En Sıcak Konular

İSTANBUL'DA SURİYE İÇİN KÜRT BAŞBAKAN SEÇİLDİ

20 Mart 2013 11:57 tsi
İSTANBUL'DA SURİYE İÇİN KÜRT BAŞBAKAN SEÇİLDİ Erdoğan,İstanbul'da suriyeli muhaliflerin seçtiği Başbakan için; "Aslında bir Kürt arkadaşımız ve Arap Kürt noktasında herhangi bir tutuculuğu olan biri değil, bu yüzden Başbakanlığa layık görüldü" dedi.

Erdoğan'dan o iddiaya sert yanıt!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Esenboğa Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

KİMYASAL SİLAH İDDİASI

Kendileriyle henüz görüşmedik ama en kısa zamanda bir araya geleceğiz. Başbakan aslında bir Kürt arkadaşımız ve Arap Kürt noktasında herhangi bir tutuculuğu olan biri değil, Bu yüzden Başbakanlığa layık görüldü. 

Ağırlığını Suriye olaylarına farklı bir şekilde koyacaktır. Rejim Suriye'de Türkiye ile ilgili ne dediğini bilmiyor. İddia yalan. Ciddi bir istikamet kayması var. Türkiye hiçbir zaman kimyasal silah kullanmak gibi birşeye girmemiştir. Zaten bizim envanterimizde de yok. Bu ancak Suriye'ye yakışır. Yeri geldiğincde fosforlu silah bile kullanmıştır. Bu dünya medyasında da yer almıştır. Bu sadece Suriye'nin cibileyitini göstermektedir.

TERÖRE ÇÖZÜM ARAYIŞI

TBMM içerisinde çözüm sürecine yönelik bir çok adımlar atılmıştır ama bu çözüm sürecine maalesef muhaletein ya da MHP'nin bir katkısı olmamıştır. BDP'nin şuan bir faydası var gibi gözüküyor ama bunun ne kadar sağlıklı olduğunu ilerleyen günlerde göreceğiz.

Biz şuanda bütün gelişmeleri aramızda değerlendiriyoruz ve ilgili bir ekibimiz var onlarla bunları konuşuyoruz. 

'AKİL ADAMLAR KONUSUNDA ÇALIŞMALAR YAPIYORUZ'

Akil adamlar konusunda da buna ben aylarca önce bir kapı açmıştım. Bu kapıdan bir çok girişler oldu. Ama bu kapıdan girenlerin bir ağırlığının olması lazım. Ağırlığı yoksa önüne geleni ben akil adamım derse kıymeti harbiyesi olmaz.
Bir hedef kitlesinin bir ağırlığının olması gerekir. 

Biz de bu konu üzerinde hükümet olarak açıyoruz. Olayın hem bireysek hem de kurumları temsilen akil adamlar arasında insanların bulunması önemli. 

HOLLANDA'DA YAŞANANLAR

Konuyla ilgili biraz da abartının olduğunu düşünüyorum. Binlerce deyince... Çok değişik haberler geliyor. Bunları kaynağını da inceleyeceğiz. Bizde soracağız ve sağlıklı cevap alacağımıza inanıyorum. Hollanda Dışişleri Bakanı'nın ile Dışişleri Bakanımız gerekli konuları konuşacaktır.

SÜREÇTE KCK DAVALARIYLA İLGİLİ DEĞİŞİKLİK OLABİLİR Mİ?

4. yargı paketinin bu işlerle yakından uzaktan alakası yok. 4. Yargı paketi düşünce özgürlüğü ile ilgili. Pazarlığa yönelik hiçbir madde Meclis'ten çıkmaz. Bana MHP ağzıyla soru sormayın.

ERGENEKON MÜTAALASI

Hiçbirisi için örgüt üyeliğine gerek olmadığına yönelik o kısım çıkarılıyor. Olay tamamıyla hükümetle ilgili hale getirilmiş. Mütalaada görülen o. Ceza konusunda benim düşüncelerim belli. Ben ana ve yavru muhalefet kadar cesur değilim. Onlar anayasayı çok kolay çiğniyorlar. Sorumluluğum gereğince daha önce ne söylediysem bunun arkasındayım. 

ERDOĞAN İLKER BAŞBUĞ İÇİN NE DEMİŞTİ?
Uzun tutukluluk süreli ve tutuklu bulunan muazzaf askerleri konusunda da açıklamalarda bulunan Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bu bizi dilhun eden bir konu. Ben vatandaşlarımı bunu söyledim. Kuvvetler ayrılığı prensibi bir defa birbirlerinin alanına girmeye ne yazık ki çok müsait. Daha önce sayın Sezer'in döneminde yargıyı adeta bu erkleri üzerine çıkaran bir Meclis konuşması vardı. Bu ifadeler çok eleştiri aldı. Çünkü hiçbir zaman ne yargının yürütme, ne yürütmenin yargı üzerinde bir üstünlüğü olamaz. Hepsinin kendi anayasanın tanımladığı o kategoride hizmetini vermesi lazım. Biz bu süreç içerisinde başta Genelkurmay Başkanım olmak üzere diğer generallerimiz hiçbirisine, İlker Başbuğ'a kalkıp da alışılmış anlamda bir 'terör örgütü mensubu' demek çok ciddi bir yanlıştır. Bu affedilemez. Şu anda bulunduları makam itibari ile kendilerini sağlamda görseler bile tarih onları affetmez. Türk Silahlı Kuvvetleri bir örgüttür. Ama terör örgütü değildir. Anayasal bir örgüttür. Terör örgütü dediğin zaman silahlı kuvvetlerimizi bu hale getiriyorsun. Bunun affediliri bir yanı yok. Bu bir defa çok ciddi bir yanlış. Aynı şekilde diğer emekli olan kuvvet komutanlarımız var. Bu noktadaki yaklaşım tarzları bana göre çok çok yanlış. Bazı makamlarda olanlar, bazı insanları öyle bir hale getirmiştir ki; 'bu kaçar mı, durur mu, bunu bilir.' Muzaaf olanların içerinde yurtdışında olupta, gelip ifade verenler oldu, emekli olduğu halde gelip ifade verenler oldu. Bu zamana kadar 1 kişi kaçtı. Sürekli böyle birşey yapan olsa bu kararı ver. Ama bunu yapan yokken, sen böyle bir karara varıyorsan, sistemi farklı niyetlerle tehdit eder bir pozisyona giriyorsun. Bu Türk Silahlı Kuvvetleri'ne de moral noktasında, motivasyon noktasında çok ciddi bir kayıp verdiyor. İster emekli olsun, ister muazzaf olsun buna doğru bakmak mümkün değil. Onuda geç, kardeşim ver kararını, niye geciktiriyorsun. Bu kadar geciktirmenin anlamı yok. Otur çalış, gece gündüz çalış. Benim şu anda 6 saat uykum var. Sende bunu yap."

Kaynak: GAZETEVATAN http://haber.gazetevatan.com/Haber/523262/1/Gundem


Bu haber 588 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,205 µs