En Sıcak Konular

YÜZYILIN ÇELİŞKİSİ: BEBEK KATİLİ KİM?

7 Mayıs 2013 18:52 tsi
YÜZYILIN ÇELİŞKİSİ: BEBEK KATİLİ KİM? Bebek katili Öcalan ile oturduğu pazarlık masasında her istediğini veren Başbakan Tayyip Erdoğan, Suriye lideri Beşar Esad’ı “Bebek katili” sözleri ile eleştirmesi muhalefetin tepkisini çekti.

Yüzyılın çelişkisi!

Bebek katili Öcalan ile oturduğu pazarlık masasında her istediğini veren Başbakan Tayyip Erdoğan, Suriye lideri Beşar Esad'ı "Bebek katili" sözleri ile eleştirmesi muhalefetin tepkisini çekti. Siyasi parti temsilcileri, "Bebek katillerini kahraman yaparken, başka devlet başkanlarından da bebek katili yaratmaya çalışıyor Başbakan esas Türkiye'deki bebek katiline baksın" dediler. Erdoğan, Banyas'ta yaşananlar nedeniyle Esad'a ağır sözler sarfetmiş, "Çocukların feryadı arşı inletirken, susan dilsiz şeytanlardan olmayacağız. Ey Esad, vallahi bunun hesabını vereceksin. Başkalarına gösteremediğin cesareti, ağzında emzik olan kundaktaki bebeğe göstermenin bedelini çok ama çok ağır ödeyeceksin. O çocukların arşı inleten figanı, inşallah, Rabbimin Müntakim sıfatı mucibince, Kahhar sıfatı mucibince, senin üzerine kutlu bir intikam olarak inecek" demişti.
 
Süreci o yönetiyor
 
CHP Genel Başkan Yardımcı Bülent Tezcan, iktidarın bebek katili Öcalan'ı sürecin yöneticisi yaptığını belirterek, "4 aydan bu yana süreci bebek katili yönetiyor. Türkiye'nin anayasasını terör örgütü başına yaptıracaklar ama başka bir ülkenin devlet başkanından da bebek katili yaratmaya çalışıyor. Bu başlı başına bir çelişkinin ifadesidir. PKK'nın sınır ötesinde Suriye'ye karşı kullanılacağını, İsrail'in Türkiye'den özür dileme prosedürünün arka planının, Türkiye'nin anlattıkları gibi bir barış sürecine doğru değil, Ortadoğu'da bir savaş sürecine doğru maceracı bir şekilde sürüklendiğini gösteriyor" dedi.
 
Vural: Önemli olan menfaati
 
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Başbakan'ın daha önce "kardeşim" dediği Esad'a, şimdi "bebek katili" diye hitap etmesini yorumlarken, "Erdoğan için önemli olan kendi menfaatidir. Kendisine verilen görevleri yerine getirmek amacıyla hareket ediyor" dedi. Türkiye'nin Suriye'deki çatışmaların tetikçisi konumuna düşürüldüğünü iddia eten Vural, "Başbakan, kendi devletini bölmek isteyeni yol arkadaşı olarak kabul etmiştir. Bu da gösteriyor ki, Erdoğan milli bir akımla değil emperyalist bir akımla gelişmelere bakıyor. BOP eş başkanı görevini Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı görevinin üstünde tutuyor. Amaç Suriye ile İran bağlantısını koparıp, İsrail politikaları doğrultusunda Türkiye'yi aktör olarak kullanmak" dedi.
 
Politikası iflas etti, hırçınlaştı
 
Başbakan Tayyip Erdoğan'ın, Suriye Devlet Başkanı Esad'a "bebek katili" diyerek, kendi içerisindeki politik süreçte çelişkiye düştüğünü ifade eden Emekli Büyükelçi İnal Batu, Türkiye'nin Orta Doğu'daki "sıfır sorun" politikasının dibe vurduğunu söyledi. İnal Batu, "Başbakan Erdoğan'ın tutarsız politikası nedeniyle Türkiye Suriye'de tamamen yalnız kaldı. Batılılar Suriye Devlet Başkanı Esad gidince Müslüman Kardeşlerin gelmesinden endişe ediyorlar. Türkiye, Suriye'deki iç savaşta mezhep savaşının tarafı oldu. Bağdat ile ilişkiler de kötü. Başbakan, Barzani ve Katar üçgenine sıkıştı. Politikası iflas edince hırçınlaştı. Esad ne kadar kalırsa o kadar hırçınlaşıyor. Başarısız bir politikanın yarattığı hırçınlık bu söylemler" diye konuştu.
 
PKK, yeni terör gücü!
 
Meclis'ten herhangi bir af kanunu çıkarılmamasına rağmen, PKK'ya ısrarla "Türkiye'den çekilin" baskısı uygulandığını  söyleyen emekli Büyükelçi Onur Öymen, "Türkiye de bunu yerine getiriyor. Neden yapıyor. Muhtemelen terör örgütü PKK'ya Kuzey Irak'ta ihtiyaç var. İsrail'e karşı Hizbullah'ın yaptığını dengelemek için, PEJAK'a desteğe gidiyor. ABD, Kuzey Irak'ta bir terör gücü bulundurmak istiyor. Çünkü terör örgütü PKK'yı Türkiye'den çıkarmanın başka bir izahı yok. Türkiye ise yanlış politikasıyla bu gücün devamını içine sindiriyor. ABD'nin böyle bir telkini var anlaşılan. Suriye, Lübnan'daki Hizbullah örgütüne füze gönderiyor. İsrail Suriye'ye saldırmakla aslında bu füzeleri hedefliyor" dedi.


Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=83852


Bu haber 736 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,563 µs