En Sıcak Konular

ERDOĞAN: ''OBAMA’NIN SESİNİ ÖZLEMİŞTİM''

27 Mart 2013 11:47 tsi
ERDOĞAN: ''OBAMA’NIN SESİNİ ÖZLEMİŞTİM'' Başbakan Erdoğan, İsrail’in, Mavi Marmara baskını sebebiyle özür dilemesi sürecini anlatırken; "Önce Netanyahu’nun sesini aldım, ‘Sayın Obama’nın sesini özlemiştim bir görüşeyim’ dedim'' dedi.

İsrail özür diler ama CHP dilemez

Başbakan Erdoğan, "Vur de vuralım, öl de ölelim" sloganına verdiği karşılık nedeniyle MHP lideri Devlet Bahçeli'yi sert sözlerle eleştirdi; İsrail'in yanında olmakla suçladığı CHP'den ise Türkiye'nin özür beklediğini söyledi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'in, Mavi Marmara baskını nedeniyle özür dilemesi sürecini anlatırken CHP'nin tavrını eleştirerek "İsrail özür diledi ve özür diler ama CHP özür dilemez. Bunlarda pişmanlık ve pişkinlik vardır" dedi. Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, Bursa mitinginde bir grubun "Vur de vuralım, öl de ölelim" sloganına karşı, "Merak etmeyin, onun da zamanı gelecek" karşılığı vermesine de sert tepki göstererek, "Kalabalığın gazına gelip böyle sorumsuzca bir dil kullanması, çok açık biçimde bir talihsizliktir" diye konuştu. 
Erdoğan, dün partisinin Meclis Grup Toplantısı'nda özetle şunları söyledi: 
- OBAMA'NIN SESİNİ ÖZLEMİŞTİM: ABD Başkanı Barack Obama, İsrail'den ayrılırken İsrail Başbakanı Netenyahu ile birlikte telefonla beni aradı. Önce Netanyahu'nun sesini aldım, 'Sayın Obama'nın sesini özlemiştim bir görüşeyim' dedim. Önce ABD, sonra İsrail açıklama yaptı. Hepsi yazılı metinlerde ve telefon kayıtlarında var. Ardından da biz açıklamamızı yaptık. Çünkü eşeği sağlam kazığa bağlayacağız. 
- İSRAİL'İN SÖZCÜSÜ: CHP Genel Başkanı, adeta papağan edasıyla, İsrail'le aynı kelimeleri kullanarak, 'bu sonucu Mavi Marmara yarattı' dedi. Bunların dış politikadan anladığı; susmaktır, boyun eğmektir, el pençe divan durmaktır. Bunlardan mahcubiyet, özür beklemeyin. İsrail özür diledi ve özür diler ama CHP özür dilemez. Ben bir Başbakan olarak Dersim olayı ile ilgili özür diledim ama CHP Genel Başkanı'nın bu konuda bir kelime duydunuz mu ağzından? Türkiye günlerdir CHP'nin açıklama yapmasını, tıpkı İsrail gibi özür dilemesini bekliyor. Ama onlar pişkinliğin zirvesine ulaştılar. İsrail'e sözcülük yaptılar, mahcup oldular. Şimdi de Suriye'nin yanında duruyorlar ama sonunda yine mahcup olacaklar.
- SORUMSUZ BAHÇELİ: Bursa'daki mitingte bir grup, 'vur de vuralım, öl de ölelim' sloganı attı. Genel Başkan da çıkıyor; son derece sorumsuz şekilde 'merak etmeyin, onun da zamanı gelecek' diyor. Bir siyasi sorumluluk taşıyan insana, böyle bir ifade yakışır mı? Kime vur diyorsun, kimi vuruyorsun. Zamanı gelecek dediğin zaman, bununla neyi ifade ediyorsun? MHP Genel Başkanı'nın kalabalığın gazına gelip böyle sorumsuzca bir dil kullanması, çok açık biçimde bir talihsizliktir. Kullandığı bu dil 80 öncesinde öldürülen, 80 sonrasında idam edilen gençlerin hatıralarına açık şekilde saygısızlıktır.
- CHP BASKINLARDAN RAHATSIZ: Partimize ve Adalet Bakanlığı'na saldıran merkezlere yönelik güvenlik güçlerinin düzenlediği baskınlar CHP ilgililerini, yetkililerini rahatsız ediyor. 'Bu tür baskınlar hukuksuzdur' diyorlar. Ne olacaktı, seyir mi edilecekti? Devletin güvenlik güçleri sessiz sedasız dursun, 'iyi yapıyorsunuz' desin, alkışlasın. Yok böyle bir şey. Gereği neyse bunlar yapılacaktır. Alınacaktır, bulunacaktır bunların failleri. Dışarıda hangi ülkelerden besleniyorlarsa, onların da üzerine gidiyoruz. Onların da üzerine gideceğiz. Onları da dünyaya rezil edeceğiz.

İsmi 'Akil insanlar' olabilir
Başbakan Erdoğan, 'akil adamlar komisyonu' ile ilgili çıkan haberlar hakkında ise şunları söyledi: "Gazeteler tutturmuşlar bir 'akil adamlar' gidiyor. Bizden böyle bir açıklama çıktı mı? Hemen bir 6-7 kişi topladılar, dolaşmaya başladılar. Durumdan vazife çıkarmak. Kimi akil adamlar, kimisi akil insanlar diyor. Biz adına akiller mi deriz, akil insanlar mı deriz, kararını biz veririz. Çünkü hanımlar da bu işin içine dahil olacağına göre akil insanlar veya akiller ifadesi daha şık düşer. Gazetelerin köşe yazarları veya medya bunun kararını veremez.

Yazıcıoğlu'nu andı
Erdoğan, vefatının 4. yılında BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nu da andı. Erdoğan, dava adamlığıyla, ilkeleriyle, duruşu, üslubuyla, çilekeş, örnek şahsiyetlerinden biri olarak gördüğü Yazıcıoğlu'nun eksikliğinin bu günlerde çok daha derin şekilde hissedildiğini söyledi. (MİLLİYET)


Kaynak: MİLLİYET GAZETESİ http://siyaset.milliyet.com.tr/israil-ozur-diler-ama-chp-dilemez/siyaset/siyasetdetay/27.03.2013/1685619/default.htm



Bu haber 622 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,818 µs