En Sıcak Konular

TERÖR ÖRGÜTÜ ÇEKİLME ŞARTLARINI AÇIKLADI

24 Mart 2013 23:44 tsi
TERÖR ÖRGÜTÜ ÇEKİLME ŞARTLARINI AÇIKLADI Teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın Di­yar­ba­kı­r’­da oku­nan mek­tu­bun­da son­ra bek­le­nen ge­liş­me­le­ri,terör örgütü PKK’­ya yakınlığıyla bilinen Fı­rat Haber Ajan­sı açık­la­dı.

PKK'nın çekilme şartları

Abdullah Öcalan'ın Di­yar­ba­kı­r'­da oku­nan mek­tu­bun­da son­ra bek­le­nen ge­liş­me­le­ri, PKK'­ya yakınlığıyla bilinen Fı­rat Haber Ajan­sı açık­la­dı. 

Ajans, İm­ra­lı­'da bir mu­ta­ba­kat met­ni im­za­lan­dı­ğı­nı belirterek, AKP ik­ti­da­rın­dan bek­le­nen adım­la­rı kendi ifa­dele­riy­le şöy­le sı­ra­la­dı:

 

1- Med­ya sa­vun­ma alan­la­rı­na (Kan­dil, Ha­kurk, Zap ve  Haf­ta­nin gi­bi Ira­k'­ta­ki PKK kampları­na) yö­ne­lik ha­va  sal­dı­rı­la­rı ke­sil­me­li­dir. Yani si­lah­la­rın çift ta­raf­lı  sus­ma­sı için hiç­bir komplek­se ka­pıl­ma­dan üze­ri­ne dü­şe­ni  yap­ma­lı­dır. Çün­kü ba­rış sü­re­ci­nin ol­maz­sa ol­maz  ko­şu­la­rın­dan bi­ri­si, çift ta­raf­lı ateş­kes­tir.

 

2 - Ab­dul­lah Öca­la­n'­ın sağ­lık, gü­ven­lik ve "özgür­lü­k" ko­şul­la­rı hız­la dü­zel­til­me­li­dir. İm­ra­lı süre­cin­de ön­gö­rül­dü­ğü gi­bi, Öca­lan'ın da­ha ak­tif ve di­rekt ola­rak sü­re­ce ka­tıl­ma­sı için ola­nak­lar oluş­tur­ma­lıdır. Hü­kü­met, ata­ca­ğı adım­lar­la İm­ra­lı sis­te­mi­ne ar­tık son ver­di­ği­ni gös­ter­me­li­dir.

 

3- 'Si­lah­lı un­sur­la­rın sı­nır dı­şı­na çekilmesi­' ka­ra­rının ha­yat bul­ma­sı için hü­kü­met tara­fın­dan ge­rek­li po­li­tik ve ya­sal gü­ven­ce­ler hız­la sağ­lan­ma­lı­dır. Öcala­n'­ın, "Ar­tık silah­lı unsurlarımızın sı­nır öte­si­ne çe­kil­me­si aşa­ma­sı­na gelin­miş­ti­r" sö­zü bir sü­re­cin baş­lan­gı­cı ola­rak algılan­ma­lı­dır. Hü­kü­met, üze­rin­de an­la­şı­lan 'mutaba­kat met­ni­ni­' bir oyun ola­rak al­gı­larsa, çekil­me baş­la­ma­dan bi­te­r.

 

4 - Hükümet, (İmralı'da başlatılan) süreci iler­let­mek için ye­ni re­form­la­ra hızlandıracağının açık sin­yal­le­ri­ni ver­me­li­dir. Ör­ne­ğin KCK adı al­tın­da yü­rü­tü­len ve bin­ler­ce Kürt si­ya­set­çi­nin esir alın­dı­ğı (tu­tuk­lan­dı­ğı) si­ya­si soy­kı­rım da­va­la­rı­nı kök­ten­den dü­şür­me­li­dir. Re­hin tut­tu­ğu DTK es­ki Eşbaş­ka­nı Ha­tip Dic­le baş­ta ol­mak üze­re, BDP'­li tutuklu vekiller (Faysal Sarıyıldız, Selma Irmak, Kemal Aktaş, Gülser Yıldırım ve İbrahım Ayhan)  dahil tüm seçilmişleri serbest bırakmalıdır.

 

Kaynak: GAZETEVATAN http://haber.gazetevatan.com/pkknin-cekilme-sartlari/524181/1/gundem

 



Bu haber 663 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,410 µs