En Sıcak Konular

E. KORGENERAL İYİGÜN 28 ŞUBAT KAPSAMINDA TUTUKLANDI

7 Mart 2013 10:27 tsi
E. KORGENERAL İYİGÜN 28 ŞUBAT KAPSAMINDA TUTUKLANDI Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü 28 Şubat Soruşturması kapsamında ifadesi alınan, eski Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanı Korgeneral İzzettin İyigün tutuklandı.

Korgeneral İzzettin İyigün tutuklandı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü 28 Şubat Soruşturması kapsamında ifadesi alınan, eski Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanı Korgeneral İzzettin İyigün tutuklandı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü 28 Şubat Soruşturması kapsamında ifadesi alınan, eski Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanı Korgeneral İzzettin İyigün tutuklandı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü 28 Şubat Soruşturması kapsamında tutuklanan eski Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanı emekli Korgeneral İzzettin İyigün, cezaevine gönderildi.

TMK'nın 10. maddesiyle görevli Ankara Nöbetçi 3 No'lu Hakimliği'ndeki sorgusunun ardından tutuklanmasına karar verilen İyigün, emniyete ait bir minibüsle eskort eşliğinde Sincan F Tipi Cezaevi'ne götürüldü. (MİLLİ GAZETE) [1]

 '80 tank istediler 20'sini...'

28 Şubat soruşturmasında tutuklanan son isim olan İyigün kendini böyle savundu...

İzzettin İyigün, Savcı Mustafa Bilgili'nin "Sincan'da tankları siz mi yürüttünüz?" sorusuna "Hikmet Köksal ve Doğu Aktulga emir verdi. Çevik Bir biliyordu" karşılığını verdi.

Darbeye karşıyım

İyigün "80 tankın yürütülmesi emrini verdiler, ben de 20 tank yürüttüm. Doğrudan emri uyguladım. Güzergahı onlar belirledi. En kötü demokrasi darbeden iyidir" dedi.

28 Şubat soruşturması kapsamında dönemin EDOK Komutanı emekli Korgeneral İzzettin İyigün İstanbul'da gözaltına alındı ve THY'nin tarifeli seferiyle Ankara Adliyesi'ne getirildi. Savcı Mustafa Bilgili'ye yaklaşık 4 saat ifade veren İyigün'e Genelkurmay'dan gönderilen Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanlığı'nın günlük faaliyetlerinin kaydedildiği "Barış Ceridesi" başlıklı 3 sayfalık belge ve BÇG yapılanmasına dair belgeler gösterildi. "Tankları siz mi yürüttünüz? Tankların güzergahını özellikle ve kasıtlı olarak mı şehir merkezine aldınız?" soruları yöneltildi.

'Emir verildi, yürüttüm'

Emekli Korg. İzzettin İyügün bu sorulara, "80 tankın yürütülmesi emri geldi, ben de 20 tankın Sincan'da yürütülmesi talimatını verdim. Hikmet Paşa (Köksal) ile Doğu Aktulga emir verdi, ben de tankları yürüttüm. Güzergahı onlar belirledi. Bu durumdan Çevik Bir'in de haberi vardı" yanıtını verdi. Savcının tutuklama istediği İyigün, sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

Ceylanoğlu söylemişti

Sincan'da tankları yürüttüğü belirtilen Erdal Ceylanoğlu ifadesinde, "3 Şubat günü 19:45'te Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı Doğu Aktulga, saat 20:00'da EDOK Komutanı İzzettin İyigün'ün şifai emirleri ile kırmızı taburun hareket emri verilmiş" demişti.

'Ben yaptım' demişti

İyigün, 21 Haziran 2004'te Hürriyet'e verdiği röportajında şunları söylemişti: "28 Şubat'ta Sincan'da tankları yürüten, balans ayarını yapan benim. Öncesinden ne Karadayı'nın haberi vardı, ne de Çevik Bir'in. Bizim kelle koltukta yaptıklarımızı başkaları sahiplendi, hatta kahraman bile ilan edildi."

'Dünya starı karşınızda!'

Eski EDOK Komutanı İyigün, araca binmeden önce kendisini görüntüleyen basın mensuplarına, "Rahat çeksinler, dünya yıldızı nasıl olsa karşınızda. Biz Türkiye Cumhuriyeti'ne 43 yıl hizmet etmiş şerefli insanlarız" dedi. (ÇINAR ÖZER / VATAN)[2]



Kaynak:

[1] MİLLİ GAZETE http://www.milligazete.com.tr/haber/Korgeneral_Izzettin_Iyigun_tutuklandi/275951#.UThPStZSg6g

[2] GAZETEVATAN  http://haber.gazetevatan.com/80-tank-istediler-20sini/519971/1/Gundem



Bu haber 647 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,507 µs