En Sıcak Konular

CHP ''ULUSALCI'' SINAVINDA

16 Ocak 2013 23:31 tsi
CHP ''ULUSALCI'' SINAVINDA Paris’te öldürülen PKK’lı Sakine Cansız’ın ailesine taziye ziyaretinde bulunan, geçen hafta yaptığı “Ege’de Rumlara etnik temizlik yapıldı” dediği için de parti içinde tepkiye sebep olan CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün ihraç edilecek mi?

Aygün krizi giderek tırmanıyor!

Açıklamalar ilk MYK'da ele alınacak

Paris'te öldürülen PKK'lı Sakine Cansız'ın ailesine taziye ziyaretinde bulunan, geçen hafta yaptığı "Ege'de Rumlara etnik temizlik yapıldı" dediği için de parti içinde tepkiye neden olan CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün açıklamaları yapılacak ilk MYK'da ele alınacak. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Çin ziyaretinin ardından Hüseyin Aygün ile görüşerek tepki çeken açıklamaları hakkında bilgi alacağı ifade edildi. Kılıçdaroğlu'nun Çin'den döner dönmez hafta sonu Aygün'ün durumunu görüşmek üzere MYK'nın toplanmasını istediği, bu yönde Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin'e talimat verdiği de iddia edildi. Adnan Keskin ise Kılıçdaroğlu'nun böyle bir talimatı olmadığını ve MYK'nın normal gününde yani çarşamba günü toplanacağını söyledi.

İhraç zor

CHP tüzüğüne göre Aygün'ün disipline sevk edilmesi için PM kararı gerekiyor. Aygün için ulusalcı kanat 'üyelikten kesin çıkarma' gerektiren "Parti doğrultusuna ve temel ilkelere aykırı siyasal çalışmalara ve eylemlere katkıda bulunmak" hükmünün işletilmesini talep edecek. İlk Parti Meclisi (PM) toplantısının martta yapılacak olması ve PM'nin yenilenen yapısı göz önüne alındığında bu sürecin işletilme olasılığının düşük görülüyor.

Isparta teşkilatından tepki

CHP Isparta Teşkilatı, Paris'te öldürülen kadınlardan Sakine Cansız'ın ailesine taziye ziyaretinde bulunan partilerinin Hüseyin Aygün hakkında işlem yapılmasını talep etti. CHP Isparta İl Başkanlığı yaptığı açıklamada, "Aygün, buna benzer hareketleri geçmişte de sergilemiştir. Daha önce Dersim olayları konusunda CHP'yi sorgulayıcı tutuma girmesi, Tunceli'de kaçırıldıktan sonra ortaya koyduğu ve parti milletvekilliğine yakışmayan hareketler, son olarak teröristin ailesini ziyaret etmesi bizi son derece rahatsız etti" dedi.

'Dersimli kimliğimle ziyaret ettim'

Paris'te öldürülen üç kadın PKK'lının ailesine taziye ziyaretinde bulunduğu için partisinin yanısıra Başbakan Erdoğan'ın da eleştirilerine maruz kalan CHP'li Hüseyin Aygün, disiplin suçu işleyelecek bir hareket bulunmadığını söyledi. Hüseyin Aygün, PKK'lı Sakine Cansız'ın ailesine yaptığı ziyareti şöyle değerlendirdi:

"Ölen bir insanın cenazesine gitmek dünyanın her yerinde insani bir görevdir. Ölen kişi PKK'lı da olsa, suçlu da olsa onun yakınlarına baş sağlığı dilemek bütün kültürlerde var olan bir davranıştır. Sakine Cansız'ın ailesi de benim yakın hemşehrim, seçmenlerim, annesi ve babasını en az 30 yıldır tanırım. Kardeşlerinin avukatlığını yaptım. Dolayısı ile bu aileyi, kızları her ne suretle olursa olsun, Türkiye'nin barışına darbe vurmak, barış arayışını raydan çıkarmak, Türkiye'yi yeniden kanlı bir sürece çekmek için yapılmış bir provokasyon olan Paris'teki cinayetten dolayı ziyaret etmek, baş sağlığı dilemek, acılarını paylaşmak, insani bir görevdir. Bunun siyasetin dışında ele alınması lazım. Bu ziyareti CHP'li kimliğimle değil, Dersimli kimliğimle, insani kimliğimle yaptım. Herkesin böyle anlaması, kanımca daha yararlı olur."

Hüseyin Aygün, Başbakan Erdoğan'ın kendisini eleştirmesine de sert tepki göstererek, "Bu ülkenin en büyük pervazsız Başbakan'dır. Başbakan, siyaset, ucuz siyaset yapıyor. Anaların acı göz yaşlarından dem vuruyor. Grup toplantısında benim Sakine Cansız'ın ailesine yaptığım ziyarete 'pervazsız' diyor. Pervazsız kendisidir" dedi.


Kaynak: GAZETEVATAN http://haber.gazetevatan.com/aygun-krizi-giderek-tirmaniyor/506717/1/Gundem


Bu haber 620 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,999 µs