En Sıcak Konular

KARAYILAN'DAN PKK'YA ÇAĞRI: ''SÜREÇTE EYLEM YAPMAYIN''

30 Mart 2013 11:50 tsi
KARAYILAN'DAN PKK'YA ÇAĞRI: ''SÜREÇTE EYLEM YAPMAYIN'' Karayılan, Öcalan’ın ‘çekilin’ çağrısından sonra 25 Mart sabahı örgüte telsizden iki saat süreci anlattı: Ateşkes ilan edilmiştir. Bütün arkadaşlar bu sürece hassas yaklaşsınlar

Süreçte eylem yapmayın

Karayılan, Öcalan'ın 'çekilin' çağrısından sonra 25 Mart sabahı örgüte telsizden iki saat süreci anlattı: Ateşkes ilan edilmiştir. Bütün arkadaşlar bu sürece hassas yaklaşsınlar

Abdullah Öcalan'ın 'çekilme' çağrısı yaptığı Nevruz mesajından sonra örgüt kadrolarına telsizden seslenen KCK Yürütme Konseyi Başkanı Murat Karayılan, "Ateşkes ilan edilmiştir, bütün arkadaşlar bunu iyi anlasınlar" dedi.
Karayılan, 25 Mart sabahı saat 08.00'de Kuzey Irak'taki HPG karargâhından Türkiye ve Kuzey Irak'taki tüm örgüt kadrolarına yönelik telsizden mesaj verdi. Yüksek frekanstan yapılan ve güvenlik birimlerinin de takibe aldığı Karayılan'ın telsiz konuşması yaklaşık 2 saat sürdü.  Karayılan, şunları söyledi:  

'Yeni bir dönem başladı'
"Bu yeni bir dönemin başlangıcıdır. Sorunları şiddetle değil, diyalogla çözümlemek gerekir. Herkesin, topyekun, bütün arkadaşlar önderimizin bu çağrısına katılmalıdır ve kabul edilmelidir. Ayrıca doğru anlamalıdır. Bu büyük bir olaydır, büyük bir stratejidir, yeni bir dönemdir. Ateşkes ilan edilmiştir. Bütün arkadaşlar bunu iyi anlasınlar. Bundan sonra ateşkestir. Eğer arkadaşlar saldırıya maruz kalırlarsa cevap versinler, misilleme hakkınız vardır.
Bu süreç işlerse eylem olmasın. Ümit ediyorum ki Türk hükümeti bu hakikatleri gözönünde bulundururlar operasyonel çalışmalar yürütmezler. Bizler ateşkese harfiyen uyacağız, bu konuda samimiyiz, biz ciddiyiz. Bunu pratikte herkese göstereceğiz. Bütün arkadaşlar bu sürece hassas yaklaşsınlar."
Apo'nun çağrısında geri çekilme de var. Çekilme için önce hükümet ve parlamento karar alması gerekir. Sonra komisyonlar oluşturulmalı. Akil adamlar heyetinin oluşturulması gerekir. Gözlemcilerin olması gerekir. Bizden istenen şey, ateşkesi ilan ettik, eğer ki devlet adım atarsa yani sizler için geri çekilme yasası yaparsa biz önderliğimizin çağrısına uyacağız.

'Silah bırakma olmayacak'
Şimdi propaganda amaçlı, basında Türk devleti diyor silah bırakacaklar. Tamam ama şu an gündemde değil. Bizim gündememiz birinci duraktır.
Akil adamlar. Yani kadın erkek sadece erkek değil, kadın da olacak. Bizden istenilenleri tek başına biz gerçekleştiremeyiz. Bunlar yazılı olarak yapılırsa tamam, bu da olur. Yani bu konularda biz rahatız.
Karayılan'ın bu açıklamalarının özel bir değerlendirme notu haline getirilerek Başbakanlık'taki güvenlik birimlerine de gönderildiği öğrenildi. (TOLGA ŞARDAN - MİLLİYET)


Kaynak: MİLLİYET GAZETESİ http://siyaset.milliyet.com.tr/surecte-eylem-yapmayin/siyaset/siyasetdetay/30.03.2013/1686999/default.htm





Bu haber 616 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,099 µs