En Sıcak Konular

''MEDENİYETLER İTTİFAKI'' İLE AB'YE ÇARE OLACAKMIŞIZ!

15 Ocak 2013 23:10 tsi
''MEDENİYETLER İTTİFAKI'' İLE AB'YE ÇARE OLACAKMIŞIZ! AB Bakanlığı Müsteşarı Büyükelçi Haluk Ilıcak: Türkiyenin AB ile bütünleşmesi, üyeliği, medeniyetler çatışmasını önlemek bakımından da son derece önemli.

Hıristiyan Birliği imajını Türkiye yıkacak!

AB Bakanlığı Müsteşarı Büyükelçi Haluk Ilıcak: Türkiyenin AB ile bütünleşmesi, üyeliği, medeniyetler çatışmasını önlemek bakımından da son derece önemli.

Türkiye, "medeniyetler ittifakı" vesilesiyle AB'ye çare olacakmış!

AB Bakanlığı Müsteşarı Büyükelçi Haluk Ilıcak: "Türkiye'nin AB ile bütünleşmesi, üyeliği, medeniyetler çatışmasını önlemek bakımından da son derece önemli. Bugün AB, kendi dışındaki, kendisini çevreleyen ülkelerce bir Hıristiyan Birliği olarak görülüyor. Bu yargıyı değiştirmenin en önemli birinci önceliği Türkiye'nin AB'ye üyeliği"

Avrupa Birliği (AB) Bakanlığı ve AB işbirliğinde düzenlenen "Türk Yerel Medyası AB Yolunda Projesi Birinci Bölgesel Bilgilendirme Semineri"nde konuşan Avrupa Birliği (AB) Bakanlığı Müsteşarı Büyükelçi Haluk Ilıcak, 2012'de başlatılan seminerin ikinci ayağının ilk toplantısının, Kurtuluş Savaşı'nı sona erdiren ve Büyük Taarruz'un başladığı Afyonkarahisar'da yapılmasının memnuniyet verici olduğunu belirtti. Türkiye-AB ilişkilerinin önündeki en büyük engelin, her iki tarafın ön yargılarının bulunduğunu ifade eden Ilıcak, bu seminerlerdeki temel hedefin de ön yargıları önlemek, halka doğruları anlatmak olduğunu, yerel medyanın da bunda önemli rol üstlendiğini kaydetti.

Türkiye-AB ilişkilerinin 1959'da başladığını, 1987'de "tam üyelik" müracaatında bulunan Türkiye'ye, 1989'da AB'ye girmeye ehil olduğu yanıtı verildiğini, fakat AB'nin "tek pazar"a geçiş sürecinde yaşadığı sıkıntılar ve Türkiye'nin ekonomik koşulları nedeniyle "tam üyelik"in hemen başlayamayacağının kararlaştırıldığını anlattı.

AB'nin krizini çözmek Türkiye'ye düştü!

Türkiye'nin AB ile ilişkilerinin, yalnız Türkiye değil, AB açısından da çok önemli olduğunu iddia eden Ilıcak, ciddi bir krizden geçen AB ülkelerinin, bu krizi ancak Türkiye ile aşabileceklerini savundu. "AB'ye baktığımızda yaşlanan bir nüfus, eskiyen bir teknoloji ve ekonomi var. Türkiye'de ise bunun tam tersi genç dinamik bir nüfus ve gittikçe gelişen bir ekonomi var. Dolayısıyla bu iki taraf birbirini tamamlayıcı bir rol üstlenmiş durumdalar" diyen Ilıcak,  sürecin devam ettirilmesini, fasılların hepsinin açılıp kapatılmasını ve sonra karar verilmesini isteyerek, " Belki siz 'hayır' diyeceksiniz, belki biz 'hayır' diyeceğiz" dedi.

Hıristiyan kulübü algısını biz yıkacağız!

Türkiye için AB'ye tam üyelikten çok sürecin başarıyla götürülmesi ve tamamlanmasının önemli olduğunu vurgulayan Ilıcak, "İnşallah bunu da başaracağız, iyi yoldayız, iyi yönetiliyoruz. Bu şekilde de Türkiye AB için, hem siyasi, hem ekonomik, hem de sosyal açılardan vazgeçilmez bir ülke haline geliyor. Türkiye'nin AB ile bütünleşmesi, Türkiye'nin üyeliği, medeniyetler çatışmasını önlemek bakımından da son derece önemli. Bugün AB, kendi dışındaki, kendisini çevreleyen ülkeler tarafından bir Hıristiyan Birliği olarak görülüyor. Bu yargıyı değiştirmenin en önemli birinci önceliği Türkiye'nin AB'ye üyeliği. Türkiye, nüfusunun yüzde 99'u Müslüman olan, İslam'la demokrasiyi birleştirebilmiş kaynaştırabilmiş bir ülke. Dolayısıyla Türkiye'nin AB'ye üye olması aynı zamanda tüm dünyaya, AB'nin bir HIristiyan kulübü olmadığını gösterecek, bu ülkelere demokrasi yolunda bir teşvik sağlayacaktır." diye konuştu.

İngiliz diplomata göre kamuoyu AB ile ilgili bilgilendirilmeli

Seminerde konuşan İngiltere Büyükelçiliği Müsteşarı ve Küresel İşler Daire Başkanı Peter Spoor ise, İngiltere'nin, Türkiye'nin nihai üyeliğini güçlü şekilde desteklediğini, Türkiye'nin AB üyeliğini, "stratejik gereklilik" olarak değerlendirdiklerini belirtti.

İngiltere'ye göre, Avrupa'da, iyi bir ekonomi, siyaset ve güvenlik için Türkiye'nin öneme sahip olduğunu, "güçlü Türkiye'nin, güçlü Avrupa" demek olduğunu dile getiren Spoor, bu amaçla İngiltere'nin 2003'ten bu yana Türkiye'de çeşitli projelere destek sağladığını aktardı. AB sürecinin yerelde başlayacağına inandıklarını, kamuoyunun gündemini oluşturmada yerel medyanın önemli olduğunu ifade eden Spoor, şunları kaydetti:

"Türk halkının, Türkiye'nin gerçekten AB'ye katılıp katılamayacağı konusundaki şüpheci yaklaşımının arttığı bu günlerde yerel medyanın bilgilendirilmesi daha da önem kazandı. Özgür ve iyi bilgilendirilmiş medya, zor olan bu süreçte kamuoyunun bilgilendirilmesi açısından kritik rol oynamaktadır. Türkiye'nin AB'ye nihai üyeliği için, kritik öneme sahip olan iç reformların hızından da Türk kamuoyunun haberdar olması gerekir. Türk halkı ancak bu şekilde daha bilgili ve bilinçli olacak ve halkın desteğiyle AB'nin önemi artacaktır. Bu projenin Türkiye için faydalı olacağına inanıyorum."

 
Kaynak: MİLLİ GAZETE http://www.milligazete.com.tr/haber/Hiristiyan_Birligi_imajini_Turkiye_yikacak/271687#.UPXFfx02b1s


Bu haber 609 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,073 µs