En Sıcak Konular

AKP MİLLETİN GERÇEĞİ GÖRMESİNİ İSTEMİYOR

4 Mart 2013 22:49 tsi
AKP MİLLETİN GERÇEĞİ GÖRMESİNİ İSTEMİYOR Her fırsatta “milli iradeye saygı”dan bahseden iktidar, işine gelmediği zaman yan çiziyor. ‘Çoğunluk tahakkümü’ uygulayan AKP, 1 Mart tezkeresinin tutanaklarını ısrarla gizliyor!

AKP milletin gerçeği görmesini istemiyor!

Her fırsatta "milli iradeye saygı"dan bahseden iktidar, işine gelmediği zaman yan çiziyor. 'Çoğunluk tahakkümü' uygulayan AKP, 1 Mart tezkeresinin tutanaklarını ısrarla gizliyor!
 
İktidara "Milli İrade" sloganıyla gelen AKP, şimdi de "Milli İrade"den kaçarak, 1 Mart tezkeresi görüşmelerinin tutanaklarının açıklanmasına yanaşmıyor. AKP iktidarı, bugüne kadar "gizli hiçbir şey kalmasın" söylemiyle hareket ediyordu. Bu çerçevede, TSK'nın "kozmik odası"na bile girildi, onlarca gizli evrak, gazete sayfalarını süsledi. Bu süreçte 28 Şubat, Balyoz, Ümraniye davaları kapsamında yüzlerce asker, sivil tutuklandı, darbeleri ve muhtıraları araştırma komisyonu, tahkikat komisyonunun yerini aldı, her şey didik didik edildi.
 
Çiçek: Mümkün değil
 
AKP, 1937'de Tunceli'de vatana ihanet edenlerin bile dosyalarının yeniden açılmasını talep etti. Her konuda şeffaflıktan bahseden iktidar, 1 Mart tezkeresinin tutanakları konusunda adım atmaya niyetli değil. Tezkerenin reddedilmesinin üzerinden 10 yıl geçti. Bu da o oturum tutanaklarının gizliliğinin sona ermesi anlamına geliyor. Bu konuda CHP ve MHP'li milletvekilleri TBMM'ye başvurarak tutanakların kendilerine teslim edilmesini istedi. Ancak TBMM Başkanı Cemil Çiçek, bunun mümkün olmadığını söyledi. Anayasa, yasa ve TBMM İçtüzüğü'ne bakıp, ona göre işlem yapılabileceğini ifade eden Çiçek, geçmiş uygulamalarda 10 yıl dolunca otomatik olarak kapalı durumun ortadan kalkmadığını öne sürdü. Çiçek, "Hatta eski İçtüzük'te, (10 yıl geçtikten sonra yayımlanır) deniliyordu, sonradan (yayımlanabilir) oldu. 10 yılı geçtiği halde 1949'dan bu yana halen yayımlanmamış 38 karar var. 10 yılın geçmesi, otomatik yayımı gerektirmiyor, Meclis'in karar alması lazım" dedi. TBMM Başkanı, 211 kapalı oturum kararı kalktığını bildirerek, "211 tanesinin bir uygulaması var. Bu nasıl yapılmışsa, biz de öyle yapacağız. O kadar karışık değil. Kolay bir işi bile karışık ifadelerle karıştırmayın" diye konuştu.


Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=81579


Bu haber 630 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,542 µs