En Sıcak Konular

VATANIMIZ NATO'YA TESLİM

30 Ocak 2013 13:09 tsi
VATANIMIZ NATO'YA TESLİM Ülkemizde ABD’ye ait 8 üs ve tesis, NATO’ya ait 26 üs bulunuyor!

Vatanımız NATO'ya teslim

Dünyanın en stratejik noktasında yer alan Türkiye, Rize'den Hatay'a, İzmir'den Van'a adeta ABD ve NATO'ya teslim edilmiş. Ülkemizde ABD'ye ait 8 üs ve tesis, NATO'ya ait 26 üs bulunuyor! 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz yıl seslendirdiği "Türkiye'nin toprakları aynı zamanda NATO topraklarıdır" ifadesi gerçekten de Türkiye'de hayat bulmuş. 
ABD'nin dünya genelinde 140 ülkede askeri varlığı bulunuyor. Örneğin Japonya'da 4, Bulgaristan'da 2, Almanya'da, Bahreyn'de 2, Kuveyt'e 2, İtalya'da 4, Afganistan'da 9, İspanya'da 2 üssü bulunuyor. Washinton yönetimi özellikle Türkiye'ye önem veriyor zira ABD Savunma Bakanlığı Pentagon'un 2007 tarihli raporuna göre, ABD'nin Ankara'da yönetim binası, Batman ile İzmir Çiğli'de hava üssü bulunuyor. İncirlik'teki hava üssü ise dünyadaki 12., Ortadoğu'daki en büyük Amerikan üssü konumunda. 
Bunun dışında ABD'nin İzmir'de hava istasyonu ve depolama birimi, Muş'ta hava üssü, Adana Yumurtalık'ta petrol depolama birimi bulunuyor. İncirlik ve İzmir hava üsleri aynı zamanda NATO'ya hizmet veriyor. 

İşte NATO isleri 
Türkiye'deki NATO üsleri şunlar: 
1) Afyonkarahisar  Askeri Hava Alanı: Türkiye'nin en büyük askeri konumunda, NATO'nun 2. büyük üssü, 2) İstanbul  Şile Üssü, 3) Konya Üçüncü Nokta Ana jet Üs Komutanlığı, 4) Balıkesir 9. Hava Jet Üssü, 5) Muğla  Aksaz Deniz Üssü, 6) Ankara  Ahlatlıbel, 7) Amasya  Merzifon, 8) Bartın, 9) Çanakkale, 10) Diyarbakır  Pirinçlik, 11) Eskişehir, 12) İzmir  Bornova, 13) İzmit, 14) Kütahya, 15) Lüleburgaz, 16) SivasŞarkışla, 17) İskenderun, 18) Ordu  Perşembe, 19) Rize  Pazar, 20) Erzurum, 21) Van  Muradiye Pirreşit, 22) Mardin, 23) Tekirdağ, 24) Çorlu, 25) Hatay  Kisecik Radar Üssü, 26) Malatya  Kürecik'te Füze Savunma Sistemi... 
Bunların dışında İzmir, Balıkesir, Eskişehir, Konya, Malatya ve Erzurum'da ABD'nin nükleer silah depoları olduğu ileri sürülüyor. Dahası İngiliz Independent gazetesine göre, İncirlik Üssü'nde 90 atom bombası var. Son durum itibarıyla NATO'nun Deniz Kuvvetleri Merkezi İngiltere, Hava Kuvvetleri Merkezi Almanya, Kara Kuvvetleri Merkezi ise İzmir oldu. 

Kaynak: YENİ MESAJ GAZETESİ http://www.yenimesaj.com.tr/?haber,660774/vatanimiz-nato-ya-teslim



Bu haber 929 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,445 µs