En Sıcak Konular

MESİRE YERLERİ 29 YILA KADAR KİRALANABİLECEK

6 Mart 2013 14:26 tsi
MESİRE YERLERİ 29 YILA KADAR KİRALANABİLECEK Mesire Yerleri Yönetmeliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Mesire yerleri, 29 yıla kadar kiraya verilebilecek.

Mesire yerleri 29 yıla kadar kiraya verilebilecek
 
Mesire Yerleri Yönetmeliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Mesire yerleri, 29 yıla kadar kiraya verilebilecek. Kiraya verilen mesire yerlerinde engellilere yönelik dinlenme ve eğlenme tesislerinin yapılması zorunlu olacak.
 
Yönetmeliğe göre, mesire yerlerinde her türlü düzenleme doğal ekosisteme uygun olarak yapılacak. Gerekli hallerde orman amenajman planları ve ilgili mevzuatta belirtilen her türlü ormancılık çalışmaları gerçekleştirilecek ve idarece belirlenen maksat dışında herhangi bir faydalanmaya müsaade edilmeyecek. 
Mesire yerlerine ayrılacak alanlar, orman rejimi içerisinde olacak veya bu amaçla tahsis edilecek. Rekreasyon ve ekosistem yönünden farklı ve zengin özelliklere sahip olacak ve rekreasyonel kullanım talebi ve/veya ihtiyacı olacak. 
Rekreasyonel kaynak bütünlüğünü sağlayacak nitelik ve büyüklükte olacak.  
Mesire yerlerindeki yapı ve tesisler, doğa ile uyumlu, tercihen taş veya ahşap malzemeden zemin ve kullanılabilir çatı katı dışında tek katlı olacak şekilde Genel Müdürlükçe belirlenen esaslara uygun olarak yapılacak. Özel durumlarda Bakanlık onayı ile birden fazla katlı yapılabilecek.
 
SINIR DEĞİŞİKLİĞİ VE İPTAL
Mesire yerleri, ilgili kurumlardan izin alınmasının ardından, Bakanlıkça uygun görülmesiyle kurulacak. Mesire yerlerinde gerekli hallerde sınır değişikliği, Orman Genel Müdürlüğü onayı ile yapılabilecek. Mevcut mesire yerlerinden kiraya verilmeyen, ziyaretçi potansiyeli yetersiz ve kullanım özelliğini kaybetmiş olanlar, Genel Müdürlük onayı ile iptal edilecek.
 
Mesire yerlerinin tamamı veya bir bölümü, kamu yararı ve zaruret bulunması halinde Orman Kanunu hükümlerine göre başka maksatlara tahsis edilebilecek. İzin sonucunda mesire yerinin tamamı veya izne konu edilen bölümü Genel Müdürlük onayı ile iptal  edilebilecek. İptal sonucunda oluşacak zararlarla ilgili işlemler Genel Müdürlükçe belirlenecek.

Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?id=27754



Bu haber 1,029 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,123 µs