En Sıcak Konular

BARZANİ'NİN SURİYE PLANLARINA DARBE!

15 Ocak 2013 22:27 tsi
BARZANİ'NİN SURİYE PLANLARINA DARBE! Suriye’deki Kürtleri kendisine bağlamak isteyen peşmergeye soğuk duş! PYD, kamptaki “Barzani bayrağı”nı indirdi!

Barzani'nin Suriye planlarına darbe!

Suriye'deki Kürtleri kendisine bağlamak isteyen peşmergeye soğuk duş! PYD, kamptaki "Barzani bayrağı"nı indirdi!
 
Suriye'nin kuzeyinde Barzani tezgahı!
Kuzey Suriye'deki Kürt oluşumunu kendi bünyesine almak isteyen peşmerge reisi Mesud Barzani ile PKK destekli PYD "bayrak" yüzünden kapıştı. Kürt militanların eğitildiği kampı basan PYD'liler, "Barzanici Kürtler" in bayrağını indirdi. Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi lideri Mesud Barzani'ye yakın Kürt Ulusal Konseyi (KUK), kendi militanlarına askeri eğitim vermek üzere bu kampı geçen hafta kurmuştu. Nusaybin'in karşısındaki bölgeye bir düzine araçla gelen silahlı PYD'liler, Kürt Ulusal Konseyi bayraklarını indirdi. PYD'liler, rejimin bu bayraklar nedeniyle bölgeye saldırabileceğini gerekçe gösterdi. Suriye'deki Kürt Birlik Partisi'nden yapılan açıklamada, "Bu eylem kabul edilemez. Kürtlerin birliğine hizmet etmiyor. Tarihi dönemde tahakküm ve tiranlığın değil, diyaloğun mantığı işletilmeli" denildi. Açıklamada, PYD'nin kontrolüne giren yerlerde kendi bayraklarını dalgalandırmaya devam ettiğine dikkat çekildi ve Kürt Ulusal Konseyi bayraklarının indirilmesinin Erbil Anlaşması'na aykırı olduğu vurgulandı.
 
PKK'nın destekçisi
Konsey, peşmergelerin "güneş" amblemli bayrağını kullanıyor. PYD'nin ise terör örgütü PKK'nın bez parçasını andıran "yıldızlı" bayrağı var. Bilindiği gibi "Büyük Kürdistan" hayalini gerçekleştirmek için çaba sarfeden Barzani, bölgedeki Kürt oluşumlarını kendisine bağlamak istiyor.
Bu nedenle Irak'ın kuzeyinde PKK'yı barındıran ve terör örgütüne her türlü desteği veren Barzani, Suriye'nin kuzeyinde de PYD'yi kendi kontrolü altına alma peşinde. Bu nedenle Barzani geçen yıl KUK ile PYD'yi Erbil'de buluşturmuş, kurulan ortak milis gücü Kuzey Suriye'deki bir dizi yerleşimde kontrolü ele almıştı. Ancak buradaki sivil yönetimlere PYD giderek ağırlığını koymuştu. Esad rejimiyle işbirliği yapmakla suçlanan PYD, Özgür Suriye Ordusu ile çatışmıştı.

 

Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=79427


Bu haber 639 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,275 µs