En Sıcak Konular

TÜRKİYE DÜNYA’NIN EN ÇOK ESTETİK OPERASYON YAPILAN 20 ÜLKE ARASINDA

12 Şubat 2013 21:29 tsi
TÜRKİYE DÜNYA’NIN EN ÇOK ESTETİK OPERASYON YAPILAN 20 ÜLKE ARASINDA Prof. Dr. Onur Erol, Türkiye'nin Plastik Cerrahi alanında en başarılı ve tercih edilen ülkeler arasında yer aldığını, dünya çapında yapılmış son araştırmalara göre dünyada en çok estetik operasyon yapılan 19 ülkeden biri olduğumuzu açıkladı.

Uluslararası Estetik Plastik Cerrahlar Derneği (ISAPS; International Society of Aesthetic Plastic Surgery) üyesi ve eğitim profesörlerinden Prof. Dr. Onur Erol; Türkiye'nin Plastik Cerrahi alanında en başarılı ve tercih edilen ülkeler arasında yer aldığını, dünya çapında yapılmış son araştırmalara göre dünyada en çok estetik operasyon yapılan 19 ülkeden biri olduğumuzu açıkladı. ISAPS'ın yaptığı ve geçtiğimiz günlerde Economist (İngiltere edisyonu) dergisinin yayınladığı son araştırmaya göre 2011 yılında dünya çapında yaklaşık 15 milyon kişi estetik operasyon geçirdi. Birinciliği Güney Kore'nin aldığı listede Güney Kore'yi Yunanistan ve İtalya takip etti. Türkiye ise 270 bin operasyonla 19. Sırada. Sonuçlara göre dünya çapında yapılan estetik operasyonların oranı 2010'a göre yüzde 4 artarken en sık yapılan uygulama 2011 yılında toplam 3 milyon kez uygulanmasıyla botoks oldu. Araştırmanın sonuçlarına ise dünya çapında 20 bin estetik cerrahın operasyon kayıtları kullanılarak ulaşıldı.

Onep Estetik Cerrahi Kliniği'nden Prof. Dr. Onur Erol; 20-25 sene öncesine kadar Türkiye'den ameliyat olmak için yurt dışlarına gidenler olduğunu, ancak günümüzde iyi yetişmiş hekimler, son teknoloji cihazlarla çalışan şık klinikler ve hasta memnuniyetini artıran bakım kalitesiyle durumun tersine dönüp artık yurt dışından hastaların tedavi olmak için ülkemizi tercih ettiğini ifade etti. Erol; "Avrupa'dan, Ortadoğu, Arap ülkelerinden, İran ve Azerbaycan'dan hastalar Türkiye'ye estetik operasyon yaptırmak için geliyor. Hastalar memleketlerine dönüp iyileştikçe yapılan başarılı operasyonlar yeni hastaların da yurdumuza gelmesini sağlıyor. Türkiye'de en çok yapılan uygulamalar; ameliyatsız estetikte botoks, cerrahi operasyonlarda ise vaser liposelection (bölgesel incelme) ve burun ameliyatıdır. Dolguların kullanım alanları da giderek artıyor. Erkek estetiğinde saç ekimi giderek yaygınlaşıyor' dedi.

Görünüşüne dikkat etmek Akdeniz kültürünün bir parçası

Onur Erol; dış görünümüne, giysilerine dikkat etmenin Akdeniz kültüründe yaygın bir anlayış olduğunu belirterek; "hayat dolu, dışa dönük bu kültürün insanları olarak içimizde hissettiğimiz yaş aynadaki görüntümüzle uyuşmadığı vakit mutsuz oluyoruz. Gelişen teknolojilerle hem yaşlanmayı geciktiriyor hem de yılların izlerini insanların kendi gençlikleriyle uyumlu biçimde azaltıyoruz. Plastik cerrahi insanlara sıfırdan bir güzellik vaad etmez, içlerinde var olan güzelliği ortaya çıkarır, insanları hissettikleri yaşla uyumlu kılar, uygun hasta ve doğru işlemlerde kişinin hayat kalitesini yükseltir" diyor. Erol'a göre Türkiye'nin 19. Sırada yer alması bedenimizi beğenmeyişimizden değil, hayatımızı daha güzel, genç, bakımlı sürdürmek için kendimize yatırım yapmamızdan kaynaklanıyor. Türk hastanın en büyük beklentisi ise doğal görünen, vücudun diğer kısımlarıyla  uyumlu görünen estetik. Bu çerçevede; Turkish Delight burun ameliyatı, doku kokteyli ile cilt gençleştirme, Vaser Liposelection, Thermage ile ameliyatsız cilt germe ve Fraxel ile yara-yanık izi tedavisi Türkiye'de en sık tercih edilen uygulamalar arasında. (www.onep.com.tr)

 



Bu haber 711 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,767 µs