En Sıcak Konular

KATLİAMLA BAŞLADILAR ZAFERLE BİTİRDİLER

22 Mart 2013 09:12 tsi
KATLİAMLA BAŞLADILAR ZAFERLE BİTİRDİLER Bölücü terör örgütü, Türkiye’yi yöneten iktidarlara diz çöktürmek için 30 yıldır ülkeyi kan gölüne boğdu.'Ulus devlet' yapısını hedef alan iktidarın işbirliği yaptığı terör örgütü yandaşları Diyarbakır’da zafer bayramını kutladı.Apo’nun mesajı okundu.

Bu bir isyandır ben de lideriyim

Öcalan, 3. heyete ismen istediği BDP lideri Selahattin Demirtaş'ın ağzından bu mesajı verdi ve devamını da getirdi: Ben üzerime düşeni yapıyorum. Hükümet, bu fırsatı kaçırmamalı. TBMM de yasal güvence vermeli    
BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, İmralı'daki görüşmede Abdullah Öcalan'nın kendilerine, "Ben üzerime düşeni yapıyorum, hükümet bu fırsatı kaçırmamalı, Meclis de üzerine düşeni yapmalı. Bu bir isyandır, ben de isyanın lideriyim" dediğini aktardı. Demirtaş, Özgür Gündem Gazetesi'ne verdiği röportajında, Öcalan ile İmralı'da yaptıkları görüşmeye ilişkin önemli detaylar anlattı: "Mesajı daha çok hükümeteydi. Bütün bu görüşme boyunca AKP hükümetinin bu fırsatı kaçırmaması gerektiğinden bahsediyordu." 
Öcalan'ın isyanı bitirmeye kararlı olduğunu belirten Demirtaş, teröristbaşının kendisine şunları söylediğini bildirdi: "Sonuçta bu bir isyandır. Neredeyse 40 yıldır devam eden bir isyandır. Şimdi bu isyanı bitireceğiz. Ben bitirmekte kararlıyım. Fakat parlamento bu isyanın bitmesi için kararlar alabilecek mi? Örneğin geri çekilmeyle ilgili komisyonların kurulmasıyla ilgili çatışmasızlık ve silah bırakma aşamalarına dair parlamento güvence veren kararlar alabilecek mi? Ve bu çatışmasızlığı sürekli hale getirebilecek, kalıcı barışı sağlayabilecek adımlar atabilecek mi? Bütün bunları göreceğiz. 
 
Koçgiri isyanı
 
Demirtaş, " Bu dönemin 1921 Koçgiri İsyanı'nı hatırlattığını söyledi. " dedi. Öcalan anlattıklarına göre, " Tam olarak benzemese de o dönemde parlamento, Koçgiri İsyanı'nın bitmesi için isyan liderleriyle görüşüyor. İsyanın sona ermesi için parlamento bazı yasalar çıkartıyor. 
Demirtaş daha sonra şunları söyledi: "Hükümet ve parlamento bu işe ciddi yaklaşırsa ben çok ciddiyim çok kararlıyım diyor. Artık kan akmamalı diyor. 1920'lere atıf yapıyor sürekli. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulduğu ilk döneme Osmanlı bakiyesine atıf yapıyor. Osmanlı kültürler topluluğuna atıf yapıyor. Ulus devlet olmaması gerektiğini ısrarla belirtiyor. Ve bütün farklı kimlikler, farklı inançlar bir Ortadoğu konfederal sistemi içerisinde bir arada yaşayabilirler diyor. Ortadoğu'yu da kapsayan bir demokratik Ortadoğu konfederasyonuna dönüşebilir, diyor." 
 
Anayasa çalışmaları
 
Öcalan ile anayasa meselesini de konuştuklarını belirten Demirtaş, "Bir defa bu anayasa ve yasa meselesinin parlamento ayağının tümüyle BDP'nin işi olduğunu, BDP'nin bu konuda zaten uzman olduğunu, görevinin bu olduğunu belirtiyordu. Aynen şu cümleyi kullandı; (BDP bir arabulucu değil. Basında postacı falan diyorlar. Asla böyle bir pozisyonu yok. BDP, eğer birinci aşama geçilirse ikinci aşamanın tümden tarafıdır. O da hukuki süreç, anayasal ve yasal reformlar sürecidir) Bu çerçevede tartışmalarımız oldu" dedi.
 
Demirtaş: Direniş başarıya dönüştü
 
BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'a, Öcalan'ın nevruzda vereceği mesajın merakla beklenildiği ve yapılan Nevruz kutlamaları ile bunların siyasi manası soruldu. Bunun üzerine Demirtaş, "Nevruz şahsında somutlaşan bu direniş bir başarıya dönüştü. Bu başarı da İmralı'da müzakerelerin başlamış olmasıdır. İnsanlar halay çekmek için değil biz Öcalan'ın arkasındayız, onunla görüşmek zorundasın demek için alanlara çıkıyordu. Şimdi bu yıl Öcalan ile görüşülüyor.  Bu yıl, hem elde edilmiş bir kazanımın sevinci var hem de siyasal olarak sürecin arkasında durmanın politik bilinci var. Bu ikisi birleşince çok daha görkemli nevruzlar ortaya çıktı.[1]

Katliamla başladılar

Bölücü terör örgütü, Türkiye'yi yöneten iktidarlara diz çöktürmek için 30 yıldır ülkeyi kan gölüne boğdu. Genç yaşlı, erkek-kadın, asker-polis demeden, kahpe pusularda binlerce kişinin canına kıydı
 
PKK'lı teröristler, vahşi katliamlarına önce Türk devletine gönülden bağlı Kürt vatandaşları hedef alarak başladı. Kendilerine direnen, yiyecek vermeyenleri, beşikteki bebeklerinden başlayarak kurşuna dizdi, bombalarla paramparça etti. Evlerini ateşe verip, hayvanlarını telef etti... Gözü dönmüş caniler AKP iktidarı sayesinde şimdi "barış elçisi" oldu!
 
"Silahları bırakın sınır dışına çıkın"
 
Teröristbaşı Öcalan 5 sayfalık Nevruz mesajında PKK militanlarına seslenerek "Artık silahlar sussun, fikirler ve siyasetler konuşsun noktasına geldik" dedi
 
Diyarbakır'daki Nevruz kutlamasında Öcalan'ın 5 sayfalık mesajını BDP'li Sırrı Süreyya Önder ve Pervin Buldan Türkçe ve Kürtçe okudu. Önce Kürtçe okunan mesajında Öcalan, PKK'ya silahları bırakın, sınır dışına çıkın çağrısı yaptı. Öcalan mesajında, "Bizim kavgamız hiçbir ırka, dine, mezhebe veya gruba karşı olmamıştır, olamaz. Bizim kavgamız ezilmişliğe, bilgisizliğe, haksızlığa, geri bırakılmışlığa her türlü baskı ve ezilmeye karşı olmuştur. Bugün yeni bir dönem başlıyor. Silahlı direniş sürecinden, demokratik siyaset sürecine kapı açılıyor. Siyasi, sosyal ve ekonomik yanı ağır basan bir süreç başlıyor; demokratik hakları, özgürlükleri, eşitliği esas alan bir anlayış gelişiyor. Biz, onlarca yılımızı bu halk için feda ettik, büyük bedeller ödedik. Bu fedakarlıkların, bu mücadelelerin hiçbiri boşa gitmedi. Kürtler özbenliğini, aslını ve kimliğini yeniden kazandı." dedi.
 
Daha farklı mücadele
 
Teröristbaşı Öcalan mesajına şöyle devam etti: "(Artık silahlar sussun, fikirler ve siyasetler konuşsun) noktasına geldik. Yok sayan, inkar eden, dışlayan modernist paradigma yerle bir oldu. Akan kan Türküne, Kürdüne, Lazına, Çerkezine bakmadan insandan, bu coğrafyanın bağrından akıyor. Ben, bu çağrıma kulak veren milyonların şahitliğinde diyorum ki; artık yeni bir dönem başlıyor, silah değil, siyaset öne çıkıyor. Artık silahlı unsurlarımızın sınır ötesine çekilmesi aşamasına gelinmiştir. Bu bir son değil, yeni bir başlangıçtır. Bu mücadeleyi bırakma değil, daha farklı bir mücadeleyi başlatmadır. Etnik ve tek uluslu coğrafyalar oluşturmak, bizim aslımızı ve özümüzü inkar eden modernitenin hedeflediği insanlık dışı bir imalattır." 
 
Helalleşme zamanı
 
Mesajında "Türkiye halkı" diyen Öcalan şu ifadeleri kullandı: "Saygı değer Türkiye halkı; Bugün kadim Anadolu'yu Türkiye olarak yaşayan Türk halkı bilmeli ki Kürtlerle bin yıla yakın İslam bayrağı altındaki ortak yaşamları kardeşlik ve dayanışma hukukuna dayanmaktadır. Gerçek anlamında, bu kardeşlik hukukunda fetih, inkar, red, zorla asimilasyon ve imha yoktur, olmamalıdır. Zaman ihtilafın, çatışmanın, birbirlerini horlamanın değil, ittifakın, birlikteliğin, kucaklaşma ve helalleşmenin zamanıdır. Bizi bölmek ve çatıştırmak isteyenlere karşı bütünleşeceğiz. Ayrıştırmak isteyenlere karşı birleşeceğiz. Yeni mücadelenin zemini fikir, ideoloji ve demokratik siyasettir, büyük bir demokratik hamle başlatmaktır."[1]

Zaferle bitirdiler

Türkiye'nin "ulus devlet" yapısını hedef alan iktidarın işbirliği yaptığı terör örgütü yandaşları başkent olarak ilan ettikleri Diyarbakır'da zafer bayramını kutladı. Bebek katili olan liderleri Apo'nun mesajıyla coştu
 
DİyarbakIr'ın Lice ilçesinde dağdan inen terörstler silahlarıyla kutlama törenlerine katılırken, şehir merkezlerinde de azılı katil Abdullah Öcalan'ın posterleri açıldı. "Öcalan'a özgürlük Kürtlere statü" sloganları atıldı. Terör örgütünün paçavralarıyla süslenen meydanda tek bir Türk bayrağı yoktu. Irak, Suriye ve İran'dan gelen Kürtler birlik mesajı verdi
 
Nevruz, Diyarbakır'da "Öcalan'a özgürlük, Kürtlere statü" sloganıyla, tek Türk bayrağının asılmadığı, Öcalan posterleri ve PKK paçavralarının ağırlıklı olduğu meydanda binlerce kişinin katılımıyla kutlandı. Kutlamalar için harcanan para Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılandı. Teröristbaşı Öcalan'ın, "Çatışmazlık ve PKK'lı grupların Türkiye dışına çıkışı" kararının ilan edilmesi beklentisi nedeniyle "yüzyılın en önemli nevruzu" olarak nitelendirilen 21 Mart Nevruz Bayramı için vatandaşlar Diyarbakır bayram alanında toplandı.

"Gerilla" kıyafeti
 
Diyarbakır dışından da çok sayıda katılımcının nevruz için alana geldiği gözlendi. Alanda iki ayrı nevruz ateşi kulesi hazırlandı. Daha büyük olan kule alanın ortasına küçüğü ise konuşmaların yapılacağı platformun önüne yerleştirildi. Bazı katılımcıların yerel kıyafetler giymesi, bazılarının da PKK'lılarla özdeş "gerilla" kıyafetlerini tercih etmesi dikkat çekti.
BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, beraberinde milletvekilleri ve belediye başkanlarıyla erken saatlerde kutlamaların yapıldığı alana geldi. BDP lideri Demirtaş'a, BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, milletvekilleri Leyla Zana, Ayla Akat, Sebahat Tuncel, Ahmet Türk, Aysel Tuğluk, Pervin Buldan, Nursel Aydoğan, Esat Canan, İdris Baluken, Sırrı Sakık, Demir Çelik, Hasip Kaplan, Adil Kurt, Özdal Üçer, Ertuğrul Kürkçü ve Erol Dora ile BDP'li belediye başkanları eeşlik etti. Terör örgütü elebaşı Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan, ablası Fatma Öcalan ve yeğenleri de kutlama alanına geldi.
 
"Savaşa da hazırız" 
 
Bebek katili Öcalan posterleri ve terör örgütü PKK paçavralarının açıldığı kutlamaya katılanlar, onlarca davul zurna eşliğinde gruplar halinde halay çekti. "Serhildan ruhuyla Güneşle olacağız", "Savaşta barışta seninleyiz Ey Serok", ve "Öcalan'a özgürlük Kürdistan'a statü" pankartları asıldı. 

Sakine'ye özel ilgi
 
Sahneye Lice'de yaşamını yitiren Diyarbakır Eyalet Komutanı Ertem Karabulut'un dev posteri, Paris'te öldürülen PKK'lı Sakine Cansız, Leyla Şaylemez, Fidan Doğan ile Diyarbakır Cezaevi'nde kendilerini yakan Ferhat Kurtay, Necmi Öner, Mahmut Zengin ve Eşref Anyık'ın resimleri asıldı.  Bu arada, Kantar Kavşağı'ndan alana doğru yürüyen yüzlerce genç, "Başkanım barışa da savaşa da hazırız" pankartı taşıdı.
 
Tek bir Türk bayrağı yoktu
 
İstanbul, İzmir, Kocaeli, Erzurum gibi illerde hafta sonu prova yapan bölücü örgüt, final tiyatrosunu Diyarbakır'da sahneye koydu. Bebek katili Öcalan'ın mesajının okunduğu nevruz kutlaması Diyarbakır'da gerçekleştirildi. Nevruz kutlamalarına katılanların güvenliklerini sağlamak amacıyla resmi yerine sivil polisler görevlendirilirken, miting alanında BDP ve PKK'nın yanı sıra KCK paçavraları ve Öcalan posterleri yer aldı. Kutlama alanında Türk bayrağı olmadığı görüldü. Nevruz kutlaması için Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerine bağlı çalışanlarca, sahne, protokol ve gazeteciler için platform oluşturuldu.[3]

Dağdan inip nevruz kutlaması yaptılar

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde nevruz arifesinde yapılan kutlamaya, omuzlarında silahları asılı olduğu halde dağdan inen ve kutlamalara katılan teröristler, bölge halkının yoğun ilgisi nedeniyle konuşma yapacakları alana zorlukla geldi. Yüzlerini puşilerle kapatan PKK'lı teröristler, Türk ordusuna ağır kayıplar verdirdiklerini ileri sürerek, "Birçok eyalette alan hakimiyetini sağladık. AKP devleti büyük bir yenilgiye uğramış, bu yenilgi sonucu önderliğimizle müzakereleri başlatmıştır" dedi. Teröristler, gece yapılan kutlamalardan sonra silahlarıyla "zafer" atışları yaparak yeniden dağa döndü. Bu haber ve ilgili fotoğraflar terör örgütüne yakın internet sitelerinden şöyle duyuruldu.
 "Lice'de nevruz ateşi dağlarda yandı. Kutlamaya katılan HPG gerilları sevgi gösterisi nedeniyle zorlukla konuşma yapacakları alana geldi. Şırnak'ın Balveren beldesindeki nevruz ateşine de gerillalar Cudi'den yanıt verdi. Kutlamalara BDP Lice İlçe Başkanı Harun Erkuş, Lice Belediye Başkanı Fikriye Aytin, Lice, Bismil, Kocaköy, Hazro, Diyarbakır merkez ve civar köylerden 5 bini aşkın kişi katıldı. Kutlamada, Öcalan başta olmak üzere çatışmalarda ölen gerillaların fotoğrafları ile HPG, PKK ve KCK bayrakları açıldı.  "Bijî Serok Apo", "PKK halktır, halk burada" sloganlarını attan kitle yakılan Nevruz ateşi etrafında halaylar çekti. Dağın yamacına "APO", "PKK",  "HPG" ve "PJAK" yazılarını yazan gençler, kutlama alanının karşı yamaçlarında ise yaktıkları lastik ateşiyle  "PKK" yazısını oluşturdu.
 
Türk ordusuna hakaret
 
HPG gerillalarının alana geleceği yönünde bilgi alan kitle, hep bir ağızdan "PKK halktır halk burada" sloganları attı. Kutlama alanına gelen üç gerilla kitle tarafından sevgi seliyle karşılandı. Sevgi gösterisinden dolayı zorlukla konuşmalarını yapacakları yere gelen HPG'liler adına konuşan ve yüzünü puşiyle kapatan HPG gerillası halkın nevruzunu kutladı. Türk ordusuna ağır kayıplar verdirdiklerini belirten gerillalar, alandan ayrılırken otomatik silahlarıyla havaya ateş açtı.[4]

Komutan halayda!

Konya'nın Cihanbeyli ilçesinde karakol komutanı, Nevruz kutlamaları sırasında eli kanlı terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı BDP'lilerle "gerilla" türküleri eşliğinde halay çekti. PKK'ya yakınlığı ile bilinen Fırat Haber Ajansı'nın haberine göre, Cihanbeyli'ye bağlı Yeniceoba beldesinde yapılan Nevruz kutlamasına binlerce kişi katıldı. Kürtçe ezgiler eşliğinde halaylar çekildi. Kitle sık sık "Biji serok Apo ve Selam selam İmralı'ya bin selam" sloganları attı. Nevruz ateşinin yakılmasından sonra yerel müzik gruplarının dinletisi eşliğinde binlerce kişi halay çekti. BDP'li Murat Bozlak, halaya katılırken, Yeniceoba Karakol Komutanı da alana gelerek, "Gerilla" türküleri eşliğinde Bozlak ile birlikte uzun sure halay çekti.[5]

Meclis'te bayraklı protesto

MHP Milletvekilleri, Diyarbakır'daki nevruz etkinliğinde Türk bayrağının bulunmamasını protesto etmek amacıyla TBMM Genel Kurulu'nda sıralarda bulunan mikrofonlara Türk bayrağı astı. Genel Kurul, Başkanvekili Sadık Yakut'un başkanlığında toplandı. AKP Diyarbakır. Milletvekili Cuma İçten'in Nevruz Bayramı'na ilişkin gündem dışı konuşması sırasında, MHP'li milletvekilleri, sıralarda bulunan mikrofonlara Türk bayrağı astı. MHP grup başkanvekillerinin oturduğu sıraların önünde de şehit fotoğrafları ile terör örgütü üyelerince öldürülen bir bebeğin fotoğrafına yer verildi. MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, gazetecilere yaptığı açıklamada, Genel Kurul açılmadan önce partili milletvekilleriyle bir araya geldiklerini belirterek, toplantıda Diyarbakır'daki nevruz etkinliğindeki görüntüleri değerlendirdiklerini söyledi. Diyarbakır'da Türk bayrağına hakaret edildiğini öne süren Şandır, "Orada Türk milletine ve devletine meydan okunmuştur. Biz de Genel Kurul'da buna isyanın bayrağını çektik" dedi.[6]

 

Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ

[1] http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=82232

[2] http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=82274

[3] http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=82273

[4] http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=82272

[5] http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=82230

[6] http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=82271


Bu haber 724 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    41,099 µs