En Sıcak Konular

ERDOĞAN'IN ''ŞANGAY BEŞLİSİ'' ÇIKIŞINA ABD'DEN ''NATO'' HATIRLATMASI

30 Ocak 2013 12:22 tsi
ERDOĞAN'IN ''ŞANGAY BEŞLİSİ'' ÇIKIŞINA ABD'DEN ''NATO'' HATIRLATMASI ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Victoria Nuland, Erdoğan'ın 'Şanghay Beşlisi' çıkışı için; ''Açıkçası Türkiye’nin bir NATO üyesi olduğu göz önüne alındığında bu ilginç olur, ne olacağını göreceğiz!'' dedi.

Erdoğan'a ABD'den tek cümlelik uyarı!..

Geçen hafta içinde AB'ye mesaj göndererek "Şanghay Beşlisi" çıkışı yapan ve "Putin'e 'Bizi Şanghay Beşlisi içine alın'dedim. Biz de AB'ye 'Allahaısmarladık' diyelim, ayrılalım oradan" ifadelerini kullanan Başbakan Erdoğan'a, ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Victoria Nuland bir cümlelik 'uyarı'da bulundu: Açıkçası Türkiye'nin bir NATO üyesi olduğu göz önüne alındığında bu ilginç olur, ne olacağını göreceğiz!

Erdoğan, Katar'da Samaras ile görüştü
 
Başbakan Tayyip Erdoğan resmi ziyaret için gittiği Katar'ın başkenti Doha'da Yunanistan Başbakanı Antonis Samaras ile görüştü. Erdoğan görüşmenin ardından gazetecilere açıklama yaparak şunları söyledi: "5 martta Ankara'da üst düzeyli istişari konsey toplantısını yapacağız. Yunanistan Başbakanı ile Batı Trakya'daki sorunları ele aldık. Atina'daki caminin parlamentodan geçtiğini bize söylediler. Kendisine 'Siz yapmak zorunda değilsiniz. Bunu biz de yapabiliriz' dedik. 'Yeter ki Atina'ya gelen Müslümanların ibadet edecekleri yer bulabilsinler'dedik. Sayın Samaras da olumlu tavır gösterdi." Bu arada,  Erdoğan, Katar Emir Şeyh Hamad bin Halife es-Sani ve Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Hamad bin Casim bin Cabir es-Sani ile de ayrı ayrı görüştü. Görüşmelerde Türkiye-Katar ilişkileri gözden geçirilirken, iki ülke arasındaki ekonomi, ticaret, enerji ve kültür alanlarında iş birliğinin artırılması ve Suriye'de ki son durumun ele alındığı öğrenildi.
 
Kart, gezileri sordu

Öte yandan, CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Başbakan Tayyip Erdoğan'a Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan ve bakanlar düzeyinde Suudi Arabistan ve Katar'a yapılan resmi ve gayri resmi ziyaretlerin sayısını sordu. Kart verdiği soru önergesinde şöyle dedi: "Türkiye'nin Suriye ile ilgili gelişmeler konusunda, S.Arabistan ve Katar ile birlikte hareket ettiği göz önüne alındığında ve keza bu ülkeler kaynaklı olarak Türkiye'ye 10 milyar dolar seviyesinde kayıt dışı sermaye akışının yapıldığı yönünde ciddi iddia ve bulguların söz konusu olması sebebiyle ziyaretlerin sayısı ve niteliğinin bilinmesi zarureti vardır."


Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=80127


Bu haber 846 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,520 µs