En Sıcak Konular

AHMEDİNEJAD'IN O FOTOĞRAFI İÇİN İLGİNÇ İDDİA

12 Mart 2013 23:33 tsi
AHMEDİNEJAD'IN O FOTOĞRAFI İÇİN İLGİNÇ İDDİA İran'da yönetim, Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad'ın Chavez'in yaslı annesini teselli ederken görülen fotoğrafı İran'daki tepkiler üzerine rötuşlayıp Muhammed El Baradey'e sarılıyorken görüntülenmiş hale getirmekle suçlandı.

Sırrı çözüldü!
 
Ahmedinejad'ın çok tartışılan fotoğrafı için ilginç iddia

İran'da yönetim, Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad'ın Chavez'in yaslı annesini teselli ederken görülen fotoğrafı İran'daki tepkiler üzerine rötuşlayıp Muhammed El Baradey'e sarılıyorken görüntülenmiş hale getirmekle suçlandı.
Cuma günü Caracas'ta yapılan cenaze töreni sırasında, Ahmedinecad, Chavez'in 78 yaşındaki annesi Elena Frias de Chavez'i teselli ederken görüntülenmişti.

Her ne kadar fotoğrafta birbirlerine sarılmıyorlarsa da, Chavez'in annesi ve Ahmedinecad duydukları ortak acıyla yüzlerini birbine dayamış ve birbirlerinin ellerini tutmuşlar.

Birçok haber ajansı, bu beklenmedik anın fotoğraflarını yayınladı.

İslam dinine göre Müslüman erkeklerin yakın ailelerinden olmayan kadınlara dokunmaları yasak.

Ahmedinecad'ın Chavez'in ardından yaptığı heyecanlı anma konuşmasına tepkili muhafazakar gruplar, günah işlediğini ve İslam devleti olan bir ülkenin Cumhurbaşkanı olarak davranışının uygunsuz olduğunu söyledi.

Onlara göre bu Ahmedinecad'ın 'sapkın çevresi'nden etkilendiğini ve İran'ın dini lideri Ayetullah Humeyni'den giderek uzaklaştığını gösteren bir başka işaret.

FOTOŞOP MU DEĞİL Mİ?

İran hükümeti yandaşları fotoğrafın sahte olduğunu söyleyerek eleştirileri savurmaya çalıştı.
Cumhurbaşkanı'nın yakın çevresinden Muhammed Rıza Mir Tacettin, "Fotoğrafı Ahmedinecad ve Chavez'in annesi sanki birbirlerine dokunuyormuş gibi gösterecek bir açıdan çekmişler" dedi.

Ancak daha sonra fotoğrafın fotoşoplu başka bir versiyonu İran internet sitelerinde dolaşmaya başladı.
Fotoğrafın bu halinde Ahmedinecad ileri yaşlarda bir adamla aynı pozda görünüyor.

Cumhurbaşkanı'nın destekçileri fotoğrafın aslının bu olduğunu, Ahmedinejad'ın Chavez'in amcasının elini tuttuğunu ve diğer versiyonun fotoşoplu olduğunu iddia ediyor.

Ancak yakından bakıldığında Chavez'in amcası olduğu iddia edilen kişinin, Mısır'da muhalefet lideri ve BM Atom Enerjisi Kurumu'nun eski başkanı Muhammed El Baradey olduğu görülüyor.

El Baradey gerçek hayatta Ahmedinecad'dan daha uzun boylu ancak fotoğrafta ondan çok daha kısa görünüyor.
Acele özür Chavez'in annesi ile görüntülendiği fotoğraf nedeniyle Ahmedinecad'ı eleştiren Entekhab internet sitesi, fotoğrafın diğer versiyonunun ortaya çıkmasının ardından özür diledi.

İnternet sitesinin yetkilileri Daily Telegraph gazetesini "fotoğrafı amatör bir şekilde fotoşoplamakla" suçladı.

Ahmedinecad yanlısı sitelerin ve blogların ihtiyacı olan tam da buydu. Ancak Entekhab birkaç saat sonra özrünü geri çekti.

Entekhab'ın açıklamasında şöyle deniyor: "Ahmedinecad'ın ve yanındaki erkeğin fotoğrafını gördükten sonra muhabirlerimizden biri fotoğrafın orijinalinin bu olduğunu sanmış. Önemli bir tespit yaptığını düşünerek editörü bilgilendirmeden haberi basmış. Ancak malesef Ahmedinecad ve Chavez'in annesini gösteren fotoğraf gerçek".
Ahmedinecad karşıtı internet siteleri ayrıca Ahmedinecad'ın Hugo Chavez'in kızlarına sarıldığını gösteren başka bir fotoğraf yayınladı.

Cumhurbaşkanı'nın destekçileri bu iddiaların, Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde Ahmedinecad'ın itibarını sarsmak için ortaya atıldığını söylüyor.

Ahmedinejad'ın Chavez'in annesine sarıldığı görüntüye İslam dünyasından tepkiler yağınca fotoğrafın fotomontaj olduğu iddia edildi. Ancak bugün yayınlanan cenazeye ait videoda olayın nasıl olduğu anlaşıldı.

ÖNCE ÖNLEM ALIYOR AMA

Görüntülerde, Chavez ailesine başsağlığı dilemek için Frias'a yaklaşan Ahmedijenad, her zamanki gibi ellerini önde birleştirerek kendince önlemini alıyor ancak acılı anneden beklemediği bir tepki alıyor. Zira Ahmedinejad'ın ellerine sarılan Frias, İran liderinin omzunda ağlamaya başlıyor, bu sırada da gazeteciler deklanşöre basıyor.


Kaynak: GAZETEVATAN http://haber.gazetevatan.com/sirri-cozuldu/521419/30/Dunya



Bu haber 587 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,095 µs