En Sıcak Konular

GALATASARAY'DAN AVRUPA'DA BİR DESTAN DAHA

13 Mart 2013 12:49 tsi
GALATASARAY'DAN AVRUPA'DA BİR DESTAN DAHA Şampiyonlar Ligi 2. tur rövanş maçında Schalke'yi Gelsenkirchen'de 3-2 yenen Galatasaray çeyrek finale adını yazdırdı. Cimbom'un rakibi 15 martta çekilecek kura ile belli olacak.

Aslanlar Avrupa'da destan yazdı

Şampiyonlar Ligi 2. tur rövanş maçında Schalke'yi Gelsenkirchen'de 3-2 yenen Galatasaray çeyrek finale adını yazdırdı. Cimbom'un rakibi 15 martta çekilecek kura ile belli olacak.
 
UEFA Şampiyonlar Ligi 2. Tur'unda 1-1'in rövanşında Schalke 04 ile Galatasaray karşı karşıya geldi. Stadion Gelsenkirchen'de oynanan mücadeleden gülerek ayrılan taraf, 3-2'lik skorla temsilcimiz Galatasaray oldu. Bu sonuçla temsilcimiz Galatasaray, Devler Ligi'nde adını çeyrek finale yazdırdı.
 
Maçın ilk yarısında oldukça iyi bir futbol sergileyen Galatasaray, 17. dakikada Roman Neustadter'in golüyle yenik duruma düşse de; 37. dakikada Hamit Altıntop ve 42. dakikada Burak Yılmaz'ın golleriyle devreyi 2-1 önde kapattı.
 
İkinci yarıda daha iyi futbol oynayan taraf olan Schalke 04, 63. dakikada Michel Bastos ile eşitliği yakalasa da; bu gol tur için yeterli olmadı.
Karşılaşmanın son dakikalarında temsilcimizin kalesini abluka altına alan Schalke 04 defansında açıklar verdi. Karşılaşmanın 90+5. dakikasında Umut Bulut Galatasaray'ı öne geçiren golü kaydetti.
Bu sonuçla temsilcimiz Galatasaray, sahadan 3-2'lik galibiyetle ayrılarak adını Devler Ligi'nde son 8 takım arasına yazdırdı.
Cimbom'un rakibi 15 martta çekilecek kura ile belli olacak. UEFA Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final mücadelelerinde ilk maçlar 2/3 Nisan'da, bu maçların rövanşları ise 9/10 Nisan'da oynanacak.
 
Schalke 04: 2 Galatasaray: 3
STAT: Veltins Arena
 
HAKEMLER: Jonas Eriksson, Mathias Klasenius, Daniel Warnmark (İsveç)
 
SCHALKE: Hildebrand - Uchida, Höwedes, Matip, Kolasinac - Höger (dk. 86 Meyer), Neustadter (dk. 46 Christian Fuch), Farfan, Draxler, Bastos, Pukki (dk. 85 Obasi)
GALATASARAY: Muslera - Eboue, Semih Kaya (dk. 79 Gökhan Zan), Dany, Riera - Melo, Hamit Altıntop, Senijder (dk. 70 Amrabat), Selçuk İnan- Drogba, Burak Yılmaz (dk. 86 Umut Bulut)
 
GOLLER: Dk. 17 Neustadter, dk. 63 Bastos / dk. 37 Hamit Altıntop, dk. 42 Burak Yılmaz, dk. 90+5 Umut Bulut
SARI KARTLAR: Höger / Drogba
 
MAÇTAN ÖNEMLİ DAKİKALAR
 
Galatasaray mutlak gol bulması gerektiği karşılaşmaya kontrollü başladı. 3. dakikada da Hamit'le Schalke kalesini yokladık.6. dakika Galatasaray'ın penaltı beklediği andı. Serbest vuruş kullanıldıktan sonra ceza sahasına hareketlenen Burak topla buluştu. Savunma topa müdahale edip ceza sahası dışına gönderdi. Ceza sahası dışındaki Drogba sert vurdu ama top yandan dışarıya çıktı. 7'de Galatasaray mutlak bir gol kaçırdı. Drogba sol kanattan ceza sahasına girdi ve yine kaleye sert şut gönderdi. Hildebrand topu son anda kornere gönderdi.
 
11. dakikada orta alanda topla buluşan Selçuk topu biraz sürdükten sonra ceza alanındaki Burak'a uzun bir pas gönderdi ama ceza sahası içinde paylaşılamayan top en son Burak'tan dışarıya gitti. 13. dakikada inanılmaz bir gol daha kaçırdık. Ceza sahasına uzun atılan topta savunma müdahale etti ve top ceza sahası ön çizgisindeki Drogba'ya geldi. Drogba çok güzel pasla Selçuk'u ceza alanı sol çaprazından içeriye girdi. Vuruşunda kaleciden dönen topu savunma uzaklaştırdı.
 
Galatasaray iyi başlayıp iyi götürdügü, gol pozisyonlarına girdiği, goller kaçırdığı maçta 17. dakikada golü yedi. Ev sahibi ekip sağ kanattan köşe vuruşu kullandı. Ceza alanına gelen topa kafa vuruşunda önce topa Muslera müdahale etti ama seken topa Neustadter vurdu ve takımını 1-0 öne geçirdi. 22'de orta alandan kaptırılan topla ani atağa çıkan Schalke'de Bastos pasını sol kanattaki Pukki'ye verdi. Pukki ceza alanı içinde sol taraftan şutunu çekti ama top Muslera'da kaldı. 24'te Galatasaray'da serbest vuruşu Sneijder kullandı. Doğrudan ceza alanına gelen topa savunma müdahale etti ve ceza sahası dışına gelen topa Selçuk vurdu top üstten dışarıya gitti.
 
34'te Galatasaray atağında sağ kanattan ileriye hareketlenen Eboue pasını ceza sahası sol tarafındaki Sneijder'e gönderdi. Sneijder topa gelişine plase bir vuruş yaptı ama top yandan dışarıya çıktı. 37'de Galatasaray golü attı beraberliği yakaladık. Kullanılan serbest vuruşta kısa pasta topla buluşan Hamit kaleye yaklaşık 30 metreden harika bir şut gönderdi ve top yann direğe çarpıp ağlarla buluştu. 38'te orta yuvarlak içinde gerçekleşen ikili mücadele sırasında Hamit, Roman Neustadter'e faul yaptı. Alman oyuncu bu pozisyonda bir sakatlık geçirdi ve oyun alanının dışına çıktı.
 
42. dakikada Şampiyonlar Ligi'nin golcüsü Burak Yılmaz 8. maçında da golünü attı. Galatasaray'ı öne geçirdi. Ev sahibi ekip atak geliştirirken araya giren Riera topu kayarak rakip savunma arkasına kadar gönderdi. Topa koşu yapan Burak, kaleci Hildebrand'dan önce davranarak topu aşırtarak ağlarla buluşturdu. 44'te Yine gelişen Galatasaray atağında Riera sol kanatta topla buluştu ve pasını Drogba'ya gönderdi. Drogba son çizgi yakınlarından ceza sahasına girdi ama savunma son anda topa müdahale etti. Kalan dakikalarda skor değişmedi ve Cimbom ilk yarıyı 2-1 önde tamamladı.
 
İlk yarı sonucu: Schalke: 1 Galatasaray 2
 
47. dakikada ev sahibi ekibi sol kanattan köşe vuruşu kullandı. Ceza sahasına gelen topu savunma uzaklaştırdı. 49'da Schalke takımı atağında sağ kanattan ceza sahasına gelen ortayı önce savunma uzaklaştırdı. Ardından Fuchs uzaktan sert vurdu ama top farklı şekilde dışarıya gitti. 56. dakikada gelişen ev sahibi ekip atağında ceza sahası dışından sol çaprazdan Pukki yakın kale direğine sert şut çekti ama Muslera son anda topu kurtardı.
 
61'de sol kanattan gelişen ev sahibi ekibi atağında Bastos pasını Julian Draxler'e verdi. Draxler, Galatasaray savunmasından bir bir sıyrıldı ve tam ceza alanına girdiğinde şutunu çekti ve top az farkla dışarıya gitti. 62. dakikada Orta alanda kaptıkları topla Galatasaray ceza alanı önüne kadar giden ev sahibi ekip futbolcularından topla en son Uchida buluştu ama Melo son anda araya girip topu uzaklaştırdı.
63. dakikada inanılmaz bir gol yedik, kaleci ve defansımızın zincirleme hatasından Schalke beraberliği yakaladı. Ev sahibi ekibin baskı kurduğu dakiaklardan birisinde ceza alanında Pukki sağ taraftan topla kaleye hareketlendi ve Muslera topa müdahale etti ama top yine Schalkeli oyuncularda kaldı. Kale sahası sağ tarafında pası alan Bastos düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi. 64'te Gelişen Galatasaray atağında Wesley Sneijder ceza sahası sol çaprazında topla buluştu ve kaleye çok sert bir şut gönderdi ama top direğin yanından dışarıya gitti.
 
73'te Schalke takımı atak yönüne göre sol kanattan köşe vuruşu kullandı. Fuchs topu doğrudan ceza alanına gönderdi. Savunmadan seken topa ceza sahası dışında vuran Fardan'ın topu Dany'den döndü ve uzaklaştı.77'de tehlikeli gelişen ev sahibi ekip atağında Julian Draxler, Semih'ten sıyrıldı ve sol kanattan ceza sahasına girip Muslera'yla karşı karşıya kaldı. Vuruşunda Muslera topun sahibi oldu.
 
88'de ev sahibi ekip ceza sahası dışından sağ çaprazdan tehlikeli bölgeden serbest vuruş kullandı. Farfan kullandığı serbest vuruşta topu ceza alanına gönderdi ama savunma topu uzaklaştırdı. 90'da sağ kanattan gelişen ev sahibi ekibin atağında Farfan ceza sahasına ortasını gönderdi. Arka direkte Bastos'un kafası Muslera'da kaldı. 90+5'te Galatasaray golü buldu ve maçı 3-2 kazanarak Şampiyonlar Ligi'nde adını çeyrek finale yazdırdı.


Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?id=27855


Bu haber 642 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,800 µs