En Sıcak Konular

''TERÖRİST DEVLETE TALİMAT VERİYOR''

7 Mayıs 2013 21:55 tsi
''TERÖRİST DEVLETE TALİMAT VERİYOR'' Saadet Partisi YİK Üyesi Veysel Candan, "Barış için bebek katili istiyor diye geçmişi unutturmaya çalışıyorlar. Kandil ne diyor?..Adeta Terörist devlete talimat veriyor'' dedi.

Terörist, devlete talimat veriyor!

Saadet Partisi YİK Üyesi Veysel Candan, Konya Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı Mevlana Meydanı'nı eleştirerek, "Yeşili keserek şehircilik yapılmaz. İnsanlara nefes aldırmıyorlar" dedi

Yeşili  keserek şehircilik yapılmaz
 
Partisinin Konya İl Binası'nda düzenlediği basın toplantısında konuşan Saadet Partisi YİK Üyesi Veysel Candan, Konya Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı Mevlana Meydanı'nı eleştirerek, "Yeşili keserek şehircilik yapılmaz. İnsanlara nefes aldırmıyorlar" dedi
 
Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Veysel Candan, Partisi'nin Konya İl Binası'nda gündeme dair konular hakkında basın toplantısı düzenledi. Hükümetin çözüm sürecindeki politikaları eleştiren Candan, Başbakan'ın söylemlerinin birbirini tutmadığını söyledi.
 
Candan, "Gerek hükümetin gerekse karşı tarafın açıklamaları kafaları karıştırıyor. Hükümetin ABD ve AB yanlısı politikaları da endişeleri artırıyor. Başbakan önce askeri harekata devam edileceğini, terörün kökünün bu şekilde kazınacağını belirtti. Arkasından da teröristlerle kucaklaşanların hakkında savcıları göreve davet etti. Yine BDP, PKK'nın uzantısıdır dedi. Arkasından bir barış sürecinden bahsedildi. Silahları gömsünler ve gitsinler dedi. Gidip gitmedikleri de belli değil. Cemil Çiçek, 8 Mayıs'ta çekilecekler diyor, sonra çekilme bitti diyor. Bülent Arınç, çekilme daha başlamadı dedi. Bütün bu açıklamalar tamamen tezat. Bunlar halkı kandırıyorlar. Başbakan ayrı telden çalıyor, yardımcıları ayrı telden çalıyor. Hükümetin belirli bir programı yok. Çözüm için net bir yol haritaları yok" dedi.
 
TERÖRİST DEVLETE TALİMAT VERİYOR
Hükümetin terör noktasında, taviz verdiğini vurgulyan Candan, "Öcalan, Türkiye Cumhuriyeti'ne güvenmiyorum, Kürtler kendini yönetir diyor. Barış için bebek katili istiyor diye geçmişi unutturmaya çalışıyorlar. Kandil ne diyor? Onlarda Öcalan serbest kalmalıdır diyor. Özel bölgeler kapatılsın diyor. PKK terör örgütü listesinden çıkartılsın diyor. Adeta Terörist devlete talimat veriyor. Barzani de Büyük Kürdistan kurulacak ve 3 devletten toprak alınacak diyor. Bunlar İran, Türkiye, Suriye. Bütün bunlar barış süreci bölünme sürecine giden ilk adım aldı. Biz bunu anlıyoruz. Kamuoyu'nda Türkiye'de Kürt sorunu var diye bir algı oluştu ve PKK Kürtler'in temsilcisi haline getirildi. 15 milyon Kürt kardeşimiz adına karar alındı. Bunlar ABD'nin yönlendirilmesi ile oluyor. Bunun kanıtı ABD Dışişleri Bakanı'nın süreç içinde 3 defa Türkiye'ye gelmesidir" diye konuştu.
 
ABD KENDİ ÇIKARLARI İÇİN MÜDAHELEDE BULUNUYOR
Hükümetin ABD'nin politikalarını uygulamada maşa olduğunu iddia eden Candan, "ABD Ortadoğu'da neye oynuyor; birincisi İsrail'in güvenliği, ikincisi yeraltı kaynakları. Bunu sokakta bir deliye sorsalar oda bilir. Bakınız ABD'nin Irak'tan 10 yılda götürdüğü petrolün miktarı 10 Trilyon dolar değerinde. Ölen insanların sayısı Saddam'ın öldürdüğünden fazla. Sudan, Yemen de de aynı durum. Her tarafı böldüler. Her tarafta senaryolar aynı. Bizim burda itirazımızı halk anlamıyor" ifadelerini kullandı.  
 
İPLER YABANCILARIN ELİNDE
AKP'nin ekonomi alanındaki faaliyetlerini de eleştiren Candan, "Bakın AKP iktirada geldiği zaman Kemal Derviş politikaları vardı hâla devam ediyor. Bu politikalardan bir tanesi şu; Bankacılık sektörü Avrupa'ya açıldı. Yabancılar banka açtı. 40 tane yabancı banka var. Bu bankalar çiftçiye, sanayiciye para satıyorlar. Avrupa'da 20 yılda kazandıkları parayı Türkiye'de 1 yılda kazanıyorlar. 20 yıllık ev, 10 yıllık araba kredisi veriyorlar. Türkiye'nin kredi notunun artmasının nedeni budur. İran'dan aldığımız doğalgazın parasını altın olarak ödedik 13 milyar dolarlık. Bunu da ihracattan saydılar. Bunu büyüme olarak gösteriyorlar. Dünyada yabancılara arazi satarak borç ödendiği bir tek bu hükümet döneminde görüldü. Her an süpriz bi krizle karşılaşabiliriz. Zaten enerjide, dövizde dışarı bağımlısınız. Bunlar zarar ederek itibar kazanıyorlar" dedi.
 
HAZİNEDEN TRİLYONLAR GÖTÜRÜYORLAR
Siyasi partilere verilen hazine yardımlarını da eleştiren Candan, hazineden AKP, MHP, CHP'nin yüksek miktarda ödenek aldığını, her zaman itiraz eden MHP ve CHP'nin buna itiraz etmediklerini eleştirdi.
 
YEŞİLİ KESEREK ŞEHİRCİLİK YAPILMAZ
Yerel gündem hakkında da değerlendirmelerde bulunan Candan, "Şimdi bizim belediyeyi bir meydan merakı sardı. Avrupa'da böyle ya, 3 bin metrekarelik alanları meydanlar yapıyorlar. Bu da gavur aşıklığı. Bizim belediye başkanına sesleniyorum, 'sen çamı niye söküyorsun, yeşili neden kaldırıyorsun, onun adına şehircilik mi denir?' Adamlar eskiden orada dinlenirdi nefes alırdı. Şimdi ne yapıyorlar dolaşıp duruyorlar. Bu gavur aşıklığıdır. Böyle şehircilik olmaz" ifadelerini kullandı.  
 
HZ. MEVLANA İLE DALGA GEÇİYORLAR
Hz. Mevlana'yı anma adı altında düzenlenen etkinlikleri eleştiren Candan, "Hz. Mevlana ile de oyuncak oynamaya başladılar. Konya'ya gelişini, sakallı bir adamı deveye bindirmişler canlandırıyorlar.. Hz. Mevlana'yı mevneviyle onun görüşüyle anarsın. Hz. Mevlana, alim, müfessir bir adamdır. Onu görüşlerini inceleyerek anarsın" dedi. (milligazete.com.tr) ÖZEL


Kaynak: MİLLİ GAZETE http://www.milligazete.com.tr/haber/Terorist_devlete_talimat_veriyor/280211#.UYlN6KLxqCk


Bu haber 683 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,601 µs