En Sıcak Konular

ADNAN OKTAY ''BAV DAVASI''NDA HAKİM KARŞISINA ÇIKTI

12 Şubat 2013 21:42 tsi
ADNAN OKTAY ''BAV DAVASI''NDA HAKİM KARŞISINA ÇIKTI Kamuoyunda Bilim Araştırma Vakfı (BAV) davası olarak bilinen davanın bugün Çağlayan Adliyesinde duruşması görüldü.

Adnan Hoca'nın Davası Nisan'a ertelendi!

Kamuoyunda Bilim Araştırma Vakfı (BAV) davası olarak bilinen davanın bugün Çağlayan Adliyesinde duruşması görüldü.

Kamuoyunda Bilim Araştırma Vakfı (BAV) davası olarak bilinen davanın bugün Çağlayan Adliyesinde duruşması görüldü. Davaya Vakıf Başkanı Adnan Oktar da katıldı. Oktar Mahkeme heyetine güvendiğini ve saygı duyduğunu söyledi.
Mahkeme bir sonraki duruşmayı 26 Nisan'a ertelendi.
İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde Bugünkü duruşmaya Adnan Oktar'ın da aralarında bulunduğu tutuksuz 4 sanık katıldı. 

OKTAR: MEVKİNİZE GÜVENİYORUZ, SİZE SAYGI DUYUYORUZ



Mahkemeye ulaşan evrakları okumayı tamamlayan Başkan Toğuş, reddihakim talepleri konusunda İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesine yapılacak olan itiraz sonucunun beklenmesi için duruşmayı erteleyeceklerini, bu nedenle hazır bulunan sanıkların sorgularının alınmayacağını kaydetti. Daha sonra Başkan Toğuş'un, bir talebiniz var mı diye sorduğu Oktar, "Mevkinize güveniyoruz, size saygı duyuyoruz." dedi.

HUKUKEN DÜŞMÜŞ OLMASI GEREKEN DAVA DEVAM EDİYOR

1999 yılında 28 Şubat sürecinin bir devamı olarak büyük bir polis operasyonuyla göz altına alınan ve yapılan araştırmalar neticesinde hiçbir suç unsuruna rastlanmayan Bilim Araştırma Davası halen devam ediyor. Göz altına alındıkları dönemde Organize Suçlarla Mücadele Şubesinde Adil Serdar Saçan ve ekibi tarafından işkenceye maruz kalan ve işkence altında bazı sözde beyanları imzalamak zorunda bırakılan camia mensuplarının davası 2005 tarihinde zaman aşımı kararıyla neticeye varmıştı. Ancak bu aşamada çok ilginç bir gelişme oldu ve hukuken temyiz yetkisi olmayan Fatih Altaylı tarafından yapılan temyiz başvurusuyla dosya yeniden yerel mahkemeye gönderildi. TCK 220. maddeye göre,  örgüt kurma suçlamasında bireylerin doğrudan zarar görmesi mümkün değildir. Bu sebeple gerçek kişilerin itiraz ve temyiz hakkı yoktur. Buna rağmen BAV davasında Yargıtay 8. Ceza Dairesi bu durumu gözden kaçırmış ve hukuka ve usule aykırı bir şekilde temyiz yetkisi olmayan Fatih Altaylı'nın başvurusuyla temyiz değerlendirmesi yapmış ve kararı bozmuştu. Nitekim yerel mahkeme de bu hatayı sonradan fark etmiş ve 29.04.2011 tarihli celsede Fatih Altaylı'yı müdahillikten çıkarmış yani dosya üzerinde hiçbir takip ve temyiz hakkı bulunmadığını teyit etmişti. Dava dosyası üzerinde inceleme yapan Prof. Dr. Doğan Soyaslan, Prof. Dr. Hamide Zafer, Prof. Dr. Emin Artuk, Prof. Dr. Vahit Bıçak, Yargıtay Onursal Daire Başkanı Bilal Kartal gibi onlarca saygın hukukçunun Fatih Altaylı tarafından yapılan temyizin yok hükmünde sayılması, dolayısıyla halen devam eden davanının da "aslında düşmüş, yok hükmünde bir dava olduğunu" mütalaalarında belirttikleri biliniyor.

ÜYE HAKİMİN "USULE UYUN" UYARILARI DİKKAT ÇEKTİ

Bugün yapılan duruşmada ise, duruşma sonunda mahkeme başkanı Selahattin Toğuş, sanıklar ile avukatları tarafından mahkemeye yazılı olarak sunulan taleplere ilişkin ara kararını yazdırmaya başladı. Avukatlar tarafından davanın düşmesi gerektiğine ilişkin taleple ilgili olarak zamanaşımı konusunun daha sonra değerlendirilmesine karar verildiğini tutanağa yazdırdı. Ancak bu sırada üye hakim Savaş Yıldırım, Başkan Toğuş'a hitaben, "Bu konuda ya şemdi karar verin ya da tutanağa bu şekilde bir ara karar yazdırmayın. Çünkü böyle bir ara karar usule aykırıdır." dedi. Yıldırım'ın uyarısını dikkate alan Başkan Toğuş, bu ara kararı tutanaktan çıkarttı. 

Daha sonra Duruşmada hazır bulunan Adnan Oktar'ın da aralarında bulunduğu 4 sanığa, bir sonraki celsede hazır bulunmalarını bildiren Başkan Toğuş, gelmemeleri halinde haklarında yakalama kararı çıkarılacağını da ara karara yazdırdı. Üye hakim Savaş Yıldırım, bu ara karara da itiraz ederek ve sesini de yükselterek, "Sanıkları bağışık yargılayın. Adamları yakalamak için elinizden geleni yapıyorsunuz." dedi. Başkan Toğuş ise "Evet, yapacağız tabii ki." karşılığını verdi. Üye hakim Yıldırım da "Tutuklamaya için çok meraklısınız. Böyle ara karar olmaz. Bu kararın altına biz de imza atacağız." dedi. Bunun üzerine Başkan Toğuş, "Bunun yeri burası değil. Müzakere edilerek karar verilir. Burada tartışmayalım." dedi. Önce "Müdahale etmeyin. Kararı yazdırdım artık." diyen Başkan Toğuş, üye hakim Yıldırım'ın ısrarı üzerine bu ara kararı da 'Sanıkların duruşmada bulunmalarına karar verildi.' şeklinde değiştirdi. 

Ara kararların yazdırılmasından sonra duruşmaya gün verilmesi aşamasında da kısa süreli bir tartışma yaşandı. Üye hakim Salim Tuna duruşmayı 22 Mart 2013 tarihine erteleyebileceklerini söyledi. Bunun üzerine avukatlar, beklenen evrakların geç geleceğini belirterek duruşmanın Nisan ayı sonlarında bir günde yapılmasını talep etti. Bunun üzerine duruşma 26 Nisan 2013 tarihine ertelendi.

BİLİM ARAŞTIRMALAR VAKFI DAVASI NEDİR?

BAV Fahri Başkanı Adnan Oktar'ın da bulunduğu 35 kişinin yargılandığı dava ile ilgili kuzeyinsesi.com'a konuşan  Oktar'ın çevresindeki önemli isimler, gelişmelere ilişkin bilgiler verdi.
Geaçmiş dönemlerde davanın devam ettiği süreçte, davada birçok hukuk ihlallerin yapıldığını savunan Oktar'ın çevresi, dışarıdan yargının baskı altına alınmaya çalışıldığını ileri sürdü.
Davaya ilişkin basına yansıyan taraflı haberlerden de rahatsızlıklarını dile getiren Adnan Oktar'a yakın isimler, "Bilim Araştırma Vakfı davası, herhangi bir dava değildir. Sayın Adnan Oktar ve bizlere yönelik iftira kampanyaları 1986 yılından bu yana devam ediyor. Adnan Oktar 'Yahudilik ve Masonluk' isimli kitabı çıkınca yargılanmış aylarca cezaevinde tutulmuştur. Oktar'a kitabın yayınlanmaması için baskı yapılmıştır. Daha sonra koşulların çok ağır olduğu akıl hastanesine kapattılar. Adnan Oktar'ın daha sonra yazdığı 'Yaratılışın Atlası' isimli kitaptan sonra da baskılar devam etti. Oktar'a karşı yıllardan beri birçok komploların hazırlandı, iftiraların atıldı. Bu komplolar resmi kayıtlara da geçerek tescillendi" diye konuştu. Adil bir yargılanma istediklerinin altını çizen Oktar'a yakın çevreler, Oktar'ın bu duruşmada mahkeme heyetine yönelik sözlerinin ve güven ve saygı hatırlatmasının hukukun rayına oturması temennisi olduğunu da söylediler.


Kaynak: kuzeyinsesi.com http://kuzeyinsesi.com/7860-haber-adnan_hocan%C4%B1n_davas%C4%B1_nisana_ertelendi.html


Bu haber 1,334 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,551 µs