En Sıcak Konular

MÜSLÜM BABA İÇİN DOKTORU ÇOK UMUTSUZ KONUŞTU

2 Mart 2013 09:48 tsi
MÜSLÜM BABA İÇİN DOKTORU ÇOK UMUTSUZ KONUŞTU Müslüm Gürses’in hayatını kaybettiği iddiaları ortalığı karıştırdı. Sanat dünyası hastaneye akın ederken doktorları; ‘Her şey sonuna kadar yapıldı, yaşıyor ancak kaybedebiliriz, bu risk oldukça yüksek’ dedi.

Pes etme Müslüm Baba!
 
Yoğun bakımda tedavisi süren arabesk müziğin babası Müslüm Gürses'in hayatını kaybettiği iddiaları ortalığı karıştırdı. Sanat dünyası hastaneye akın ederken doktorları; 'Her şey sonuna kadar yapıldı, yaşıyor ancak kaybedebiliriz, bu risk oldukça yüksek' dedi.

Doktoru çok umutsuz konuştu

18 Kasım'da Memorial Hastanesi'nde geçirdiği by-pass ameliyatından sonra, yoğun bakımdan bir türlü çıkamayan ünlü sanatçı Müslüm Gürses'in hakkında dün yine 'öldü' haberleri çıktı. Sağlık durumu sabah saatlerinde ağırlaşan Gürses'in doktoru Kardiyoloji Uzmanı Deniz Şener, hastane önünde bir basın açıklaması yaptı. Şener "Makine desteğiyle hayatını sürdürmekte. Beyin ölümü gerçekleşmiş değil. Geçen süreci de düşünürsek, durumunun iyi olmadığını, özellikle son günlerde, iyiye gitmediğini görüyoruz. Kaybedebiliriz, bu risk oldukça yüksek'' diye konuştu. Şener, ''Kanını oksijenlendirerek akciğer makinesiyle solunum desteği yapıyoruz. Kolunu, bacağını oynatıyor, ancak bilinci yerinde değil. Tedavisi yoğun bakım şartlarında devam etmekte'' dedi. Şener, ''Tıbbi ve teknik imkan olarak yapılması gereken her şey sonuna kadar yapıldı. Maalesef arzu ettiğimiz iyileşmeyi sağlayamadık." diyerek tamamladı.

Sağlık Bakanı önce öldürdü sonra 'Geçmiş olsun'a gitti

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Twitter'daki hesabında "Müslüm Gürses'i kaybettik. Çok üzgünüm, başımız sağolsun. Ailesi ve yakınlarına başsağlığı diliyorum" ifadelerini kullanmıştı. Ancak iddiaların doğru olmadığı ortaya çıkınca tweet'i silen Müezzinoğlu, yaptığı ikinci açıklamada, ''Sanki ölüm haberleri geldi ama düzeltilmesi gereken bir bilgi. Durumu, dün 02.00'den beri kritik, daha riskli, yoğun bakım koşullarından daha olağanüstü koşullara gitti. Sanatçı Müslüm Gürses, şu anda daha nefes alıp veriyor. Dolayısıyla vefat ya da basında geçen ölüm haberini düzeltmiş olalım'' dedi. Bakan akşam da hastaneye Gürses'e 'geçmiş olsun' ziyaretine gitti.

Terzi çıraklığından arabesk krallığına

Gerçek adı Müslüm Akbaş olan ünlü sanatçı 7 Mayıs 1953 tarihinde Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesi'nin Fıstıközü köyünde dünyaya geldi. Gürses'in Babası Mehmet Akbaş çiftçilik yapar, türkü söylemeyi sever, bağlama çalardı. Aile Adana'ya göç etti. Müslüm Gürses, şarkıcılığa 1965 yılında, kücük yasta Adana'da bir çay bahçesinde şarkılar söyleyerek başladı. Terzi çıraklığı ve kunduracılık yaptı, o yıllarda bir gazinoda sahneye çıktı. 1967 yılında Adana Aile Çay Bahçesi'nde düzenlenen yarışmaya katıldı ve birinci oldu. Sesiyle küçük yaşlarda dikkat çeken Gürses kendisiyle yapılan bir röportajda o dönemle ilgili olarak şunları söylemiştir: "İlkokulu bitirdim. Gerisi yok. Adana'da damda yatarken uzun hava okudum. Arkadaşım Halkevine gidiyordu. Ben de gittim. Derken Çukurova Radyosu'nda sanatçı oldum".

'Çok merak ettik' deyip ziyarete geldi

Müslüm Gürses'i Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, hastaneye giriş yaparken bir Müslüm Gürses hayranı, "Aslanım benim" diye bağırması dikkat çekti. Hastanede Muhterem Nur ile yaklaşık 10 dakika görüşen Kılıçdaroğlu çıkışta, "Merak ettik. Bugün sosyal medyada birbirinden çelişkili haberler çıktı. Sağlık durumu ciddiyetini koruyor. Hekim arkadaşlar ellerinden gelen bütün çabalarını gösteriyorlar. Eşiyle görüştük. Allah'tan şifalar diliyoruz. İnşallah biran önce sağlığına kavuşur, huzur içinde evine döner. Sanatçı dostları merak ediyorlar. Müslüm Gürses Türkiye'nin ortak paydasıdır. Türkiye'nin bir değeridir. Onun bir an önce sağlığına kavuşması en büyük arzumuzdur" diye açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu, otomobiline binmeden önce ise bir kaç vatandaşla ayaküstü sohbet ettikten sonra hastaneden ayrıldı.

'PARAMPARÇA' İLE ORTALIĞI YIKTI

Bir süre ara verdiği müzik hayatına 2009 yılında çarpıcı bir albüm "Sandık" ile geri döndü. 2010 yılında Kasım ayında yeniden Pasaj Müzik ile "Yalan Dünya" isimli bir albüme imza atmıştır. Son yıllarda bazı pop ve rock tarzındaki parçaları da repertuarına katarak Nilüfer'in Olmadı Yar isimli şarkısını, Teoman'ın Paramparça ve Tarkan'ın İkimizin Yerine adlı çalışmalarını da seslendirdi.

Gözyaşlarıyla hastaneye geldi

Çıkan haberler üzerine usta sanatçının eşi Muhterem Nur da hastaneye koştu. Sanatçının yaşadığının söylenmesine karşın "İnanmıyorum, gözlerimle görmek istiyorum, bana kocamı gösterin" diyen Muhterem Nur yoğun bakım odasına girdi. Çıkışta şunları söyledi, "Yaşıyor, yaşıyor gözlerimle gördüm. Durumu çok çok kötü. Müslüm iki tane solunum cihazına bağlı olarak nefes alıyor. Yanına gittim, alnını tuttum, bacaklarına dokundum. Evet yaşıyor ama hiç iyi değil." 

Sanatçı dostları hastaneye koştu

Müslüm Gürses'in sağlık durumuna ilişkin iddialar üzerine sanatçı dostlarından Orhan Gencebay, Ferdi Tayfur, Hakkı Bulut, Niran Ünsal, Ahmet Selçuk İlkan, Selami Şahin'in yanı sıra Sezen Aksu da hastaneye koşanlar arasındaydı. Sezen Aksu, "Yaşıyor, beyin ölümü de gerçekleşmiş değil. Onun için dua etmek lazım. Ümit kesilmez diyorum ben" diye konuştu.(UMUT ÜNVER / VATAN)[1]

Orhan Baba'dan destek!
 
Müslüm Gürses'i ziyaret için hastaneye giden Orhan Gencebay, ilginç bir anılarını anlattı

Sağlık durumu kritik olan Müslüm Gürses'in yattığı hastaneye sanatçı dostları Orhan Gencebay, Sezen Aksu, Ferdi Tayfur, Selami Şahin, Yunus Bülbül ile Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül gelerek, doktorlarından sağlık durumu hakkında bilgi aldı.

"4 AYDAN BERİ TAKİP EDİYORUM"

Ziyaretin ardından basın mensuplarına açıklama yapan Orhan Gencebay: "Müslüm kardeşimin bu durumuna son derece üzülüyorum. Yaklaşık 4 aydan beri yakın takip ediyorum. Her gün doktorlarından bilgi alıyorum. Son derece emin ellerdeydi. Öğrendiğim kadarı ile gereken her şey burada yapıldı. Ameliyat olarak, teknik olarak en üst düzeyde her şeyin yapıldığını biliyorum. Ancak Müslüm kardeşimin kısmeti buymuş. Vücudunun biraz yorulmuş olduğunu düşünüyorum, düşünülüyor. Bu yüzden şu anda bu durumda şifa diliyoruz. Yaradanın emridir. Ben de 13 sene evvel bir by-pass geçirdim. 5 damar takviyesi oldu. Yaradan bana izin verdi. İnşallah Allah'tan ümit kesilmez. Müslüm kardeşim daha iyi olur ümidini taşıyorum" dedi.


ORHAN BABA'YA AYIP OLUR DİYE ANJİYO OLMUŞ

Yıllar önce için hastandene randevu aldığını söyleyen Orhan Gencebay, Müslüm Gürses ile ilgili anısını şöyle anlattı: "10 yıl evvel Müslüm kardeşimin yine bu şikayetleri olduğunda Muhterem Nur hanımefendi beni aradı. Anjiyo olması gerekiyordu. Fakat Müslüm kardeşim kaçıyormuş. Biraz çekiniyordu herhalde. Ben bu hastaneden randevu aldım. Sonra öyle bir espri oldu ki! Muhterem Hanım anlattı. Anjiyo gününü, saatini aldık. Müslüm kardeşime söylemiş, 'Anjiyo olman gerekiyor' diye. O da 'gitmem' demiş. 'Mutlaka gitmen gerekiyor' demiş. Gitmem dediğinde, 'ama bu randevuyu kim aldı biliyor musun?' diye sormuş. 'Kim aldı?' dediğinde 'Orhan Baba' diye cevap vermiş. 'Yok ya, ayıp olur, gitmek lazım' diye bana olan saygısından dolayı 10 yıl önce gelip stent takıldı. Yani Müslüm Baba, böyle son derece duyarlı, saygılı, duygu dolu bir insan. O zaman ben de hastanede ziyaret ettim. Orada gülüp, bunu anlatmıştım. İnşallah yine böyle olur ümidini taşıyorum." [2]

 

Kaynak: GAZETEVATAN

[1] http://haber.gazetevatan.com/pes-etme-muslum-baba/518841/8/magazin 

[2] http://haber.gazetevatan.com/orhan-babadan-destek/518772/8/magazin



Bu haber 997 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,874 µs