En Sıcak Konular

ÖZAL'İN ÖLÜM SEBEBİ KÖRDÜĞÜM OLDU

14 Aralık 2012 22:41 tsi
ÖZAL'İN ÖLÜM SEBEBİ KÖRDÜĞÜM OLDU 8. cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın ölüm nedeni Adli Tıp Kurumu'nun raporu sonrası karmaşık bir hal almıştı. Ankara Cumhuriyet Başsavclığı'nın yaptığı açıklama sonrası adeta kör düğüm oldu.

Savcılık Özal'ın ölüm sebebi net değil, soruşturma sürecek

Bir düğüm de savcılık attı 

8. cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın ölüm nedeni Adli Tıp Kurumu'nun raporu sonrası karmaşık bir hal almıştı. Ankara Cumhuriyet Başsavclığı'nın yaptığı açıklama sonrası adeta kör düğüm oldu.

Ankara Cumhuriyet Başsavclığı, Sekizinci Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın naaşında yapılan incelemeye ilişkin Adli Tıp Kurumu raporunda mevcut bilgi ve bulgular ile kesin ölüm sebebinin tespit edilemediğinin oy birliğiyle mütala edildiğinin bildirildiği kaydedildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Turgut Özal'ın kesin ölüm sebebinin tespit edilemediğinin oy birliğiyle mütalaa edildiğini bildirdi.

Başsavcılık, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın naaşında yapılan inceleme sonrasında Adli Tıp Kurumu tarafından hazırlanan raporla ilgili değerlendirmesini tamamladı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan yazılı açıklamada zehirlenmeye dair delil bulunamadığı belirtilerek, mevcut bilgi ve bulgular ile kesin ölüm sebebinin tespit edilemediğinin oy birliğiyle mütalaa edildiği kaydedildi. Soruşturmaya devam edileceği açıklandı.

Adli Tıp Kurumu raporu ile ilgili yapılan açıklamada, ''Adli Tıp Kurumu raporunda ölümün hemen sonrasında gerekli otopsi işleminin ve ölü üzerinden derhal alınması gerekli kan, idrar ve doku örnekleri gibi materyallerin alınarak incelemelerinin yapılmamış olması nedeniyle kesin ölüm sebebinin saptanamadığının bildirilmiş olması nedeniyle Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından dosyada mevcut Adli Tıp Kurumu raporu diğer bulgu ve deliller ışığında soruşturmaya devam edilerek, muktezaya bağlanacaktır'' denildi.

Ölümle ilgili iddialar ortaya atıldı
17 Nisan 1993'te hayatını kaybeden Turgut Özal'ın ölümüyle ilgili bazı iddialar ortaya atılmıştı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, iddiaların araştırılması için Devlet Denetleme Kurulu'na (DDK) talimat vermişti.

DDK ölümü 'şüpheli' bulmuştu
DDK'nın ölümle ilgili 625 sayfalık raporunda, Turgut Özal'ın ölümünün 'şüpheli' olduğu belirtilerek "Ölümle ilgili bilinmezlik bugün de devam ediyor" ifadesi kullanılmıştı.

Kurul raporunda, Özal'ın mezarının açılarak otopsi yapılması gerektiğini kaydederek, "Köşk'te delil tespiti yapılmaması akıl tutulmasıdır" demişti.

'Zehirlendi' iddiası
Bunun üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın mezarının açılmasına karar vermişti. Özal'ın mezarının açılmasının ardından hazırlanan raporda 'zehirlendiği' iddiaları ortaya atılmıştı.


Kaynak: MİLLİ GAZETE http://www.milligazete.com.tr/haber/bir-dugum-de-savcilik-atti-258267.htm


Bu haber 783 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    8,735 µs