En Sıcak Konular

HATAY'DA PATLAMA: 13 ÖLÜ 28 YARALI

12 Şubat 2013 12:57 tsi
HATAY'DA PATLAMA: 13 ÖLÜ 28 YARALI Hatay’ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı’nda Suriye plakalı bomba yüklü aracın patlamasıyla ortalık savaş alanına döndü.

Tampon bölgede PATLAMA 13 ölü, 28 yaralı

Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı'nda Suriye plakalı bomba yüklü aracın patlamasıyla ortalık savaş alanına döndü. 10 Suriyeli ve 3 Türk vatandaşının hayatını kaybettiği olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı...
 
Türkiye'de şok etkisi yaratan olay Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı'nda yaşandı. Suriye plakalı bomba yüklü panelvan bir minibüsün patlaması sonucu 13 kişi öldü, 13'ü ağır 28 kişi de yaralandı. Dün saat 15.00 sıralarındaki patlama Cilvegözü Sınır Kapısı bölgesindeki gümrük personelinin lojmanlarına yakın bir noktada, sınır kapısının yaklaşık 40 metre ilerisinde Türkiye sınırları içinde meydana geldi. Suriye'ye yardım için gönderilen araçların bekletildiği alanda park halindeki minibüsdeki patlamayla birlikte çevresindeki araçlar da yandı. İtfaiye ve acil servis ekipleri olay yerine sevk edildi. Olay yerinde ölen 9 kişinin Suriyeli, hastanede ölen 3 kişinin ise Türk olduğu, açıklandı. Patlamada yaralanan 28 kişiden 9'unun Türk, 19'unun ise Suriye uyruklu olduğu belirtildi. Yaralılardan 13'ünün hayati tehlikesinin bulunduğu kaydedildi. Durumu ağır olan yaralılardan 5'inin Türk vatandaşı olduğu öğrenildi. Bu arada, patlama sırasında 19 Suriye plakalı araçta ise maddi hasar meydana geldi. Patlamada hafif yaralanan bazı kişiler de hastaneye başvurdu. Bu kişiler, kendi imkanlarıyla veya vatandaşların yardımıyla hastaneye gittiler. Kayıtsız yaralılarla birlikte bu sayının 50 civarında olduğu kaydedildi.

Dışişleri'nin açıklaması

Suriyeli plakalı bomba yüklü aracın sınırı geçişinin hemen ardından patlatıldığı iddiası Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi tarafından da doğrulandı. Olay yerinde inceleme yapan Hatay Valisi Celalettin Lekesiz de, patlamanın bir otomobilde meydana geldiğininin belirlendiğini açıkladı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de Hatay Valisi Celalettin Lekesiz'den Başbakan Erdoğan da İçişleri Bakanı Muammer Güler'den bilgi aldı. Gümrük Bakanlığı yetkilileri, bomba yüklü aracın Suriye tarafından geldiğini doğruladı. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Levent Gümrükçü ise, olayla ilgili olarak, "Patlama tampon bölgede meydana geldi. Kuvvetli bir patlama, havan topu olmadığı anlaşılıyor" dedi.
 
Haseke'de de patlama
 
Bu arada Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ve İçişleri Bakanı Muammer Güler, Cilvegözü Sınır Kapısı'ndaki patlama nedeniyle Bakanlar Kurulu toplantısının ardından incelemelerde bulunmak üzere bölgeye hareket etti. Öte yandan Suriye istihbaratının, Hasake kentindeki bürolarına bomba yüklü araçlarla düzenlenen çifte intihar saldırısında 14 istihbarat görevlisinin öldüğü bildirildi. 

Beyazıt'ta patlama: 1 yaralı
 
Beyazıt'ta bulunan İstanbul Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi yakınındaki çöp konteynerında dün saat 15.50 sıralarında patlama meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, patlama plastik atık toplayan kişinin, konteyneri karıştırdığı sırada meydana geldi. Yaralanan çöp toplayıcısı ambulansla hastaneye kaldırıldı. Olay yerine gelen polis, çevrede geniş güvenlik önlemleri aldı. Bomba uzmanı ekipler de olay yerine gelerek inceleme başlattı.
 
Patlayıcı yüklü panelvan minibüs Suriye'den geldi...
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında, Başbakanlık yeni binada gerçekleşen Bakanlar Kurulu toplantısı yaklaşık 7 saat sürdü. Bülent Arınç toplantı sonrası açıklamalarda bulundu. Arınç açıklamasında; Cilvegözü Sınır Kapısı'ndaki patlamanın Suriye plakalı panelvan minibüste meydana geldiğini belirterek, patlayıcının cinsinin henüz tespit edilemediğini bildirdi. Arınç, patlamada, 3'ü Türk 12 kişinin hayatını kaybettiğini, 13'ü ağır olmak üzere 28 kişinin yaralandığını belirterek; "Bütün ihtimaller değerlendiriliyor. Siyasi boyutu var mıdır yok mudur? Bireysel midir? Örgüt işi var mıdır? Özenli bir çalışma yapılıyor. Bütün ihtimallerin değerlendiriliyor. En geç yarın ortaya çıkacak bulgularla gerekli açıklama yapılacaktır" dedi. Arınç, CHP Hatay milletvekili Mehmet Ali Ediboğlu'nun, açıklamalarıyla ilgili olarak da; "Sorumluluk gerektiren bir konuyla karşı karşıyayız. Bir milletvekilinin aceleci davranarak tesbitte bulanmasını yanlış buluyorum"  açıklamasında bulundu.  "Patlayıcı yüklü panelvan minibüs Suriye tarafından geldi..." sözlerini tekrarlayan Arınç, "Patlayıcının cinsi henüz tespit edilememiştir" diye konuştu.

Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=80743


Bu haber 658 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,426 µs