En Sıcak Konular

AZERBAYCAN'DA ERMENİSTAN'I KURACAKLARDI

21 Şubat 2013 12:28 tsi
AZERBAYCAN'DA ERMENİSTAN'I KURACAKLARDI Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kars İl Başkanlığı tarafından "Hocalı Katliamı" konulu panel düzenlendi.

Azerbaycan'da Ermenistan'ı kuracaklardı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kars İl Başkanlığı tarafından "Hocalı Katliamı" konulu panel düzenlendi. MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, Van'ın 1915'te Ermeni ve Rusların birlikte saldırıları sonrası düştüğünü hatırlatarak, "50 Türk kadını alınarak Akdamar Kilisesi'ne götürüldü. Götürülürken kadınlar iffetlerini korumak için kendilerini göle attılar ve iffetlerini korudular. Ama maalesef biz onlar için oraya bir iffet anıtı dikemedik." diye dert yandı.
 
Serhat Boyları Derneği'nin katkılarıyla organize edilen panel, Kars Halk Eğitim Çok Amaçlı Salonu'nda yapıldı. Moderatörlüğünü MHP MYK Üyesi Muharrem Yıldız'ın yaptığı panele MHP Kayseri Milletvekili Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan, Azerbaycan Milletvekili Aydın Mirzezade'nin konuşmacı olarak katıldı. Panelde Hocalı Katliamı'nda yaşanan olaylar gündeme getirildi.
 
Türkiye ve Azerbaycan milli marşlarının okunması, Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından başlayan programda; Azerbaycan Cumhuriyeti'nin resmi açıklamasına göre saldırıda 106'sı kadın, 83'ü çocuk olmak üzere toplam 613 Azerbaycanlı vatandaş hayatını kaybettiği anlatıldı.
 
Hocalı Katliamı; Karabağ Savaşı sırasında 26 Şubat 1992 tarihinde Azerbaycan Cumhuriyeti'nın Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı kasabasında yaşanan ve Azeri sivillerin Ermenistan'a bağlı kuvvetler tarafından toplu şekilde katledildiği de hatırlatıldı. Ayrıca, İnsan Hakları İzleme Örgütü'nün, Hocalı Katliamı'nı Dağlık Karabağ'ın işgalinden bu yana gerçekleşen en kapsamlı sivil katliamı olarak nitelendirdiği de düşülen notlar arasında yerini aldı.

DERTLERİMİZ ORTAK
 
MHP Kars İl Başkanı Yaver Özcan, yaptığı açılış konuşmasında şunları söyledi:
"Hocalı'da yaşanan zulüm ve soykırımı unutmamak, unutturmamak için bugün bir aradayız. Her şart altında Azerbaycan Türkü'nün bütün dertleri, Anadolu Türkü'nün derdi olmaya devam edecektir."

AZERBAYCAN TOPRAKLARINDA ERMENİSTANI KURMAYI HEDEFLEMİŞTİ
 
Panelin başkanlığını yürüten MHP MYK Üyesi Muharrem Yıldız da şöyle konuştu:
"Azerbaycan'da yapılan katliamda orada yaşayan Azerbaycan Türkleri savunmasızdı, silahsızdı. Bir gece yarısı orada yaşayan Azerbaycan Türklerini katlettiler. Fakat bunu anlamak lazım ki Azerbaycan topraklarında Ermenilerin ne işi vardı ve ne yapmak istiyorlardı.
 
Ermeniler, Azerbaycan toprakları üzerinde Ermenistan kurmayı hedeflemiş ve bunu da başarmışlardı. Fakat ilerleyen süreçler içerisinde kurulan cumhuriyet yeterli değildi ve sınırları genişletmek istiyorlardı. Tekrar Anadolu topraklarına göz dikmişlerdi ama cesareti ve gücü olmadığı için yeni kurulan Azerbaycan Cumhuriyeti'ne ve Azerbaycan topraklarına, Karabağ'a doğru sınırlarını genişletmek için yola çıkmışlardır. Hocalı'da yaşanan katliamla birlikte başka bir şeyi de başarmak istiyorlardı. Bu da o şehirlerde buna benzer katliamlar gerçekleştirerek oradaki insanları korkutarak, yıldırarak terk etmelerini sağlamaktı.

Türk Milliyetçileri ve Milliyetçi Hareket Partisi sadece Azerbaycan'da değil, dünyanın neresinde bir Türk varsa o Türk'ün derdiyle dertlenmiş, sevinciyle sevinmiştir. Bu nedenle bu günün Milliyetçi Hareket Partisi tarafından hazırlanması da ayrı bir anlam kazanmıştır."
 
KATILIMCILAR
 
Penele AK Partili Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Azerbaycan'ın Kars Başkonsolosu Ayhan Süleymanov, MHP İl Başkanı Yaver Özcan, Koçköy Belde Belediye Başkanı Esat Aydın, MHP Kars Eski Belediye Başkanı Tuncer Mutluer, MHP MYK Üyesi Muharrem Yıldız, Kars Ticaret Borsası Başkanı İsmet Çelik, Kars Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Adem Burulday, Ülkü Ocakları Kars İl Başkanı Tolga Adıgüzel, çeşitli STK temsilcileri, partililer ve vatandaşlar katıldı.


Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?id=27572&haber=azerbaycan-39da-ermenistan-39i-kuracaklardi


Bu haber 799 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,322 µs