En Sıcak Konular

BATININ ORTADOĞU ŞUBESİ

12 Şubat 2013 22:24 tsi
BATININ ORTADOĞU ŞUBESİ Ne diyor hükümetimiz: “AB olmazsa, Şangay’a giderim”. Aklı sıra girmek için can attığı AB’ye gözdağı veriyor.

Batının Ortadoğu şubesi

Ne diyor hükümetimiz: "AB olmazsa, Şangay'a giderim". Aklı sıra girmek için can attığı AB'ye gözdağı veriyor. 2004'teki tam üyelik müzakerelerini başlatan imzayı Türk (yani Müslüman) düşmanı Papa Y. Innocent'in heykelinin önünde atan bir başkasıydı zaten. 50 seneyi aşkın bir süredir kapısında beklediğimiz ve kendi mantığı ve dinamikleri itibariyle almayacakları da gün gibi aşikar olan AB üyeliği ham hayalini ısıtıp ısıtıp sunan da, uğruna AB Bakanlığı adında (ne iş yaptığı meçhul) bir bakanlık kuran da bir başkasıydı zaten. Nasıl olsa balık hafızalı ve sorgulamayla, soru sormayla bir ilgisi kalmamış, apolitik ve kendi meselesine bile yabancı bir toplum var el altında ve ne yapsan, ne desen gidiyor nasıl olsa. Birkaç gün sonra "Şangay Beşlisi'ni AB'ye alternatif olarak söylemedik" dediler zaten.

Gireriz diye güya AB'yi "korkuttukları" Şangay Beşlisi de Türkiye'nin gelip katılmasını bekliyordu zaten dört gözle. "Yeni Türkiye" palavralarına kendisini fazla kaptıranlar, muhtemelen Şangay Beşlisi'nin Türkiye'nin gelip kendilerine katılmalarını ve hatta "başlarına geçmesini" bile hayal ediyorlar olabilir. Ne de olsa, gerçeklerle bağlantıyı kestikten sonra yaşanılan hayal aleminin de sınırı olmayacak. Hemen her konuda Batı'nın "Truva atı" rolüne soyunmaya alışan Türkiye'yi, dünden razı bir şekilde kabul edecek Şangay Beşlisi de. ABD'nin yancılığını yapmaktan kendisini bir anda "bölgesel liderlik" gibi temelsiz iddialara kaptıran Türkiye, kendi milli menfaatlerini ülke içerisinde çok mükemmel savundu da, yurt dışındaki oluşumlardan pay kapabilmeyi hesaplıyor bir de. Komik bile değil.

Yani, 60 milyar dolara ulaşan ve dışa bağımlı olduğumuz en önemli kalem olan enerji ithalatının sebep olduğu cari açığı çözmek için Türkiye'nin niyeti Kuzey Irak'taki petrolden pay kapabilmek! Neredeyse kendi güneydoğusunda hükmü kalmadı kalmayacak bir noktada olan Türkiye, dünyanın bütün emperyal güçlerinin gözünün üzerinde olduğu bu coğrafyada, daha kendi topraklarını adam akıllı savunabilmekten acizken (bkz. Maraş'a, Adana'ya, Antep'e yerleştirilen Patriotlar, gelen NATO askerleri), kalkıp binbir türlü kirli hesabın döndüğü bir kurtlar sofrasında Kuzey Irak petrolünden pay kaparak cari açığı kapatacak. Güler misiniz, ağlar mısınız buna? En başta akla gelen soru şu: Emperyalist güçlerin Ortadoğu şubesi gibi hareket eden Türkiye'nin ağzına bir parmak bal çalarlar ama o bölgedeki büyük rantı koklatırlar mı? Cevabının ne olduğu meydanda zaten.

Obama'nın 2009'daki Türkiye ziyaretinin ardından birden bire gelen "ilhamla" Kürt açılımına (sonradan "Demokratik" açılım dediler) girişen AKP, bu günlerde yine kaynağı belirsiz bir ilhamla "müzakere" sürecini çok büyük bir marifetmiş gibi önümüze koyuyor. Koskoca bir devleti, bir terör örgütünün tutuklu elebaşından medet umar hale getirmeyi, bir terör örgütüyle (o örgütü meşrulaştırmaya yol açacak bir şekilde) masaya oturmayı büyük bir hadise gibi sunabiliyor. Aslında olan şu kısaca; "Ben bu işi beceremedim, hapisteki elebaşından medet umuyorum" demenin diplomasi lügatindeki karşılığını söylüyorlar.

İllegal bir yapıyı muhatap almanın ne gibi bir sonucu olabileceğini hesap edemiyorlar mı acaba? Hele ki, Türkiye dışında bölgedeki diğer ülkelerde de (Suriye, Irak, İran) benzer hareketlenmelerin olduğu bir dönemde, bu adımın sonunun Türkiye'nin toprak bütünlüğüne dair bir açık tehdide dönüşeceğini göremiyorlar mı gerçekten? Etnik siyaset yapan partinin eşbaşkanı, Irak'ın kuzeyindeki oluşumdan "Güney Kürdistan tamam" diyerek bahsediyor ve sıranın Türkiye'nin güneydoğusuna geldiğinden bahsederek sıranın "Kuzey Kürdistan'da" olduğunu söylüyor. Tabii, kamuoyu o sıralar Apo'yla görüşen hükümetin bu sorunun çözümleyip "tarihe geçeceği" saçmalıklarına inanmakla meşgul olduğundan,  bu açıkça zikredilen "Büyük Kürdistan" realitesini duymuyor bile. Bu yolun sonunun "Büyük İsrail"e gideceğini de bilmiyorlar herhalde.

Bu meselenin çözümünün İslam eksenli bir çözüm olduğu ve bunun dışında "dayatılan" tüm çözümlerin (!) hangi amaca hizmet edeceği malum. Bu konuda Sezai Karakoç, "Gidip de elinin altındaki bir mahkûmla pazarlık yapamazsın. Devlet bu kadar acze düşmez. Devlet buna tenezzül dahi etmez. Devlet vatandaşına bakar, milletinin bir parçası olan Kürtlerin şikâyetlerini dinler, "neler yapabilirim?" diye düşünür. Bu konuda tarih ne diyor, geçmiş ne diyor, medeniyetimiz ne diyor? Araştırır, yapılabilecek şeyleri en kısa zamanda yapar. Yoksa insanları öldürmüş, illegal bir örgütle illegal bir şekilde pazarlık yapamaz" diyor.

Adını dilinden düşürmeyenler, şiirlerini ezbere okuyup da sözlerine itibar etmeyenler, bari bu sözlerine bir kulak verin. Bir terör örgütünün elebaşından medet umacak kadar bir acziyet sergilemek ve Batılı emperyalistlerin Ortadoğu şubesi gibi davranmak yetmedi mi?

Burak Kıllıoğlu -Milli Gazete 

Kaynak: MİLLİ GAZETE http://www.milligazete.com.tr/koseyazisi/Batinin_Ortadogu_subesi/13686#.URqkwWAqE4w


Bu haber 588 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,027 µs