En Sıcak Konular

Trabzonspor'un sahası seyirciye 5 maç kapandı

21 Ağustos 2007 16:31 tsi
Trabzonspor'un sahası seyirciye 5 maç kapandı Son dakikada çıkan olaylar nedeniyle hakem Bülent Demirlek tarafından tatil edilen Trabzonspor - Sivasspor maçıyla ilgili karar açıklandı.

Son dakikada çıkan olaylar nedeniyle hakem Bülent Demirlek tarafından tatil edilen Trabzonspor - Sivasspor maçıyla ilgili karar açıklandı. Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Trabzonspor'a Sivasspor maçında yaşanan olaylar nedeniyle 5 maç seyircisiz oynama ve 31 bin YTL para cezası verdi. Trabzonspor'un üç puanının silinip silinmeyeceğine ise önümüzdeki hafta karar verilecek.
      Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu son dakika çıkan olaylar nedeniyle hakem Bülent Demirlek tarafından tatil edilen Trabzonspor - Sivasspor maçıyla ilgili kararını bugün açıkladı.
      Geçen sezon oynanan Galatasaray - Fenerbahçe maçındaki olaylar nedeniyle ev sahibi takıma verilen 5 maçlık cezanın 1 maçının kötü ve çirkin tezahüratın tekrarından geldiğini, dolayısıyla saha olaylarına kesilen cezanın 4 maç olduğuna dikkat çeken yetkililer Trabzonspor'a da alt sınır olarak bunun öngörülebileceğini kaydetti.
     
      Gözler yönetimde

      Hakem tarafından tatil edilen maçın sonucunun nasıl tescil edileceği tartışmaları sürerken gözler Futbol Federasyonu yönetim kurulunun önümüzdeki hafta yapacağı toplantıya çevrildi. Yönetim kurulunun maçın sonucunu büyük bir olasılıkla Sivasspor lehine 3-0 tescil etmesi beklenirken, Trabzonspor cephesinden gelen baskılar ve son olarak federasyon yönetim kurulu üyesi İbrahim Usta'nın kamuoyunu şaşırtan ve "Trabzonspor'a yanlış yapan yanar" şeklindeki açıklamalarının kararı değiştirmeye yönelik olduğu iddia edildi.
   
      Sivasspor maçında çıkan olaylar nedeniyle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu tarafından 5 maç seyircisiz oynama cezası alan Trabzonspor'da, basın sözcüsü Zeyyat Kafkas, kararı çok ağır bulduklarını söyledi.
      Kafkas, açıklamada, sözlerine "Neticede şeriatın kestiği parmak acımaz" diyerek başlayarak, "Ağır bir karar. Trabzonspor adına çok büyük bir dezavantaj. Ortada hiçkimsenin inkar edemeyeceği bir olay var. Dolayısıyla bunun da bir cezası olmalıydı. Ama bu şekilde çok büyük olması büyük bir dezavantaj" dedi.
      Disiplin Kurulunun verdiği karara saygılı olduklarını ifade eden Kafkas, "Yönetim kurulu olarak bu konuyu değerlendireceğiz. Büyük ihtimalle de Tahkim Kurulu'na başvuruda bulunacağız. Toplantıdan sonrada açıklama yapacağız. Ama Trabzonspor adına çok ağır bir karar diyebiliriz. Hoş olmayan bir görüntü verdik Trabzon'dan" diye konuştu.
      Bu arada Trabzonspor Kulübü Başkanı Nuri Albayrak, kulüp asbaşkanı Haşim Sayitoğlu ve kulüp basın sözcüsü Zeyyat Kafkas'ın da yer aldığı yönetim kurulu toplantısının İstanbul'da başladığı öğrenildi.
    
      Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun (PFDK) aldığı kararı değerlendirirken, "Bizim için ağır bir karar oldu. Tahkim'e başvuracağız" dedi.
      Mecnun Otyakmaz,yaptığı açıklamada, PFDK'nın Trabzonspor-Sivasspor maçındaki olaylar nedeniyle Trabzonzonspor'a 5 maç seyircisiz oynama, Trabzonspor ve Sivasspor'a para cezası öngören kararını değerlendirdi.
      Kararın kendileri için ağır olduğunu ifade eden Otyakmaz, bu kararla ilgili Tahkim Kurulu'na başvuracaklarını bildirdi. Otyakmaz, kulüplerine verilen 250 bin YTL para cezasının çok fazla olduğunu savundu.
      Maçın da kesinlikle taraflarına tescil edilmesi gerektiğini öne süren Otyakmaz, "Kurallar bunu söylüyor. Biz de bu kuralların gerçekleşmesini bekliyoruz" diye konuştu.
     

Bu haber 453 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,849 µs