En Sıcak Konular

İSLAMİ CAMİA'DA CEVAPSIZ KALAN SORULAR

16 Mart 2013 20:08 tsi
İSLAMİ CAMİA'DA CEVAPSIZ KALAN SORULAR Mü’minlerin birlik ve beraberlik içinde, bir İmam-ı Kebir’e biat ve itaat etmiş olarak tek bir ümmet oluşturmaları farzdır. Tefrika, her tür ırkçılık, tepişme, çekişme, düşmanlık haramdır.

Cevapsız Kalan Sorular

Mü'minlerin birlik ve beraberlik içinde, bir İmam-ı Kebir'e biat ve itaat etmiş olarak tek bir ümmet oluşturmaları farzdır. Tefrika, her tür ırkçılık, tepişme, çekişme, düşmanlık haramdır.

Müslümanların birbirleri hakkında gıybet etmeleri haramdır, büyük günahtır.

Mü'minlerin birbirlerinin özel hayatlarını, gizli günah ve ayıplarını araştırmaları ve fâş etmeleri günah ve haramdır.

Allah mü'minleri kardeş kılmıştır, bu kardeşliği bozmak haramdır.

Önce Türkiye'ye bakalım, sonra bütün İslam âlemine. Müslümanlar ne kadar parçalanmış ve kopuk vaziyetteler... Nice İslam ülkesinde Müslümanlar birbirlerinin kanlarını döküyor. Müslümanın müslümana ettiği zulmü ve düşmanlığı harbî kâfirler yapmıyor.

Müslümanlara birlik, beraberlik, kardeşlik, ümmet, imamet, itaat ve biat konusunda genel, yoğun, yaygın ve etkili bir nasihat seferberliği başlatılmalıdır.

Bu nasihatler sadece kuru lafla, tesirsiz edebiyatla değil, çok etkili şekilde yapılmalıdır.

Kâfirler, münafıklar, kriptolar Türkiye'deki Müslümanlar arası birlik, beraberlik ve kardeşliği yıkmak için ümmeti hadsiz hesapsız İslamcılık cereyanına ayırmışlardır… Müslümanların arasına sızan casuslar, ajanlar, provokatörler, istihbaratçılar, yönlendiriciler kardeşi kardeşe düşman etmişlerdir.

Müslümanların bir takım dernekler, cemaatler oluşturup hizmet etmeleri elbette güzel şeydir ama bunların birbirleriyle çekişmeleri çok kötüdür.

Ümmet birliği olmaması, tek bir İmama biat ve itaat edilmeksizin ortalığın birbirlerinden kopuk bir sürü cemaat ve grupla dolması çok tehlikeli bir gelişmedir.

Bir takım Müslümanların CIA ile, MOSSAD'la, Siyonistlerle, ABD ve AB ile, kâfir ve münafıklarla ittifak ettiklerini, onları dost ve velî edindiklerini duyuyoruz. Bu ne büyük bir felakettir.

Müslümanlara nasihat edilmesi, Müslümanlar için genel bir hizmet ve faaliyet plan ve programı yapılması, iyiliğin emredilmesi, kötülüğün yasaklanması ancak imamet ve ümmet teşkilatıyla mümkündür.

Bugün milyonlarca Müslüman imamet nedir, biat ve itaat nedir, bunları bilmiyor. Bu milyonlarca Müslümanı kimler ve nasıl irşad edip uyandıracaktır.

Bazen camilerde Cuma hutbelerinde birlikten bahsediliyor. Ümmet olmadan, imamet olmadan nasıl birlik olabilir?

Eskiden böyle yazılar yazılamıyordu. Şimdi yazılabiliyor. Yüzde yüz olmasa bile memlekete din hürriyeti geldi. Lakin Müslümanlar imamet, ümmet, birlik için çalışmıyor.

Türkiye Müslümanları başlarına nasıl bir İmam seçecekler, kimi seçecekler?

Yirmi beş büyük cemaat ve tarikat lideri veya hocası bir yerde bir araya gelseler, bu konuyu müzakere etseler, çok iyi isabetli olmaz mı? Bu bir araya gelme niçin gerçekleşmiyor?

Haçlı Seferleri esnasında Orta Doğu Müslümanları paramparça idi. Bir sürü devlet, devletçik, prenslik, emirlik… Sonunda Haçlı çapulcular onların hepsini silip süpürdüler ve Kudüs'ü aldılar. Şehirdeki bütün Müslümanları ve Yahudileri vahşice, gaddarca, hunharca kılıçtan geçirdiler. Müslümanlar birlik olsaydı bu facia yaşanmayacaktı.

Bugün İslamiyet'in bütün şehirleri ve kaleleri içten fethedilmiş vaziyettedir.

Ümmet birliği ve hilafet kurumu yoktur… Şeriat elden gitmiştir… Din iman büyük tehlike karşısındadır, milyonlarca Müslümanın bu kötü durumdan haberi bile yoktur…

Türkiye Müslümanlarının büyük bir kısmı gülünç fetişizmlerle meşgul oluyor: Uzun cami minareleri… Minarelerde bol şerefeler… 125 desibel şiddetinde bağıran hoparlörler… Cami kaloriferleri… Yerden ısıtma… Cami avlularında paralı WC'ler… Bunlar fetişizm değildir de nedir?..

Umre seferleri dinî olmaktan çıkmış; turizm, statü haline gelmiştir.

Müslümanları aldatmak ne kadar kolay. Milyonlarca Müslüman okullarda gerçekten din dersi verildiğini sanıyor.

Beş yüz küsur İmam-Hatip mektebi var, hiçbirinde beş vakit namaz mecburi değil ve cemaatle kılınmıyor. Peygamberimiz (Salât ve selam olsun ona) "Birbirinizi sevmedikçe mü'min olamazsınız" buyuruyor; biz Müslümanlar birbirimizi seviyor muyuz?

Müslümanlar arasında olumlu meşreb farklılıkları olması çok tabiidir ama farklılıklardan dolayı Müslümanların birbiriyle çekişip tepişmesi çok anormaldir, çok ayıptır, çok utanç vericidir.

Niçin Risale-i Nur talebeleri yirmi otuz şubeye ayrılmış vaziyetteler? Bediüzzaman Hazretleri sağ olsaydı böyle bir şeyden hoşnut ve razı olur muydu?

İslamî kesimde yüzlerce tarikat, şube, grup dergisi çıkıyor. Bir Müslümanın bunların hepsini satın alıp okumaya ve koleksiyonlarını muhafaza etmeye ne parası, ne vakti, ne mekânı yeter. Müslümanların niçin ayda bir milyon bayi satışı olan (taşıma suyla abone değil) güçlü bir dergileri yok?

Müslümanlar niçin öğrencilerinin beş vakit namazı okul camiinde okul imamının ardında hep birlikte cemaatle kılacağı gerçek İslam mektepleri açmıyorlar?

Ümmet birliği olmayınca, kopukluk giderilip, güçler bir araya getirilmeyince, işte başörtüsü konusunda bile zillet ve esaret içinde sürünüyoruz. Müslüman kızımız hukuk fakültesini bitirmiş, fakat başı örtülü olduğu için avukatlık ruhsatı alamıyor, duruşmalara giremiyor. Müslümanlar egemen azınlıkların maskarası olmuş vaziyette.

Bazı Müslüman gençlere kendilerinden yaşça büyük olan zatlara hürmet etmeleri gerektiğini kim öğretecek?

Birlik ve beraberlik olmayınca emr-i maruf ve nehy-i münker farizası da gereği ve yeteri kadar yapılamıyor.

Her yıl İslamî hizmet ve faaliyetler için milyarlarca dolar yardım parası toplanıyor ama bunlar yerli yerinde sarf edilebiliyor mu?

Yurtdışından Türkiye'ye sözde din hizmeti yapmak üzere büyük miktarda petro-dolarlar geliyor. Bu paralar ne oluyor? Hangi bozuk mezhepler için harcanıyor?

İstanbul'da sabah namazlarında camilere gidiyorsunuz. Eyüp Sultan, Çarşamba İsmailağa Camii ve daha bir iki cami dışında binlerce cami, üç beş ihtiyar dışında cemaatsiz… Bizim mangalda kül bırakmayan İslamcılar, dindar gençler neredeler? Bilhassa sabah namazlarında, diğer vakitlerde camiler nasıl doldurulacaktır? Camilere cemaat çekecek icazetli, âlim, arif, fâdıl, ziyalı karizmatik, imamlar nasıl yetiştirilecektir?

Tarikatleri kontrol eden, denetleyen Meclis-i Meşayih'i kimler kurup çalıştıracaktır?

Milyonlarca Müslümana ilmihal bilgileri nasıl öğretilecektir?

Şeriata aykırı bir tesettür modası çıkartan türedilerin zararları nasıl telafi edilecek; İslam kadın ve kızları gerçek şer' î tesettüre nasıl büründürülecektir?

İş iktisat, ticaret, sanayi işlerine islami bir ahlak ve disiplin kazandırmak için Ahilik teşkilatı, fütüvvet ahlakı nasıl hâkim kılınacaktır?

İleride hizmet edebilecek istidatlı ve kabiliyetli, yüksek zekâlı, yüksek ahlak ve karakterli gençlerimize nasıl paralel ve alternatif İslam eğitimi verilecektir?

Cuma ezanı okunduğu vakit Müslüman esnafın, dükkâncıların, lokantacıların, pastahane sahiplerinin işyerlerini kapatıp camilere gitmeleri nasıl sağlanacaktır?

Tek cümleyle: Biz Müslümanlar kendimizi, hayatımızı, çalışmalarımızı, şekil ve şemailimizi, kılık ve kıyafetimizi, yazımızı, serpuşlarımızı İslam'a nasıl uyduracağız…

Yukarıdaki konuları ortaya atmış ve dikkatlerinize sunmuş bulunuyorum. İtirazı olanlar varsa lütfen, küfür ve hakaret etmeden olumlu şekilde tenkit ve itiraz etsinler.

Ah bir düşünebilsek, müzakere edebilsek, çareler ve çözümler arayıp bulsak ve bunları hayata geçirebilsek.

Mehmet Şevket Eygi - Milli Gazete

 

Kaynak: MİLLİ GAZETE http://www.milligazete.com.tr/koseyazisi/Cevapsiz_Kalan_Sorular/14133#.UUYGSBfxqCk



Bu haber 733 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    8,643 µs