En Sıcak Konular

ERDOĞAN: ''ÇANAKKALE ZAFERİ BİR IRKIN ZAFERİ DEĞİLDİR''

19 Mart 2013 12:06 tsi
ERDOĞAN: ''ÇANAKKALE ZAFERİ BİR IRKIN ZAFERİ DEĞİLDİR'' Çanakkale Deniz Zaferi’nin 98. yldönümü ve Şahitleri Anma Günü töreninde konuşma yapan Erdoğan: "Çanakkale zaferi bir etnik kökenin, bir ırkın, bir kavmin değildir'' dedi.

Çanakkale milliyet anlayışının manifestosu

Başbakan Erdoğan, Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98. yıldönümünde "Çanakkale ruhunu anlayamayan milleti de anlayamaz, milliyeti de anlayamaz, milliyetçiliği de anlayamaz' dedi

Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98. yldönümü ve Şahitleri Anma Günü töreninde konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, millet ve milliyetçilik anlayışının  Çanakkale Zaferi'nde olduğunu söyledi. 
Törenler dün sabah saat 08.30'da Çanakkale'de Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı. Törene Avustralya'nın Ankara Büyükelçisi Ian Biggs, Avustralya'lı askeri ateşe Albay Jim Buras, İngiliz askeri ataşesi Richard Robinson, İngiliz CWGC yöneticisi David Bennet, Avustralya elçilik müsteşarı Matt Mc Kean ile Avustralya'nın Çanakkale Konsolosu Nicholas Sergi de katıldı. 
Cumhuriyet Meydanı'ndaki törenin ardından 18 Mart Stadyumu'na geçildi. Stadyumdaki törene Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra bakanlar, CHP'li ve AK Parti'li milletvekilleri katıldı; 15 bin kişilik stadyum tamamen doldu.  Törende 1915 yılında Çanakkale'de şehit olan askerlerin torunları da yer aldı.

KÜÇÜK MÜCAHİT AĞLATTI
Törende 253 bin şehit anısına Çanakkale'ye verilen ve üzerinde 'Çanakkale Geçilmez' yazan altın madalya, Türk Bayrağı'na takıldı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül gönderdiği kutlama mesajında "Çanakkale barışın anlam ve değerini tüm insanlığa anlatan bir ibret abidesidir" dedi. TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Genelkurmay Başkanı Nejdet Özel ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da kutlama mesajı gönderdi.  
Mesajlarının okunmasının ardından sahneye çıkan Doğu Türkistanlı, 5 yaşındaki Mücahit Kaşkarlı'nın, "Selamün Aleyküm" diyerek başladığı konuşmasının ardından okuduğu Çanakkale Şehitleri'ne adlı şiir, vatandaşlar ve şeref tribünündekiler tarafından uzun süre alkışlandı, bazı dinleyiciler şiire ağladı. Şiiri bitirdikten sonra, "Sayın Başbakanımı öpebilir miyim?" dedi. Başbakan Erdoğan'ın yanına götürülen minik Mücahit, Erdoğan'ın elini öptü.

MİLLET TANIMI YAPTI
Törende bir konuşma yapan  Erdoğan, şunları söyledi: "Çanakkale zaferi bir etnik kökenin, bir ırkın, bir kavmin değildir. Bu büyük zafere İstanbul ne kadar sevindi ise Diyarbakır da o kadar sevinmiştir. Bu muhteşem kahramanlık karşısında İzmir ne kadar iftihar etti ise Beyrut, Bağdat, Şam o kadar iftihar etmiştir. Bizim millet, milliyet ve milliyetçilik anlayışımızın sınırları Çanakkale'de çizilmiş, milliyet kavramı Çanakkale'de ruhunu, özünü, kökünü bulmuştur. Şehitliklerimiz bizim kimlik kartımızdır. Burada aynı zamanda bizim millet ve milliyet anlayışımızın da adeta manifestosu yazılmıştır. Çanakkale'de şehitliklerdeki mezar taşlarında İstanbullunun yanında Diyarbakırlı da var. İzmirlinin yanında Bitlislisi var. 81 vilayet bu gün olduğu gibi Anafartalar'da, Arıburnu'nda tek millet haline gelmiş aynı mezar içinde birbirine kardeş olmuştur." (GÖKHAN KARAKAŞ- MİLLİYET)


Kaynak: MİLLİYET GAZETESİ http://siyaset.milliyet.com.tr/canakkale-milliyet-anlayisinin-manifestosu/siyaset/siyasetdetay/19.03.2013/1682028/default.htm


Bu haber 763 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,021 µs