En Sıcak Konular

''PKK ERDOĞAN'IN SÖZLERİNDEN RAHATSIZ OLDU''

30 Mart 2013 21:31 tsi
''PKK ERDOĞAN'IN SÖZLERİNDEN RAHATSIZ OLDU'' Kandil'den yapılan açıklamada PKK'nın geri çekilmesi için yasal zeminin gerektiği öne sürüldü.

Kandil'den açıklama 'PKK rahatsız oldu'
 
Başbakan Erdoğan'ın dün akşam Kanal D ve CNN Türk ortak yayınında yaptığı 'Silah bıraksınlar, öyle gitsinler. Silahlarını ister gömsünler, ister mağarada bıraksınlar' şeklindeki açıklamasına Kandil'den yanıt geldi. Kandil'den yapılan açıklamada PKK'nın geri çekilmesi için yasal zemin yaratılması gerektiği öne sürüldü. Açıklamada Başbakan Erdoğan'ın 'Kürt' ifadesi kullanmadığı, sürekli 'terör' ve 'terörist' ifadelerini kullandığı iddia edildi.

Terör örgütü elebaşı Öcalan'ın Diyarbakır'daki Nevroz kutlamasında yaptığı açıklamasıyla yeni bir sürecin başladığının vurgulandığı açıklamada 23 Mart'tan itibaren ateşkes ilan edildiği belirtildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

'Başbakan Erdoğan'ın bir televizyon kanalında yayınlanan bir programda güçlerimizin silahlarını bırakarak sınır dışına çekilecekleri yönündeki açıklamaları inanıyoruz ki, ilgili tüm taraflarca dikkatle izlenmiştir. Her şeyden önce Erdoğan'ın kullandığı dil ve üslup sanki her şey tek taraflı ve kendi inisiyatifinde gelişebilecekmiş gibi yanlış ve olumsuz bir algı yaratmaktadır. Oysa süreç tek taraflı değil, Öcalan'la devletin yaptığı görüşme ve müzakereler sonucunda karşılıklı adımların atılmasıyla ancak gelişebilecektir. Erdoğan'ın iddia ettiği tarzda bir geri çekilme durumu hareketimizin gündeminde değildir. Devlet tarafından gerekli adımların atılması, bu temelde yasal ve olumlu bir zeminin yaratılması sonucunda güçlerimizin geri çekilme durumunun gündeme gelmesi mümkün olacaktır.

'KÜRT SORUNU DEMEDEN TERÖR VE TERÖRİST DİYOR'

Erdoğan'ın Kürt sorununun ismini bile anmadan sürekli "terör" ve "terörist" kavramlarını kullanması Hükümetin süreç karşısındaki samimiyeti ve ciddiyeti konusunda kuşku ve soru işaretleri yaratıyor. Bu tür üslup ve yaklaşımlar barış ve çözüm sürecine hizmet etmez.

'ÖCALAN BU HAKLARDAN GECİKMELİ OLARAK FAYDALANDI'

Türkiye devleti mevzuatında her tutuklu ve hükümlünün televizyon, havalandırma vb. haklardan yararlanma durumu vardır. Öcalan'ın bu haklardan on dört yıl gecikmeli olarak yararlanmasını Erdoğan'ın sanki İmralı'dan bir şeyler alma karşılığında izah etmesi ve bunu bir lütuf olarak yansıtması belirtmek durumundayız ki, ne sürecin ruhuna denk düşmekte, ne de politik ahlakla bağdaşmaktadır.'


Kaynak: GAZETEVATAN http://haber.gazetevatan.com/kandilden-aciklama-pkk-rahatsiz-oldu/526084/1/Gundem


Bu haber 597 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    8,079 µs