En Sıcak Konular

ERDOĞAN'IN BAHÇELİ'Yİ SUÇLARKEN UNUTTUĞU GERÇEK

20 Şubat 2013 11:18 tsi
ERDOĞAN'IN BAHÇELİ'Yİ SUÇLARKEN UNUTTUĞU GERÇEK Başbakan Erdoğan, dünkü grup toplantısında merhum Bülent Ecevit'in başbakan olduğu azınlık hükümeti döneminde İmralı canisi yakalandığında MHP'nin Meclis'te dahi olmadığını unutup Bahçeli'yi suçlamaya çalıştı.

BAŞBAKAN YİNE YALANA SARILDI
 
İMRALI canisi ile pazarlık masasına oturan Başbakan Erdoğan dünkü grup toplantısında merhum Bülent Ecevit'in başbakan olduğu azınlık hükümeti döneminde İmralı canisi yakalandığında MHP'nin Meclis'te dahi olmadığını unutup Bahçeli'yi suçlamaya çalıştı. AKP'nin de katkılarıyla 1 Ağustos 2002'deki olağanüstü toplantılarda idam cezası, yasalarımızdan çıkarıldı .Öcalan kurtarıldı. İdamın kaldırılmasına sadece MHP grubu 117 milletvekili ile buna karşı çıktı.  
  
İmralı canisi ile pazarlık masasına oturan Başbakan Erdoğan, dünkü grup toplantısında merhum Bülent Ecevit'in başbakan olduğu azınlık hükümeti döneminde İmralı canisi yakalandığında MHP'nin Meclis'te dahi olmadığını unutup Bahçeli'yi suçlamaya çalıştı.
 
AKP'nin de TBMM'de 53 milletvekili ile yer aldığı, o zaman milletvekili olmayan Erdoğan'ın genel başkanları sıfatıyla misafir locasından izlediği AKP Grubunun da katkılarıyla 1 Ağustos 2002'deki olağanüstü toplantılarda idam cezası, yasalarımızdan çıkarıldı.
 
Sadece MHP grubu 117 milletvekili ile buna karşı çıktı. Ancak diğer partiler ittifak yapıp idam cezasını kaldırarak Öcalan'ı da kurtardılar. DSP, ANAP, DYP, SP, AKP ve YTP'li milletvekilleri, ittifak halinde idam cezasını kaldırdılar. O dönemde milletvekili olmayan Recep Tayyip Erdoğan, Meclis locasından AKP'li 53 milletvekiline talimat verip, kabul oyu kullandırarak Öcalan'ı asılmaktan kurtarmaya fiili olarak önayak oldu.
 
İMRALI HEYETİ
Başbakan Erdoğan dün açılım ve yeni anayasa için kol kola girdiği ortağı BDP'nin Karadeniz kışkırtmalarını savundu, muhalefeti suçladı. Erdoğan, partisinin grup toplantısı için TBMM'ye gelişinde de gazetecilerin sorularını yanıtladı.
 
Erdoğan, İmralı'ya gidecek 2. heyetin belli olup olmadığı yönündeki soruya "Henüz yazılı bir müracaat bakanlığımıza gelmedi. Yazılı müracaat geldikten sonra katılacak isimler belli olur" karşılığını verdi.
 
BDP'nin hükümetten açıklama beklediği açıklamasının hatırlatılması üzerine Erdoğan, "Hükümetten ne açıklaması bekleniyor? Kim gitmek istiyorsa o yazılı müracaat yapar. O yazılı müracaat üzerine de bakanlık değerlendirmesini yapar" diye konuştu.
 
Erdoğan, "Gayrı resmi bildirilen isimlere itirazınız var mı?" sorusuna "Yazılı müracaat olmadığına göre bir şeyi değerlendiremeyiz" diye yanıt verdi.
 
Daha sonra Meclis'e geçen Başbakan Erdoğan, AKP Grup Toplantısı'nda partililere seslendi. Konuşmasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yurtdışında Türkiye'yi şikayet ettiğini dile getiren Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Keşke ana muhalefet partisi genel başkanının küresel olmasa bile bölgesel bir vizyonu olsaydı.
 
Yurtdışında yaptığı tek şey, kendi ülkesini şikayet etmek ve ağlamaktan ibaret. CHP Genel Başkanı'nın yaptığı, çok büyük bir sorumsuzluktur. Polis katillerinin sırtını sıvazlamaktır. Başörtüsü ve darbe tertipçileri bu partinin içinde toplanmış. Hayvanların önüne makarna atıp, 'Saman bulamıyorlar'diyen yalancılar bu partinin içindedir. Allah CHP seçmenine sabır versin."
 
SİNOP'TAKİ OLAYLAR
Sinop'ta BDP'li vekillerin kışkırtmaları sonrası yaşanan gerginlikleri değerlendiren ve BDP'yi savunan Erdoğan, şöyle konuştu: Beğenirsin, beğenmezsin, bu gelenler bu ülkenin seçilmiş milletvekilleri... Yapacakları toplantı yasalar içinde olduğu sürece saygı duymak zorundasın. Başbakan Erdoğan grup konuşmasının ardından Meclis Başkanı Cemil Çiçek'i ziyaret etti. 


Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?haber=basbakan-yine-yalana-sarildi&id=27547


Bu haber 633 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,821 µs