En Sıcak Konular

TÜRK BAYRAĞI NAMUSUMUZDUR!

24 Şubat 2013 21:55 tsi
TÜRK BAYRAĞI NAMUSUMUZDUR! Ülkemizde özellikle son 10 yıldır belirgin biçimde Türk’ü millet yapan bütün millî değerler, semboller, ilkeler ve kurumlar sessizce kademe kademe yok ediliyor.

Türk bayrağı namusumuzdur

Beş altı gün önce bir televizyon kanalının yarışma programına bir Türk delikanlısı, sırtına Beşiktaş Futbol takımının formasını giymiş gelmiş. Formanın göğsünde de küçük bir Türk bayrağı resmi var. Program sahibi, Türk bayrağını bantlayarak yayınladı. Gerekçe de, seyirciler bundan etkilenmesin diyeymiş. Bu, milletimizin zekâsı ile alay etmektir. Ama bütün Türk milleti anladı ki bu o kadar basit bir gerekçeye dayandırılamaz. Türk bayrağının kamusal alanlarda görünür kılınmasından rahatsız olanların niyetini hepimiz biliyoruz. 
Ülkemizde özellikle son 10 yıldır belirgin biçimde Türk’ü millet yapan bütün millî değerler, semboller, ilkeler ve kurumlar sessizce kademe kademe yok ediliyor. Atatürk’ün kurduğu millî Türk devlet projesi emperyalist Haçlı-Siyon cephenin talimatıyla bütün kurum ve değerleriyle tasfiye ediliyor. Bunlardan biri de Türk bayrağını indirmek, itibarsızlaştırmak, Türk’ün yüreğindeki bayrak heyecanını söndürmek. Türk bayrağı Türk’ün gönlünden ve göğünden indirilirken yerine PKK eşkiyasının, Avrupa Birliği’nin ve Amerika’nın bayrağını yükseltiyorlar. Avrupa Birliği bayrağındaki 12 altın yıldız da İncil’den alınmadır. Şöyle: "Ve gökte büyük bir alamet, güneşle giyinmiş ve ayakları altında ay, ve başı üzerinde on iki yıldızdan tacı olan bir kadın göründü.” (Yuhanna'nın Vahyi, 12:1). 
Bayrak, bir milletin ve devletin bağımsız siyasî, askerî, kültürel ve ekonomik kimliğinin simgesidir, millî bir işarettir. Aynı zamanda tarihî, kültürel, coğrafi, tabiî değerlerinin, ruhunun, heyecanının, geçmiş kıvancının ve gelecek tasavvurunun simgesidir. Bayrakta o milletin tarihten getirdiği bütün hatıralar, acı tatlı olaylar, bütün millî yaşanmışlıklar temsil edilir. 
Bayrak, aynı zamanda hâkimiyet yani egemenlik simgesidir. Bir devletin belli bir siyasî, idarî ve coğrafî sınırlar içinde hâkim oluşunun simgesidir. Tek vatanda tek bayrak, egemenlik sembolüdür. Başka bayraklar, egemenliğin paylaşımıdır ki bunu hiçbir Türk kabul edemez. 
Türk bayrağı, Türk milletinin toplumsal hayatında, eğlencelerinde, değişik törenlerinde, kurumlarında ve kişisel hayatında önemli bir yere ve işleve sahiptir. Bayrağımızla milletimiz, her alanda özdeşleşmiş gibidir. Türk bayrağı, millî birlik ve bütünlük simgesidir. Düğünlerde alayın önünde taşınır, askere giden delikanlıların sırtlarında, omuzlarında gezdirilir. Türk bayrağı, savaşta en öndedir. Bunun temsilî manası şudur: Biz istiklalimiz, vatanımız, milletimiz, devletimiz, kültürel değerlerimiz adına yapılabilecek en büyük fedakârlığı yaparız, yani seve seve şehit olabiliriz. 
Türk bayrağı şehit mezarlarına dikilir. Bununla verilmek istenen mesaj şudur: Türk vatanının bir karış toprağı bile şehit olmak pahasına kimseye verilmeyecektir. Son ferdimiz şehit oluncaya kadar vatan savunulacaktır. Dolayısıyla Türk’ün toprağında kimsenin gözü olmamalıdır. 
Türk bayrağına İslamcılık adına karşı çıkanlar sapıklık içindedirler. Zira Türk bayrağındaki hilal, İslam medeniyetini temsil eder. Hristiyanlık medeniyetinin sembolü haç, İslam medeniyetinin sembolü ise hilaldir. Ayrıca Arapça yazıldığı zaman “Allah” kelimesiyle “hilal” kelimesinde her ikisinde de aynı harfler vardır. Yani “Allah” kelimesinde de “hilal” kelimesinde de 1 elif, 2 lam ve 1 he harfi bulunmaktadır. Her iki kelimedeki harflerin ebced hesabıyla rakam değeri 99’dur. Bu da Allah’ın 99 ismine işaret eder. Bu durumda hilal, aynı zamanda Allah’ı da temsil etmekte ve onu çağrıştırmaktadır. Bayrağa “Allah” yazmak sakıncalı olduğundan onu temsilen hilal şekli konmuştur. 
Türklerin savaş taktiği de hilal taktiğidir. Camide ve kışladaki ders düzeni, Mehter takımının nöbet vurma sırasında aldığı şekil de Hilal şeklidir. (http://www.diyadinnet.com/YararliBilgiler) 
Bayrağımızdaki 5 köşeli yıldızın da simgesel manaları vardır. Yıldız, Türk millî değerlerini, İslam’ın 5 şartını ve Arapça “Muhammed” yazısının şeklini çağrıştırır. Arap harfleriyle “Muhammed” yazıldığında 5 köşeli yıldıza benzer. 
Türk bayrağı al rengini şehitlerimizin kanından almıştır. 
Millî Mücadelemiz, bir bayrak mücadelesidir. Maraş’ımızın Fransızlar tarafından işgalinde önemli bir bayrak hadisesi yaşandı. Fransız işgal komutanı Andre, 26 Kasım 1919 Çarşamba günü Maraş’ı işgal etti. Ermeniler önceden hazırladıkları büyük bir Fransız bayrağını açarak "Yaşasın Fransa, yaşasın Ermenistan, kahrolsun Türkler" diye bağırdılar. 
İşgali kutlamak bağlamında Andre, Maraşlı Ermeni vatandaşı Agop Hırlakyan'ın torunu Helena'yı dansa davet etti. Bu daveti reddeden kız, ders almamız gereken bir söz söyledi: "Sizinle dans edemeyeceğim için üzgünüm. Çünkü kendimi hâlâ esaret ve zillet içinde yaşayan bir kadın olarak görüyorum. Kalesinde Türk bayrağı dalgalanan bir memlekette Fransızların hâkim oldukları ve bizim emniyet ve hürriyet içinde yaşadığımızı nasıl düşünebiliyorsunuz?" 
Bunun üzerine Andre, kaledeki Türk bayrağını indirip yerine Fransız bayrağını dikti. Fransız-Ermeni işgaline tam bir Müslüman Türk tavrıyla tepki koyan Ulu Cami imamı Rıdvan Hoca: "Hürriyeti olmayan bir milletin Cuma namazı kılması caiz değildir" diyerek kutsal istiklal kıyamını ve cihadını ateşledi. Andre’nin Ermeni tercümanının: "Bir bez parçası için bu kadar gürültü çıkarmaya ne lüzumu var" sözü, bugün Müslüman ve Türk görünen, ama gerçek kimliğini bilemediğimiz bir sürü liberal karanlık aydın tarafından tekrarlanıyor. 
Aynı şekilde Andre de: "Bir bez parçasından başka bir şey olmayan bayrak için dün bu kadar gürültü yaptınız. İstesem hepinizi yok edebilirdim, yapmadım. Yarın top tüfek kullanacak olursam ne yaparsınız? Çoluk çocuğunuza acımıyor musunuz?" deyince Âşıklı oğlu Hüseyin: "Ben anamdan doğdum, kalede bayrağımı gördüm. Ölünceye kadar da göreceğim. Biz bütün Türkler böyleyiz. Onu görmemek için ya kör olmak ya da ölmek lazım. Kör değilim. O halde onu görmezsem öldüm demektir. Hem bilir misiniz, bayrak için ölmek bizde şehit olmaktır ve en büyük şereftir. Yalnız ben değil, küçük büyük, kadın-erkek bütün Maraşlı Türkler, her Cuma sabahı uyanınca ilk önce kaleye bakar, bayrağımızı görürüz. Yaşadığımızı anlar ve Allah'a şükrederiz." diye soylu bir Türk duruşu ortaya koydu. Nitekim Türk bayrağı hassasiyetinin ateşlediği Müslüman Türk Maraş halkının kutsal istiklal ruhu şu parolada gizlidir:   "Maraş bize mezar olmadan, düşmana gülzâr (gül bahçesi) olamaz." 
Mehmet Akif Ersoy’un: “Bir hilâl uğruna, yâ Rab, ne güneşler batıyor!” çığlığı, aslında hilalin temsilciliğindeki tam istiklâlimiz adına her türlü fedakârlığı yapabilme kararlılığımızı ortaya koyuyor. Mithat Cemal Kuntay’ın: ”Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır / Toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır” mısraları da bayrağın şehit kanlarımızla bezediğimiz bir istiklalci belge oluşunu veciz olarak ifade ediyor. 
Bayrağın ayağı vatan toprağına saplı, başı Türk’ün özgür semalarında dalgalanmaktadır. Biz, bütün Türkler birer bayrağız. Ayağımızla vatan topraklarına basıyoruz, başımızla hür semalarımızın bulutlarını tarıyoruz. Milliyet ruhunu kaybetmiş kozmopolit ibişler, emperyalistlerin önlerine attığı leşlerle kokuşmuş cesetlerinin içinde çürümüş ruhlarını oyalamaya devam etsinler. 

Prof. Dr. Nurullah Çetin - Yeni Mesaj Gazetesi

 

Kaynak: YENİ MESAJ GAZETESİ http://www.yenimesaj.com.tr/?artikel,12004795/turk-bayragi-namusumuzdur/prof-dr-nurullah-cetin


Bu haber 741 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,996 µs