En Sıcak Konular

BAHÇELİ YENİ ANAYASA İÇİN TAM DESTEK VERDİ

30 Aralık 2012 21:01 tsi
BAHÇELİ YENİ ANAYASA İÇİN TAM DESTEK VERDİ Meclis Başkanı Cemil Çiçek’le Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nun çalışmaları konusunda bir araya gelen MHP lideri Devlet Bahçeli, “Sonuna kadar bu çalışmalara katkı sağlamayı sürdüreceğiz” dedi.

Bahçeli: Masada kalacağız

Meclis Başkanı Cemil Çiçek'le Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nun çalışmaları konusunda bir araya gelen MHP lideri Devlet Bahçeli, "Sonuna kadar bu çalışmalara katkı sağlamayı sürdüreceğiz" dedi.
 
Süreç tıkanır uyarısı
Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ın "Komisyon başarısız olursa AKP kendi teklifini Meclis'e sunar" açıklaması hatırlatılınca da "Başka bir amaç için süreci tıkamak doğru olmaz" diye konuştu. 
 
Bahçeli yeni anayasa için tam destek verdi
Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nun çalışmaları konusunda Meclis Başkanı Çiçek'le görüşen MHP lideri, "Sonuna kadar bu çalışmalara katkı sağlayacağız" dedi.
Yeni anayasa için Ankara'da diplomasi trafiği başladı. Bu kapsamda MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM Başkanı Cemil Çiçek ile Meclis'teki makamında dün saat 12.00'de biraraya geldi. Bahçeli, Çiçek ile görüşmesinde, yeni anayasa çalışmalarına sonuna kadar katkı sağlamayı düşündüklerini ifade ettiğini söyledi. MHP lideri, yaklaşık 40 dakika süren görüşmenin ardından gazetecilere açıklama yaptı. Bahçeli, Çiçek'ten Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nun çalışmaları hakkında ayrıntılı bilgi aldıklarını belirterek, Çiçek'e teşekkür etti. Çiçek'in diğer siyasi parti temsilcileriyle de görüştükten sonra çalışmaların geleceğine ilişkin düşüncelerini kamuoyuyla paylaşabileceğini dile getiren Bahçeli, "Biz MHP olarak, 7 ayı aşkın süredir sürdürülen çalışmaların başarılı olduğunu vurguladık. MHP olarak, sonuna kadar bu çalışmalara katkı sağlamayı düşündüğümüzü ve MHP'yi temsil eden değerli milletvekili arkadaşlarımızın da Sayın Meclis Başkanlığı'nın çalışma programı çerçevesinde kendilerine yardımcı olacağını ifade ettik" dedi.
 
"MHP'nin talebi yok" 
Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Devlet Bahçeli, basına yansıyan "makul süre" konusunun görüşmede gündeme gelip gelmediği sorusu üzerine, Cemil Çiçek'in bu konuyu değerlendirmeler sonrasında kamuoyuyla paylaşabileceğini zannettiğini söyledi. Çalışmaların devamı için MHP'nin herhangi bir talebi olup olmadığının sorulması üzerine Bahçeli, "Hayır. Biz, bugüne kadar komisyon oluşurken, komisyonun çalışma usul ve esaslarına sadık kalmak şartıyla faaliyetlerimizi sürdüreceğimizi ve katkı sağlayacağımızı tekrar ifade ettik" diye konuştu. MHP lideri Bahçeli, başka bir soru üzerine de başkanlık sisteminin görüşmede ele alınmadığını, bunun komisyonda görüşülecek konu olduğunu belirtti. 
 
 "Süreç tıkanmamalı" 
Bahçeli, bir gazetecinin "Süreç bütün çabalara rağmen tıkanırsa, AKP kendi teklifini sunacağını açıkladı. Sizin tavrınız ne olur?" sorusu üzerine, bunun, kesin ifadelerle cevaplandırılamayacağını söyledi. Anayasa Uzlaşma Komisyonu ile 19 Ekim 2011 tarihinden itibaren yeni anayasa faaliyetine başlanıldığını anımsatan Bahçeli, "Türkiye için yazık olur. Önemli mesafe de alındı. Zannediyorum 40'a yakın madde üzerinde mutabakat sağlandığı ifade edilmektedir. Bunu herhangi bir şekilde yarıda bırakmak ve sivil bir anayasanın parlamento sistemi içinde hazırlanmasını başka türlü bir amaç için tıkamak doğru olmaz" diye konuştu.


Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=78306


Bu haber 975 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,370 µs