En Sıcak Konular

ABD'DEN GELEN SON ÖPÜCÜĞÜN SEBEBİ NE?

29 Mart 2013 21:41 tsi
ABD'DEN GELEN SON ÖPÜCÜĞÜN SEBEBİ NE? ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel, ABD Savunma Bakanlığı Pentagon'da düzenlediği basın toplantısında Türkiye ve Türkler hakkında övgü dolu sözler sarfetti.

Amerika'dan gelen son öpücüğün nedeni ne?

ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel, ABD Savunma Bakanlığı Pentagon'da düzenlediği basın toplantısında Türkiye ve Türkler hakkında övgü dolu sözler sarfetti.

ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel, ABD Savunma Bakanlığı Pentagon'da düzenlediği basın toplantısında Türkiye ve Türkler hakkında övgü dolu sözler sarfetti.

ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel, ABD Savunma Bakanlığı Pentagon'da basın toplantısı düzenledi.

Büyük Önder Atatürk'e hayranlığı hatırlatılarak, Atatürk ve Türkiye hakkındaki yorumlarının sorulması üzerine Hagel, ''Atatürk, Türk halkı ve devletine hayranım ve sadece Türkiye değil, ABD'deki yıllardır yaptığım farklı konuşmalarımda Atatürk'ten bahsetmişimdir. Atatürk, dünyada çok önemli miras bırakan çok kayda değer bir şey yaptı ve biz Batıdakiler zaman zaman Atatürk'ün yaptığının tam değerini vermiyoruz'' diye konuştu.

Hagel, Türkiye ile İsrail arasındaki normalleşme süreciyle ilgili soruya karşılık ise bunun hem Türkiye hem İsrail, ayrıca Ortadoğu ve ABD çıkarları için kritik önemde olduğunu söyledi.

İki ülke arasındaki uzun yıllara dayanan ilişkinin Türkiye ve İsrail için önemine işaret eden Hagel, ''Dolayısıyla, ilişkilerin tekrar yerine gelmesi açıkça hepimizin çıkarına. Bu, Suriye'yi de etkileyecek, bölgedeki sonuçları da etkileyecek, güveni geliştirerek bölgedeki komşuları da etkileyecek'' dedi.

Hagel, Türkiye ve İsrail'in bölgede, bazı ortak çıkarlarda tekrar birlikte çalışmaya başlayabileceğini ifade etti.

Suriye'deki kimyasal silahlar

Kuzey Kore'yle ilgili olasılık planları, ABD'nin kendi ve müttefiklerinin çıkarlarını savunmaya hazır olması konusundan bahsetmesi üzerine, bir gazeteci, Hagel'e, ''Kuzey Kore krizinde müttefiklerinizi savunmadan bahsettiniz, özellikle kimyasal silahlara yönelik kaygılar düşünüldüğünde konu bölgesinde Türkiye'nin içinde bulunduğu riske gelince, olasılık planları hakkında ABD'nin pozisyonu nedir?'' sorusunu yöneltti.

Hagel, Esed tarafından kimyasal silahların mutlak kullanıldığını şu anda doğrulayamadıklarını ifade ederek, ''Yine de bu tehlikeli, bu gerçek ve bu olasılığı ve nasıl yanıt vereceğimizi ele alıyoruz'' diye konuştu.

ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Martin Dempsey de en karmaşık konularda ortaklarıyla dolayısıyla Türkiye ve NATO'daki müttefikleri, Ürdün ve İsrail ile çalıştıklarını, sadece kimyasal değil, ağır savunma silahları, sığınmacılar, insani yardımlar, Türkiye'nin balistik füze savunma kalkanıyla korunması gibi olasılıklar üzerinde de ortaklarından her biriyle süren işbirliği çabalarının bulunduğunu söyledi. Dempsey, ''Dolayısıyla, birçok olasılık planımız var'' dedi.

 

Kaynak: MİLLİ GAZETE http://www.milligazete.com.tr/haber/Amerikadan_

gelen_son_opucugun_nedeni_ne/277335#.UVXuNRdSg6g



Bu haber 592 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,464 µs