Aytav, Gazeteci Yavuz Oğhan, Ardan Zentürk, Mahmut Övür, Ekrem Dumanlı ve Amberin Zaman da katılmıştı. 

"GÜLEN'LE GÖRÜŞMEYİ BEN AÇIKLAMADIM"

ABD'ye Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı tarafından çağırıldıklarını belirten Mehmet Altan, seyahatin ABD'de bulunan Balkan asılllı göçmenlere yönelik proje geliştirme çabası ile alakalı olduğunu belirtti. Altan, nüfusunu arttırarak lobi faaliyetlerine başlama girişiminde olduğunu belirttiği ABD'li Balkan asıllılar ile yapılan görüşmelerin ardından, Fethullah Gülen ile bir görüşme gerçekleştirildiğini söyledi. Altan, ABD'ye gitmeden önce Fethullah Gülen ile görüşmenin kesin olarak kendisine açıklanmadığını, ihtimal dahilinde olduğunun söylendiğini belirtti.

Altan toplantıya ilişkin, "Yazı yazmamıza izin verilmiyor. Buradaki mesele Türkiye'de barış ve demokrasi isteyenlere karşı, beni de içine alan bir operasyon gayreti olması. Sözkonusu yazıdaki benle ilgili kısmı A'dan Z'ye yanlış. " dedi.

KONUŞMADA SİYASETLE İLGİLİ AĞZIMI AÇMADIM

Gülen ile yapılan toplantı esnasında gazetecilik yapmadığını, Gülen'e soru yöneltmediğini belirten Altan, toplantıda diğer gazetecilerin, yazacak gibi çalıştıklarını, onların yönelttiği soruları ve verilen cevapları dinlediğini belirterek, "sadece sonunda dini çalışmalarıyla ilgili olarak bir soru sordum. Konuşmada siyasetle ilgili ağzımı açmadım" dedi.

Murat Sabuncu ile Doğan Akın'ın "Fethullah Gülen 'Türkiye diktatörlüğe gidiyor güç zehirlenmesi var' dedi mi" sorusu üzerine Altan, "Orada konuşulanların yazılmaması kararı var. Bu sorulara köşesi olan arkadaşlar yanıt versin. Ben konuşmam. Konuşmama kararı var çünkü. Ama şunu söyleyeyim; Fethullah Gülen, görüşmede iktidara yönelik eleştiriler getirdi. Kaygı ve endişelerini de anlattı. Ama bunları ben söyleyeyemem.' dedi.


Kaynak: GAZETEVATAN http://haber.gazetevatan.com/gulen-kaygilarini-anlatti/536655/9/Siyaset



Bu haber 693 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,256 µs