En Sıcak Konular

GÖRMEZ'DEN DİYANET BÜTÇESİNİ ELEŞTİRENLERE TEPKİ

12 Aralık 2012 22:36 tsi
GÖRMEZ'DEN DİYANET BÜTÇESİNİ ELEŞTİRENLERE TEPKİ Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, "Diyanet İşleri Başkanlığı'na ayrılan bütçenin neredeyse tamamı personel maaşlarından ibarettir.

Diyanet'i, milletin sırtında yük gibi göstermeye kimsenin hakkı yok

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, "Diyanet İşleri Başkanlığı'na ayrılan bütçenin neredeyse tamamı personel maaşlarından ibarettir.

Nitekim bu yılki bütçenin yüzde 95,7'sini tamamıyla personel giderleri oluşturmaktadır. Diyanet İşleri Başkanlığı kadar devlete yük olmayan ve hayırsever halkımızın desteği ile ayakta duran başka bir kurum yoktur." dedi.
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Din Eğitimi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen İl Müftü Yardımcıları Semineri'ne katıldı. Burada konuşan Başkan Görmez, son günlerde basında Diyanet bütçesine ilişkin yöneltilen eleştirilere cevap verdi.

Hiç kimsenin haddi de değildir, hakkı da değildir
Görmez, 2013 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı'na ayrılan bütçeye ilişkin son günlerde devam eden tartışmaların hiçbir surette gerçeği yansıtmadığını ifade etti. Başkan Görmez, şunları söyledi: "Başkanlığımızı milletimizin sırtında bir yük gibi göstermeye çalışmak hiç kimsenin haddi de değildir, hakkı da değildir.

Ülkemizde, belirli zaman dilimlerinde değerli basınımızın ve bazı siyaset adamlarının Diyanet İşleri Başkanlığımızla ilgili geleneksel hale gelmiş, klişeleşmiş, yanlış değerlendirmeleri olmaktadır. Bunlardan bir tanesi, her yıl Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kurumların bütçeleri tespit edilirken, Plan Bütçe Komisyonu aşamasından itibaren yapılan 'Bütçede aslan payı Diyanet'e', 'Diyanet'e on bakanlığın bütçesi' gibi değerlendirmelerdir. Bu değerlendirmeler aslında her sene başkanlığımızı ve camiamızı üzmektedir. Her şeyden önce başkanlığımızı milletimizin sırtında bir yük gibi göstermeye çalışmak hiç kimsenin haddi de değildir, hakkı da değildir. Üstelik bu değerlendirmeler hiçbir surette gerçeği yansıtmamaktadır."

Hayırseverlerin desteği ile ayakta duran başka bir kurum yok
Görmez, Diyanet İşleri Başkanlığı'na ayrılan bütçenin, neredeyse tamamının personel giderlerine ayrıldığını belirtti. Başkan Görmez, şöyle dedi: "Nitekim bu yılki bütçenin yüzde 95,7'sini tamamıyla personel giderleri oluşturmaktadır. Diyanet İşleri Başkanlığı kadar, devlete yük olmayan ve hayırsever halkımızın desteği ile ayakta duran başka bir kurum yoktur. Camileri, Kur'an kurslarını, müftülük binalarını yapan hayırsever halkımızdır. Bu camilerin, Kur'an kurslarının, müftülük binalarının bakım ve onarımı, burada yatıp kalkan öğrencilerin ibatesi, iaşesi de tamamıyla halkımız tarafından karşılanmaktadır. Başkanlığımız, yüzü aşkın ülkede hizmet yürütmektedir. Diyanet İşleri Başkanlığı bütçesinde, bu hizmetler için ayrılmış tek bir kuruş ödenek yoktur. Bu hizmetler tamamen yine hayırsever halkımızın desteği ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) marifetiyle gerçekleştirilmektedir. Türkiye'den yurt dışına hizmet götüren bütün sivil toplum örgütlerinin götürdüğü hizmetlerin yüzde ellisini TDV götürmektedir. Diyanet İşleri Başkanlığı da yurt dışı hizmetlerini hayırsever vatandaşlarımızın desteği ile yürütmektedir."şeklinde konuştu.


Kaynak: MİLLİ GAZETE http://www.milligazete.com.tr/haber/diyanet-i-milletin-sirtinda-yuk-gibi-gostermeye-kimsenin-hakki-yok-258090.htm


Bu haber 806 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,386 µs