En Sıcak Konular

PKK'NIN ELİNDE 3 TÜRK REHİNE DAHA VAR

1 Nisan 2013 23:11 tsi
PKK'NIN ELİNDE 3 TÜRK REHİNE DAHA VAR İçişleri Bakanı Muammer Güler, PKK'nın mart ayı ortasında 8 kamu görevlisini serbest bırakmasından önce bir soru önergesine verdiği cevapta, örgütün elinde 11 kişinin bulunduğunu bildirdi.

PKK'nın elinde kaç Türk rehin var?
 
İçişleri Bakanı o rakamları açıkladı..

İçişleri Bakanı Muammer Güler, PKK'nın mart ayı ortasında 8 kamu görevlisini serbest bırakmasından önce bir soru önergesine verdiği yanıtta, örgütün elinde 11 kişinin bulunduğunu bildirdi. Bu durum, 8 kamu görevlisinin serbest bırakılmasının ardından örgütün elinde 3 kişi daha kaldığını ortaya koydu.

CHP Eskişehir Milletvekili Kazım Kurt'un PKK tarafından kaçırılan vatandaşlara ilişkin soru önergesine yanıt veren Güler, örgütün elinde 11 vatandaşın bulunduğunu ifade etti. Güler'in verdiği yanıttan kısa süre sonra PKK, Başçavuş Abdullah Söpçeler, Uzman Çavuş Zihni Koç, Kaymakam Adayı Kenan Erenoğlu, polis memuru Nadir Özgen, Uzman Çavuş Kemal Ekinci, Er Ramazan Başaran, Er Reşat Çeçen ve Er Hadi Gizli'yi serbest bıraktı. Güler'in verdiği bilgiye göre, halen örgüt elinde 3 Türk vatandaşı kaldı.

PKK'nın elinde bulunan geçici köy korucusu Eshet Faruk 21 Temmuz 2012'de; geçici köy korucusu Sadi Özatak 20 Ağustos 2012'de ve Mahsum Yavalak 23 Ağustos 2012'de kaçırıldı. Güler, şu bilgileri verdi:

"Güvenlik kuvvetleri tarafından genel emniyet ve asayişi sağlamaya yönelik tedbirlerinin yanı sıra, özellikle kaçırılan kamu görevlileri ile vatandaşlarımızın bulunabilmesi maksadıyla; konuya ilişkin istihbarat faaliyetlerine devam edilmekte, kaçırılanların bulunabileceği alanlar ile mücavir bölgelerde, komando ve jandarma özel harekât birlikleri ile operasyonel faaliyetler icra edilmekte, geçici köy korucuları görevlendirilmekte, arazi, iklim ve tehdit durumu dikkate alınarak, helikopter ve İHA'larla keşif faaliyetlerine devam edilmektedir.

Ayrıca, İçişleri Bakanlığı'nın 'Yol Güvenliği' konulu genelgesi kapsamında teröristle mücadele bölgesinde yol kontrol ve arama noktaları tekrar belirlenmiş ve kaçırma eylemlerinin engellenmesi maksadıyla alınan emniyet tedbirleri artırılmıştır."


Kaynak: GAZETEVATAN http://haber.gazetevatan.com/flas-flas-pkknin-elinde-kac-turk-rehin-var/526617/1/Gundem


Bu haber 590 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,005 µs