En Sıcak Konular

9 AYDA 11 BİN YABANCIYA TOPRAK SATILDI

1 Mart 2013 21:25 tsi
9 AYDA 11 BİN YABANCIYA TOPRAK SATILDI Ülke toprağını bile “babalar gibi” satmakla övünen hükümetin çıkardığı Mütekabiliyet Yasası’nın çıkmasının üzerinden 9 ay geçmesine rağmen, 11 bin yabancı Türkiye’den toplam 10 bin 687 taşınmaz satın aldı.

Mütekabiliyetle 11 bin yabancıya satış yapıldı

Ülke toprağını bile "babalar gibi" satmakla övünen hükümetin çıkardığı Mütekabiliyet Yasası'nın çıkmasının üzerinden 9 ay geçmesine rağmen, 11 bin yabancı Türkiye'den toplam 10 bin 687 taşınmaz satın aldı.

Ülke toprağını bile "babalar gibi" satmakla övünen hükümetin çıkardığı Mütekabiliyet Ya-sası'nın çıkmasının üzerinden 9 ay geçmesine rağmen, 11 bin yabancı Türkiye'den toplam 10 bin 687 taşınmaz satın aldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, Mütekabiliyet Yasası'nın çıkmasının üzerinden henüz 9 ay geçmesine rağmen yabancılar Türkiye'den yüksek sayıda gayrimenkul alımı yaptı. Yasanın ardından 11 bin 8 yabancıya, 2 bin 513'ü arsa, 8 bin 174'ü konut olmak üzere toplam 10 bin 687 taşınmaz satışı gerçekleştirildi.

Türkiye'den en çok gayrimenkul alanların başında Alman vatandaşları gelirken, bunu İngiliz ve Avusturya vatandaşları izledi. Alman vatandaşları, Türkiye'den 2 bin 557 gayrimenkul satın aldı. Almanya'dan 702 kişiye, Türkiye'nin çeşitli yerlerinden bin 263 arsa ile bin 294 konut satışı yapıldı.

İkinci sıradaki İngiliz vatandaşları 235 arsa, bin 67 konut olmak üzere bin 302 taşınmaz alırken, Avusturya vatandaşları da 205 arsa ve 147 konut olmak üzere 352 taşınmaz sahibi oldu.

ABD'den de Arap ülkelerinden de alıcı geldi

Mütekabiliyetin ardından Türkiye'ye ilgi gösteren diğer ülkeler arasında ABD, Suudi Arabistan, Rusya Federasyonu ve KKTC de yer aldı. Türkiye'den 81 konut ve 56 arsa satılan Amerikalılar, toplam 66 bin 638 metrekarenin sahibi oldu.

Arap ülkelerinden ise ilk sırada 196 konut ve 13 araziyle Kuveyt, ikinci sırada 104 konut ve 64 araziyle Suudi Arabistan, üçüncü sırada 58 konut ve 49 araziyle Birleşik Arap Emirlikleri yer aldı.

Mütekabiliyetin kaldırılmasıyla Türkiye'den taşınmaz alımı yapabilen Tanzanya, Tunus, Norfolk Adaları, Bangladeş, İzlanda, Lüksemburg, Macaristan ve Venezüella gibi ülkeler, gayrimenkul satışında son sıralarda kaldı. Bu ülkelerin vatandaşları, Türkiye'den sadece bir ya da iki taşınmaz aldı.

Yabancılar Antalya'yı tercih etti

Türkiye'den 95 gayrimenkul alan Yunan vatandaşları, sahil şeridindeki illeri tercih etmezken, alımları Ankara, Eskişehir gibi kentlerde gerçekleştirdi. Mütekabiliyet öncesinden şimdiye kadar yabancılar en çok Antalya'daki gayrimenkullere ilgi gösterdi. Antalya'nın ardından İstanbul ve Muğla gelirken, tercih edilen diğer şehirler ise Aydın, İzmir, Bursa, Ankara, Mersin, Hatay ve Yozgat olarak sıralandı.


Kaynak: MİLLİ GAZETE http://www.milligazete.com.tr/haber/Mutekabiliyetle_11_bin_yabanciya_satis_

yapildi/275377#.UTDaS6LxqCk










Bu haber 738 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,867 µs