En Sıcak Konular

SURİYELİ ERMENİLER KARABAĞ'A YERLEŞTİRİLDİ

15 Ocak 2013 22:29 tsi
SURİYELİ ERMENİLER KARABAĞ'A YERLEŞTİRİLDİ Beyaz Saray’ın resmi sitesinde başlatılan “Türkiye, Ermenilere sınırı şartsız açsın” kampanyası, ‘iskan oyunu’na yönelikmiş.

Tezgahın altından Karabağ çıktı!

Beyaz Saray'ın resmi sitesinde başlatılan "Türkiye, Ermenilere sınırı şartsız açsın" kampanyası, 'iskan oyunu'na yönelikmiş.

Türkiye'yi Suriye'den kaçan Ermenilere sınırı açması için zorlayan dilekçe kampanyasından işgal altındaki Yukarı Karabağ'a yönelik iskan oyunu çıktı. Bölgeye Suriyeli Ermenilerin yerleştirilmesine sert tepki gösteren Azerbaycan, konuyu AGİT Minsk Grubu'na götürüyor. 

Suriyeli Ermeniler Karabağ'a yerleştirildi 
Suriyeli Ermenilerin Yukarı Karabağ'a yerleştirildiği iddiası ortaya atıldı. Bu konudaki haberleri değerlendiren Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Memmedyarov, "Suriyeli Ermenilerin Yukarı Karabağ'a yerleştirilmesi yasal değil. Konuyu dikkatle takip ediyoruz" dedi. Memmedyarov, Azerbaycan'a resmi ziyarette bulunan Norveçli meslektaşı Espen Eide ile bir araya geldi. Görüşmeden sonra düzenlenen basın toplantısında soruları cevaplayan Memmedyarov, Suriye'den göç eden Ermenilerin işgal altındaki Yukarı Karabağ'a yerleştirilmesini dikkatle takip ettiklerini, konunun araştırılması için AGİT Minsk Grubu eşbaşkanlarına müracaat ettiklerini bildirdi. Ellerindeki bilgilere göre Yukarı Karabağ'a yerleştirilen Suriye Ermenilerinin sayısının fazla olmadığını söyleyen Memmedyarov, işgal altındaki topraklarda yürütülen iskan politikasının yasal olmadığını ifade etti. 
 
İsyancılar kapıştı
Öte yandan, Suriye'de çoğu Türk savaşçılardan kurulu Ömer Faruk Tugayları ile ABD'nin terör listesine eklediği El Nusra Cephesi çatışıyor. Dört ay önce liderleri öldürülen El Nusra, Faruk Tugayları'nın liderini öldürerek öç aldı. Suriye'de Esad Rejimini devirmek için savaşan isyancı teröristlerin yanı sıra aynı amaç için silahlı mücadele veren İslamcı ve El Kaide bağlantılı en büyük iki grubun birbiri ile çatışmaya başlaması, "Suriye'de yeni cephe açılıyor" endişelerini de beraberinde getirdi. El Nusra Cephesi isimli grup El Kaide'ye olan yakınlığından ötürü önceki ay ABD'nin terör listesine eklenmişti. Çoğunluğunu Türklerin oluşturduğu Ömer Faruk Tugayları ile Nusra Cephesi arasındaki çatışmaların artmasından endişe ediliyor.
 

Kaynak: YENİ MESAJ GAZETESİ http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=79428






Bu haber 980 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,241 µs