En Sıcak Konular

ÇEKİLME YERİNE ''LAĞVETME'' NEDEN OLMUYOR?

27 Mart 2013 21:03 tsi
ÇEKİLME YERİNE ''LAĞVETME'' NEDEN OLMUYOR? Bu “çözüm” denen süreçte BDP ve PKK her tür taleplerini adeta dayatarak söylediler, silahlı güçlerinin geri çekilmesinden söz ettiler ama “Terör örgütü sürecinin biteceğini” hiç söylemediler.

Çekilme yerine 'lağvetme' neden olmuyor?

Televizyonlar, gazeteler devamlı "geri çekilme" muhabbeti içindeler.. "PKK sınır ötesine güvenli çekilme için yasa çıksın istiyor".. "TBMM geri çekilme için devreye girerse ne olur, girmezse ne olur".. "Geri çekilmenin güvenli olması için akil adamlar aranıyor".. Ve daha insanın içine baygınlık getiren, günlerdir bitmek bilmeyen bir sürü tartışma, laf kalabalığı..

Bazı okurlarımız haklı olarak soruyorlar; "PKK zaten sınır ötesinden gelip, bombalayıp, mayın döşeyip, saldırı yapıp gitmiyor muydu? Sınırın öbür tarafına çekilmesi ne fark edecek?"

Bazı okurlarımız da "ne yapılırsa yapılsın, açıktan açığa bir geri çekilme sırasında provokasyonlar önlenemeyebilir, bu da çok kötü olur" endişesinde..

Silah bıraksın, çekilmesin!

Oysa bütün bunlara hiç gerek yok, sorunun ta kendisi PKK'nın "silah bırakma"yı kabul etmemesinde yatıyor. İsrarla "silahı toptan bırakma" yerine "ateş kes, eylemsizlik vs. vs" diye oyalama yaptıkları için ilerleme kaydedilmiyor.

Bu geri çekilme tartışmasını yapacaklarına "Madem ki böyle bir süreç başladı, kardeş kardeş bir arada yaşamayı kabul ediyoruz, madem ki o teröristlerin de bu ülkenin vatandaşı olduğunu söylüyoruz, Hükümet tarafı da 'her tür talebimizi karşılamaya' yakın görünüyor, biz de terörü toptan bitiriyoruz. Artık bir terör örgütü ve terör girişimi hiç olmayacak. Terörist de olmayacak" deseler olmaz mı?

Tek tek sayacak mısınız?

Bütün teröristlerin sınır ötesine çekildiğini kim anlayabilir ki zaten? Alnında bir işaret filan mı var hepsinin? Sınır ötesinden (Irak'tan, Suriye'den, İran'dan) istediği anda geri geldiğine göre hepsi çıksa ne anlamı var? Bazı evlerde "bir kardeşin dağda, diğerinin şehit asker olduğu" haberlerini görmedik mi, dağdakiler evlerine hiç mi uğramıyor? Birçok evde terörist olsa bile anlaşılabilir mi?

Bu "çözüm" denen süreçte BDP ve PKK her tür taleplerini adeta dayatarak söylediler, silahlı güçlerinin geri çekilmesinden söz ettiler ama "Terör örgütü sürecinin biteceğini" hiç söylemediler. Eğer ilerde yeni talepler için "aynı yöntem" kullanılmayacaksa bunu kesinkes söylemeliydiler, kullanılacaksa bütün bu olay neyin nesidir, sormaz mısınız?

Hükümet de, muhatabı olan Demirtaş, Öcalan ve Karayılan da bu soruyu cevaplamalı..


Ruhat Mengi - VATAN

Kaynak: GAZETEVATAN http://haber.gazetevatan.com/ifade-verecekler/525175/1/Gundem



Bu haber 590 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,430 µs