En Sıcak Konular

KANDİL APO'YA MEKTUP GÖNDERDİ

2 Mart 2013 12:08 tsi
KANDİL APO'YA MEKTUP GÖNDERDİ BDP ve DTK heyeti Kandil yönetimiyle dün buluştu. Öcalan’ın silah bırakmaya giden aşamaları anlattığı mektubunu BDP aracılığıyla alan Kandil, yanıt mektubunu Öcalan’a ulaştırılmak üzere BDP heyetine verdi

Kandil, Öcalan'a mektupla yanıt verdi

BDP ve DTK heyeti Kandil yönetimiyle dün buluştu. Öcalan'ın silah bırakmaya giden aşamaları anlattığı mektubunu BDP aracılığıyla alan Kandil, yanıt mektubunu Öcalan'a ulaştırılmak üzere BDP heyetine verdi

İmralı'da MİT ile süreç konusunda mutabakata vardığını açıklayan Abdullah Öcalan'ın, silah bırakmaya giden aşamaları anlatan mektubunun BDP aracılığıyla ulaştırıldığı Kandil yönetimi ile BDP ve DTK heyeti beklenen buluşmayı gerçekleştirdi. KYB'nin organize ettiği görüşme sabaha karşı sona erdi.
İmralı'nın Kandil'e gönderdiği mektup, BDP aracılığıyla muhataplarına ulaşırken, BDP ve DTK Eşbaşkanlarından oluşan 6 kişilik milletvekili heyeti, Süleymaniye'de dün gün boyu Kandil'den gelecek yanıtı bekledi. Kandil'in bombalanması başta olmak üzere bazı tereddütler nedeniyle örgüt ile BDP heyetinin görüşmesi gecikti.

DEMİRTAŞ SÜLEYMANİYE'DEN MEKTUP AÇIKLAMASI YAPMIŞTI

KYB devreye girdi
Kandil yönetimini ikna etmek için KYB devreye girdi. Dün, heyetin Süleymaniye temaslarında bulunmayan Sırrı Süreyya Önder'in KYB heyeti ile birlikte Kandil yönetimiyle ön görüşme yaptığı belirtildi. Bu süre içinde Süleymaniye'de bulunan BDP ve DTK heyetinin, Kürt parti ve oluşumları ile süreci görüşmek için temasları gün boyu devam etti. Heyet, dün önce İslami Birlik Partisi, ardından Kuzey Irak'ın anamuhalefet partisi Goran Hareketi lideri Noşirvan Mustafa ile görüştü.
Kandil, görüşmeyle ilgili KYB'nin yanıtına dün öğleden sonra yanıt verdi. Bu yanıt üzerine dün akşama doğru BDP ve DTK heyeti, yoğun koruma eşliğinde Kandil'e doğru yola çıktı. Heyet, KYB'nin Kandil bölgesi ile sınırını oluşturan Sengeser bölgesinde kendilerini bekleyen PKK'lılarla buluştu. Buradan PKK'lıların yoğun güvenlik önlemi altında heyet, üç araçla Kandil'e doğru yola çıktı.
Heyet, akşam saatlerinde Kandil'in girişindeki Levje noktasında örgütün yönetim kadrosuyla bir araya geldi. Bombalama tehlikesine karşı BDP'li milletvekilleri telefonlarını kapatarak, görüşmeye geçti. Görüşmede BDP'li heyet, örgütün beyin takımı Murat Karayılan, Sabri Ok, Duran Kalkan ve diğer yöneticiler ile Öcalan'ın gönderdiği mektubu geniş kapsamlı değerlendirdi. Örgüt yöneticileri, görüşme sonrasında eylemsizlik, Kuzey Irak'a çekilme ve silah bırakmaya kadar gidecek olan planı içeren Öcalan'ın mektubuna yine mektupla karşılık verdi. Kandil yönetimi, mektubu Öcalan'a ulaştırılmak üzere BDP heyetine verdi. Heyet, sabaha karşı yine aynı yolu izleyerek Süleymaniye'ye döndü.
Heyetin bugün Erbil'e geçeceği pazar günü ise Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani ve kabul etmesi halinde Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani ile görüşeceği öğrenildi. Bu arada BDP'li Selahattin Demirtaş'ın bugün Bingöl'de bir etkinliğe katılacağı belirtildi. Bingöl İl Başkanı Halis Yurtsever, Demirtaş'ın bugün Bingöl'e geleceğini ve BDP il binası önünde halka hitap edeceğini, Genç ilçesinde de akşam yemeğine katılacağını duyurdu. Demirtaş'a bir süre önce cezaevinden tahliye olan Diyarbakır Yenişehir Belediye Başkanı Fırat Anlı ile Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in eşlik edeceği açıklandı. 

'Baldıran zehiri' yanıtı
Gazetecilerin, görüşme notlarının açığa çıkması ve sürece ilişkin sorularını yanıtlayan Demirtaş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a süreçle ilgili sıcak mesajlar gönderdi. Demirtaş, şöyle konuştu:
Başbakan'ın içi rahat olsun
Başbakan sürecin içeriğine dair kaygılarımız olmakla birlikte 'Ben baldıran zehiri içmeye hazırım' diyen bir Başbakan'a karşı komplovari bir yaklaşım içinde olmayacağımızı bilmelidir. Sayın Başbakan'ın içi rahat olsun. Bizim cephemizden kendisini, partisini ve süreci zora sokacak komplovari bir gayri ahlaki duruşumuz söz konusu olamaz. Kamuoyu desteği çok güçlüdür. Görüşme notları, tutanakları kamuoyunda tartışılıyor olmasına rağmen büyük tepkinin oluşmadığını görmek lazım. Bu tür durumlarda sürecin arkasında durmak hepimizin faydasınadır.

Derin güçler olmayabilir
Bu tür girişimlerin süreci tıkamasına izin vermemek gerekir. Başarılı olur mu olmaz mı başka bir şey. Ama bu tür nedenlerden dolayı sürecin tıkanmasına izin vermememiz gerekir. Etkilemez de. Siyasetçilerin özellikle bu süreci destekleyenlerin duruşuna bağlıdır. Bunu art niyetli kullanmak isteyecektir. Fırsat vermemek gerekir. Altında büyük komplo aramak yerine belki basit bir teknikle elde edilmiş gibi düşünmek lazım. Öyle arkasında derin güçler, süreci bozmak isteyen derin güçler olmayabilir de. Beklemek lazım. Araştırıyoruz..." (NAMIK DURUKAN -MİLLİYET)

 

Kaynak: MİLLİYET GAZETESİ http://gundem.milliyet.com.tr/kandil-ocalan-a-mektupla-yanit-verdi/gundem/gundemdetay/02.03.2013/1675206/default.htm




Bu haber 873 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,560 µs