En Sıcak Konular

PATRİOTLARI GETİREN ''UTANÇ GEMİSİ'' TÜRKİYE'DE

22 Ocak 2013 12:37 tsi
PATRİOTLARI GETİREN ''UTANÇ GEMİSİ'' TÜRKİYE'DE Orta Doğu’ya ayar vermeye kalkan Ankara, iş Türkiye’nin güvenliğine gelince NATO’nun kanatları altına sığındı. “Vatanı koruyacak” füzeleri getiren o gemi İskenderun’a yanaştı

UTANÇ GEMİSİ!

Orta Doğu'ya ayar vermeye kalkan Ankara, iş Türkiye'nin güvenliğine gelince NATO'nun kanatları altına sığındı. "Vatanı koruyacak" füzeleri getiren o gemi İskenderun'a yanaştı
 
AKP'nin tarihi başarısı!
 
Uyguladığı 'sıfır sorun've 'derinlik stratejisi'konseptleriyle Türkiye'yi hemen hemen tüm komşularıyla kavgalı hale getiren AKP, vatan korumasını da NATO füzeleri ve yabancı asker insafına bırakarak tarihe geçti. Önceki gün Hollanda'dan gelen füzeleri dün de Almanya'nın Patriotları izledi.
 
Komutanlar dalga geçiyor
 
Alman askerlerin komutanı Albay Marcus Ellerman, Patriot sistemlerini överken "vurulacak bir nükleer ya da kimyasal bombanın etkilerinin çok daha az olacağı" nı savundu. 70 km menzile sahip füzelerin neden 100 km içerideki Kahramanmaraş'a kurulduğu sorusunun cevabı da geçiştirildi.
 
Neden Meclis'in onayı yok?
 
CHP'li İsa Gök, skandal gelişmeler üzerine Başbakan'a soru önergesi verdi: Almanya ve Hollanda, Patriotlarla birlikte askerlerinin ülkemize gelmesi için kendi meclislerinden onayı bir zorunluluk olarak görmüşken, hükümetiniz bu füze ve askerler için TBMM onayı almaktan neden ısrarla kaçınmıştır? 
 
AKP, elin füzesiyle Türkiye'yi koruyacak
 
Hükümetin Suriye'den gelebilecek olası füze ve uçak saldırısı tehdidine karşı NATO'dan istediği füze savunma sistemleri İskenderun'a geldi
 
Orta Doğu'ya ayar vermeye kalkan AKP iktidarı, iş Türkiye'nin güvenliğine gelince NATO'ya sığındı ve bu güvenliği elin füzesiyle koruyacak. Türkiye'nin Suriye'den gelebilecek olası füze ve uçak saldırısı tehdidine karşı NATO'dan istediği Patriot füze savunma sistemleri geldi. Hollanda'nın ardından Almanya'nın gönderdiği füze sistemlerini taşıyan Suecia Seaways adlı Danimarka bandralı gemi de İskenderun Limanı'na ulaştı. Hollanda'dan gelen ve Patriot savunma sistemlerini taşıyan 18 bin grostonluk Cebelitarık bandralı Lovise Russ adlı gemi ise önceki akşam saatlerinde İskenderun Limanı'na demirlemişti. Almanya'dan gönderilen patriot hava savunma sistemleri Kahramanmaraş'a, Hollanda'dan gönderilenler Adana'ya, ABD'den gönderilenler ise Gaziantep çevresinde konuşlandırılacak.
 
Tehlike yaratmazmış!
 
İskenderun Limanı'nda gazetecilere bir açıklama yapan Patriot Sistemleri Alman Harekat Birliği Komutanı Albay Marcus Ellermann, Patriot sistemlerini överken Türk toprakları üzerinde vurulacak kimyasal bombaların yerde herhangi bir tehlike yaratmayacağını öne sürdü. Ellermann, "Bir füzenin Patriotlar tarafından vurulması sonrası yere düşecek parçaların vereceği zarar ile vurulmadan bir yerleşim noktasına düşerek vereceği zarar kıyaslanamaz. Vurulan bir füzenin parçaları tabii ki yere düşecek ama etkileri az olacaktır" dedi. Marcus, 70 kilometre  menzile sahip füzelerin neden 100 kilometre içerideki Kahramanmaraş'a kurulduğu sorusunun cevabını ise geçiştirdi. 
 
Askerler de geldi

Öte yandan, Patriot savunma sistemlerini kullanacak 250 asker de Hollanda'dan geldi. Askerler, Türkiye'de en az bir yıl kalacak. Hollanda hükümeti ve meclisinin daha önce NATO'nun Türkiye'ye gönderilmesine onay verdiği 2 Patriot savunma sisteminin 26 Ocak'ta aktif hale gelmesi bekleniyor. En fazla 360 askerle Türkiye'de 1 yıl kalması kararlaştırılan Patriotların yıllık maliyeti 42 milyon euro dolayında öngörülüyor. NATO üyeleri arasında ABD ve Almanya'dan sonra Patriot füze savunma sistemine sahip tek ülke olan Hollanda, daha önce birinci ve ikinci körfez savaşı sırasında da Türkiye'ye füze göndermişti. Bu arada, Türkiye'nin NATO'dan talep ettiği Patriot hava savunma sistemleriyle ilgili olarak Adana'da bulunan Alman ve Hollanda askerlerinden bir grup İskenderun'a gönderildi. Füzelerin kurulumu için daha önceden İncirlik'teki 10. Tanker Üs Komutanlığı'na gelen Hollanda askerleri, ardından da önceki gün uçakla İncirlik'e gelen Alman askerlerinden bir grup İskenderun'a gitti.
 
İran'ın kırmızı çizgisi: Beşşar Esad kalmalı
 
İran, Suriye yönetimine şimdiye kadarki en güçlü desteğini verdi. Tahran, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'ın yönetimde kalmasının İran'ın kırmızı çizgisi olduğunu duyurdu. İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney'nin danışmanı Ali Ekber Velayeti, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'ın devrilmemesi gerektiğini söyledi. Velayeti, "Eğer Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad devrilirse, İsrail'e karşı oluşturulan direniş hattı kopmuş olur" dedi. Suriye Devlet Başkanı Esad'ın akıbetinin Tahran için kırmızı çizgi olduğunu söyleyen Velayeti, Suriye halkının isteklerini yansıtan reformların, şiddete başvurulmadan gerçekleştirilmesi gerektiğini de savundu. Öte yandan, İran Meclis Başkanı Ali Laricani Suriye ve Mali başta olmak üzere bölgesel konuları görüşmek üzere Sudan'a gitti. İslam İşbirliği Teşkilatı Parlamento Birliği 8. Konferansı'na katılmak üzere başkenti Hartum'a giden Laricani, konferansa katılan 50 kadar ülkeden bazılarının meclis başkanları ile ikili görüşmelerde bulunacak. 
 
"Erdoğan, bölge ülkelerinin içişlerine karışıyor" 
 
Irak merkezi Hükümeti, Türkiye'ye yönelik sert eleştirilerini sürdürüyor. Başbakan Nuri El Maliki'nin kıdemli danışmanlarından Ali El Musavi, Başbakan Tayyip Erdoğan ve Türk hükümetinin bölge ülkelerinin içişlerine karıştığını iddia etti. Musavi, İran'ın Fars haber ajansına yaptığı açıklamada bölgede artan "karışıklıklar" dan Türkiye'yi sorumlu tuttu ve "Erdoğan hükümeti ve ülkenin Dışişleri Bakanı'nın yanlış politikaları, bölgedeki karışıklıkların başlıca nedenidir" iddiasında bulundu. El Musavi şöyle devam etti: "Bazı güçlü ülkelerin yaktığı yeşil ışıkla Erdoğan, başta Irak ve Suriye olmak üzere, bölge ülkelerinin iç işlerine haksız ve gereksiz biçimde karışmaya başladı ve bu, bölgede karışıklıkları körüklüyor." El Musavi, Irak'ın, Türkiye'nin politikalarından duyulan "öfke" konusunda Ankara'yı Irak Büyükelçiliği'nin aracılığıyla bilgilendirdiğini belirtti.
 
"Türkiye'den çok sayıda casus Suriye'ye sızdı" iddiası 
 
Türkiye'nin Suriye politikasını hedef alan eleştirel yayınlar, Filistin medyasında da yer bulmaya başladı. Haftada bir yayımlanan Al Manar,  "İsrail, Suudi Arabistan, Türkiye ve Katar'dan çok sayıda casusun, Suriye'de faaliyet gösterdiği" iddiasında bulundu. Al Manar, İranlı Fars Haber Ajansı tarafından yansıtılan savlarında "ABD'nin desteğindeki İsrailli, Suudi, Türk ve Katarlı istihbarat görevlilerinin Türk sınırları üzerinden Suriye'ye sızdığını", her casus hücresinin de "16 ajandan oluştuğu" nu da öne sürdü.

 

Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=79775


Bu haber 669 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,399 µs