En Sıcak Konular

REHİNE TESLİMİNDE TERÖR ÖRGÜTÜ ŞOVU

14 Mart 2013 12:04 tsi
REHİNE TESLİMİNDE TERÖR ÖRGÜTÜ ŞOVU PKK tarafından kaçırılan kamu görevlilerinin kaçırıldıkları günden bugüne kadar kurtarılamayarak, adeta PKK’nın insafına terk edilmesi en çok örgütün işine yaradı.

Şovla teslim edildiler

Terör örgütü PKK kaçırdığı kaymakam adayı, polis ve askerleri adeta açık hava şovuyla serbest bıraktı.

Share on linkedinShare on facebookShare on twitterShare on emailMore Sharing Services0
Terör örgütü PKK kaçırdığı kaymakam adayı, polis ve askerleri adeta açık hava şovuyla serbest bıraktı. Düzenlenen sözde törende PKK bayrakları ve örgüt flamaları öne çıkarılırken, askerleri teslim almak için giden heyete teslim tebellüğ tutanağı imzalatıldı. Yapılan konuşmalara Öcalan vurgusu hâkimdi. PKK, elindeki kamu görevlilerini İmralı'da tutuklu bulunan Abdullah Öcalan'ın çağrısı üzerine, sürece katkı sunmak amacıyla serbest bıraktığını açıkladı.

Acziyet en çok PKK'nın işine yaradı

PKK tarafından kaçırılan kamu görevlilerinin kaçırıldıkları günden bugüne kadar kurtarılamayarak, adeta PKK'nın insafına terk edilmesi en çok örgütün  işine yaradı. Örgüt kaçırılan vatandaşlarımızı serbest bırakırken, örgütün yayın organları da canlı yayın yaparak propaganda yapmayı ihmal etmedi. 2009 yılında Tokat'ın Reşadiye ilçesinde 7 askerimizin şehit düştüğü saldırının emrini veren Baver Dersim, düzenlenen sözde törende yaptığı konuşmada, "Önderliğimizin çağrısı üzerine elimizde bulunan 8 tutsağı gelen heyete teslim ediyoruz" dedi.

Serbest kalan askerlerin isimleri

Diyarbakır Muş Karayolu'nda 12 Ağustos 2011'de kaçırılan Kaymakam Adayı Kenan Erenoğlu, Diyarbakır Lice Karayolu'nda 9 Temmuz 2011'de kaçırılan  Astsubay Abdullah Söpçeler, Diyarbakır Lice Karayolu'nda

9 Temmuz 2011'de kaçırılan Uzman Çavuş Zihni Koç,

1 Ekim 2011'de Şırnak'ta kaçırılan Uzman Çavuş Kemal Ekinci, 7 Ağustos 2012'de Bingöl Karayolu'nda kaçırılan Er Hadi Gizli, Er Ramazan Başaran ve Er Reşat Çeçan, Polis Memuru Nadir Özgen ile birlikte serbest kaldı. PKK kaçırılanların durumlarının iyi olduğuna dair sağlık raporlarını da heyete teslim etti.

Teslim tebellüğ tutanağı imzalattılar

Kaçırılan askerleri teslim almak için Türkiye'den gelen heyete, Kürdistan Bölgesel Yönetimi temsilcilerinin gözlemciliğinde, önce "Teslim Tebellüğ Tutanağı" imzalatıldı. Tutanakta, "PKK'nın elinde bulunan isimler teslim almaya gelen heyete sağ olarak teslim edilmiştir" ifadesi yer aldı. Örgüte yakın kaynaklar da bu gelişmeyi doğruladı. Heyet üyeleri ve PKK'lılar, sekiz kişinin serbest bırakıldığına dair bir protokol metni de imzaladı.

Terör örgütünün yayın organları kaymakam adayı, asker ve polislerin heyete teslim edilmesini canlı olarak yayınladı. Buna göre heyetle bir araya gelen örgüt mensuplarından oluşan başka bir heyet, birer konuşma yaptı. Yapılan konuşmalardan sonra kaymakam adayı Kenan Erenoğlu, polis memuru Nadir Özgen, astsubay Abdullah Söpçeler, uzman çavuşlar Zihni Koç ve Kemal Ekinci, erler Hadi Gizli, Ramazan Başaran ve Reşat Çeçan'ı heyete protokolle teslim edildi.

Terör örgütünün yayın organı Nuçe TV'deki yayına göre PKK'nın elinde bulunan kişiler teslim olmadan önce şunları söyledi. Kaymakam adayı Kenan Erenoğlu: "Gelirken farklı bir süreç başlamıştı, giderken farklı bir süreç başladı. Hoş bir süreçteyiz. Olumlu gittiğini gözlemlediğimiz bir süreçteyiz. Biz üzerimize düşeni yaptık. Bizimle birlikte kritik bir süreç başlamıştı. Şimdi daha hoş bir hava ile ayrılıyoruz. Aileme kavuşacağımız için mutluyum."

Astsubay Abdullah Söpçeler: Ailemle buluşacağım için mutluyum. Sonuçta yaşanması gereken yaşandı. Herkes için hayırlı olsun.

Polis memuru Nadir Özgen: Sürecin iyi olmasını bekliyorum. Süreç için hayırlı olmasını bekliyorum. Gelişmeleri radyoda dinledik. Süreç inşallah iyi olur.

Er Hadi Gizli: Uzun bir süre oldu. Hayırlı olmasını diliyorum

Er Ramazan Başaran: Süreç inşallah iyi olur.

Er Reşat Çeçen: Dilerim barış olur.

Uzman çavuş Kemal Ekinci: Süreç güzel işliyor. Hayırlısı olsun. Doğmamış bir çocuğum vardı inşallah onun göreceğiz. Aileme kavuşacağım için mutluyum.

Uzman çavuş Zihni Koç: Ben de diğer arkadaşlarım gibi mutluyum.

"Öcalan'ın çağrısı üzerine serbest bıraktık"

Terör örgütü PKK, elindeki kamu görevlilerini İmralı'da tutuklu bulunan Abdullah Öcalan'ın çağrısı üzerine, sürece katkı sunmak amacıyla serbest bıraktığını açıkladı.

Terör örgütünün üst düzey yöneticilerinden Baver Dersim, kamu görevlilerini BDP'li heyete teslim etmeden önce yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Buradaki amaç tamamen sürece katkı sunmaktır. Daha önceki esirler gibi bu esirlere de ne onur kırıcı ne de rencide edici bir davranış gösterilmiştir. Önderliğimizin çağrısı üzerine elimizde bulunan 8 tutsağı gelen heyete teslim ediyoruz. Buradaki amaç tamamen sürece katkı sunmaktır. Şimdiye kadar olduğu gibi elimizde bulunan esir askere karşı olumsuz bir muamelede bulunulmamıştır. Önceki yıllarda aldığımız esirlere olduğu gibi bu esirlere de ne onurlarını kırıcı, ne de rencide edici herhangi bir davranış gösterilmiştir. Esirlerin teslim edilmesi tamamen insanidir. Herhangi bir pazarlık konusu değildir. Bugün burada bulunmamızın nedeni Kürt sorununun halen çözülmemiş olmasıdır."

"Asla tekerrür etmemelidir"

İçişleri Bakanı Muammer Güler, serbest bırakılan kamu görevlilerine ilişkin, AA muhabirine yaptığı açıklamada ''Askeri şahıslar, onların tespitleri yapıldıktan sonra tabii ki görevlerine iadeleri sağlanacak. Kaymakam adayı için, polis için de benzer bir şey söz konusu'' dedi.

Güler, Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi Eşgüdüm Kurulu'nun toplantısının çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Terör örgütünce kaçırılan kamu görevlilerinin serbest bırakılmasına ilişkin son durumun sorulması üzerine, Bakan Güler, söz konusu kişilerin Habur Sınır Kapısı karşısında İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı, Şırnak Vali Vekili ve Silopi Kaymakamı'nın da aralarında bulunduğu askeri ve emniyet yetkililerinden oluşan bir heyet tarafından teslim alındığını söyledi. Şu anda Habur tarafındaki mülki idare amirliğinde aileleriyle buluşturulduğunu belirten Güler, şöyle konuştu:

 ''Kimlik ve adres tespitleri yapılacak. Sağlık kontrolü yapılacak. Kendileriyle, bir kısmıyla telefonla görüşme imkanım oldu. Tabii ki teslim edilmiş olmalarını insani buluyoruz, teslim edilmeleri aşamasında katkı veren davranışları olumlu davranışlar olarak değerlendiriyoruz ama kaçırılmaları da, getirilmiş olmaları ne kadar insaniyse kaçırılmış olmaları da bir hak ihlalidir, insani değildir, özgürlüğün kısıtlanmasıdır ve asla tasvip edilecek bir olay değildir. Asla tekerrür etmemelidir. Bu konudaki çabaları gösteren siyasi partiler, vakıflar, sivil toplum örgütleri bundan sonra da bu terör eylemlerinin durması, silahlı eylemlerin durması konusundaki çabalarını da artırmalıdırlar. Bu insani çabayı gösterenler terörün de bitmesi konusunda çabalarını sürdürmelidirler, bunu bekliyoruz. ancak bu şekilde çözüm sürecine gerçek katkıda bulunulur. Tabii ki ailelere geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Kendilerini en kısa yoldan evlerine ulaştırılmak için arkadaşlarımız gayret ediyorlar. İntikalleri sağlanacak.''

 Söz konusu kişilerin görevlerine başlayıp başlamayacaklarına ilişkin soru üzerine Güler, ''Askeri şahıslar, onların tespitleri yapıldıktan sonra tabii ki görevlerine iadeleri sağlanacak. Kaymakam adayı için, polis için de benzer bir şey söz konusu'' dedi. Güler, bu tür olayların tekrar etmemesi temennisinde de bulundu.

Bir gazetecinin ''Karşı tarafta yapılan açıklamada iyi niyet adımı olarak nitelendirildi, bunun karşılığında yürütülen müzakereler çerçevesinde bir adım atılacak mı'' sorusu üzerine Bakan Güler, ''Ben işin insani boyutuyla ilgileniyorum ve çözüm sürecine katkı verilecekse bu konudaki katkının silahların bırakılması, terör eylemlerinin sona erdirilmesi ve tabii bunların kınanması anlamında bir iyi niyet olarak devam ettirilmesi lazım. Çözüm sürecine ancak bu şekilde katkıda bulunulmuş olunabilir'' dedi.


Kaynak: MİLLİ GAZETE http://www.milligazete.com.tr/haber/Sovla_teslim_edildiler/276345#.UUGga9ZSg6g


Bu haber 642 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,472 µs