En Sıcak Konular

BDP HEYETİ İMRALI İLE GÖRÜŞTÜ

24 Şubat 2013 10:00 tsi
BDP HEYETİ İMRALI İLE GÖRÜŞTÜ BDP'li 3 milletvekili, İmralı Yüksek Güvenlikli F Tipi Kapalı Cezaevi'nde hükümlü bulunan Abdullah Öcalan ile görüşmek üzere adaya gitti.

Özel kalemi hazır iş, imzalara kaldı!

BDP'li üç milletvekili, müzakere süreci kapsamında İmralı adasına giderek teröristbaşı ile görüştü. Milletvekilleri Öcalan'a kalem ve kitap götürdü
 
BDP'li 3 milletvekili, İmralı Yüksek Güvenlikli F Tipi Kapalı Cezaevi'nde hükümlü bulunan Abdullah Öcalan ile görüşmek üzere adaya gitti. BDP'li milletvekilleri Pervin Buldan, Sırrı Süreyya Önder ve Altan Tan'dan oluşan BDP heyeti, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne ait bir botla İmralı'ya hareket etti. Buldan, Öcalan'a dolma kalem götürürken, Sırrı Süreyya Önder ise kitap götürdü. İstanbul basını ile yabancı televizyon kanalları ve uluslararası ajanslar, Abdullah Öcalan ile görüşecek BDP'li 3 Milletvekili'nin gidişini görüntülemek için sabah erken saatlerde nöbet tutmaya başladı. Saatler öncesinden canlı yayın araçları marina önüne konuşlandırıldı.  
 
Yoğun ilgi
 
TBMM 030 plakalı makam otomobiliyle Ataköy Marinası'na gelen BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ve BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan basının yoğun ilgisi nedeniyle Kıyı Emniyeti'ne ait bota ilerlemekte güçlük çekti. Gazetecilerin sorularını yanıtsız bırakan vekiller, çevrelerini saran basın ordusundan dolayı 100 metrelik yolu; ancak 15 dakikada alarak bota binebildi. Sırrı Süreyya Önder, teknenin içinden basın mensuplarına el salladı. Önder, Abdullah Öcalan'la yapılacak olan görüşmeden sonra açıklama yapacaklarını belirterek, "Arkadaşlar şu anda açıklama yapmayacağız. Açıklama dönüşte olacak" dedi. Sırrı Süreyya Önder, dönüş saatinin ise belli olmadığını söyledi.
 
Özel yapım kalem
 
Pervin Buldan, Abdullah Öcalan'a bir kalem ve "mütevazi" bir tespih aldığını söyledi. Pervin Buldan, kalemi, Nişantaşı'ndaki eski bir kırtasiye mağazasından aldı. Paketin üzerindeki "Plumon" markası takip eden gezetecilerin karşısına adres olarak Nişantaşı'ndaki şık bir dükkan çıktı. Burası kalem tutkunlarıın uğrak yeri olarak biliniyor. Sınırlı sayıda bulunabilen Caran D'ache marka dolma kalem ve tükenmez kalemlerinin de satıldığı farklı bir kırtasiyeci. Özel yapım defterlerin, 18. yüzyıldan bu yana kullanılan mürekkeplerin bulunabildiği işyerinin yetkilileri Buldan'ın elindeki paketin içindekiler hakkında bilgi vermedi. Fatura bilgilerinin kontrol edilmesini gerektiğini söyleyen yetkililier, "Bizden kimin ürün aldığını şu anda tarifle bilmemiz mümkün değil" dediler. Sırrı Süreyya Önder ise Öcalan'a AB üyesi ülkelerin anayasalarını karşılaştırmalı olarak ele alan bir kitap ile TBMM Darbeleri Araştırma Komisyonu'nun raporunu verecek. 
 
Öcalan'dan 3 mektup
 
Görüşmede Öcalan'ın heyete 3 mektup verdiği bildirildi. Bu mektupların birinin Avrupa'ya, diğerinin Kandil'e 3. mektubun da kamuoyuna hitaben yazıldığı belirtildi. Bu mektuplardan kamuoyuna olana Pervin Buldan okudu: "Bu görüşme tarihi bir adımdır. Tarihi bir süreç yaşıyoruz. Bütün taraflar bu süreçte çok dikktali ve duyarlı olmalıtdır. Devletin elinde tutsaklar var. PKK'nın elinde tutsaklar var. PKK elindeki tutsaklara iyi davranmalı. Umarım ailelerine kavuşurlar." Buldan,"Diğer bütün açıklamaları eşbaşkanlar yapacaktır" dedi.


Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ  http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=81272


Bu haber 638 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,540 µs